Galatasaray-Beşiktaş: 1-0 / Maç Özeti - Son Dakika
Spor

Galatasaray-Beşiktaş: 1-0 / Maç Özeti

Galatasaray-Beşiktaş: 1-0 / Maç Özeti

Galatasaray sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle geçerek Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü.

22.02.2014 21:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray sahasında konuk ettiği Beşiktaş'ı Selçuk İnan'ın penaltı golüyle geçerek Fenerbahçe'yi takibini sürdürdü. İşte derbinin özet görüntüleri!

MAÇTAN DAKİKALAR

Taraftarı önündeki karşılaşmaya tutuk başlayan Galatasaray, ilk bölümde orta sahada pas yapmakta zorlandı ve topu ileriye taşıyamadı. Ancak daha sonra mücadeleye ağırlığını koyarak oyunu rakip sahaya yıkan sarı-kırmızılı takım, hücumda istediği pozisyonları üretemezken, Dany'nin Veysel Sarı'ya yaptığı müdahale sonucunda penaltı kazandı. Galatasaray, Selçuk İnan'ın 39. dakikada penaltıdan attığı golle ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Maça kontrollü başlayan Beşiktaş, ilk bölümde daha etkili göründü. Özellikle Veli Kavlak'ın organize ettiği ataklarda Almeida ile rakip kaleyi yoklayan siyah-beyazlı takım, 21. dakikada önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Rakibinin baskı kurmaya başladığı ikinci bölümde daha çok savunmada kalan Beşiktaş, 39. dakikada Selçuk İnan'ın penaltıdan attığı golle 1-0 geriye düştü ve soyunma odasına bu skorla gitti. 3. dakikada soldan çalımlarla ceza sahasına giren Olcay Şahan, altıpasta bulunan Oğuzhan Özyakup'a pas vermek isterken, kaleci Muslera buna izin vermedi ve topa sahip oldu. 8. dakikada Veli Kavlak'ın ara pasında savunmanın arkasına kaçan Almeida'dan önce davranan Muslera kalesini terk ederek topu uzaklaştırmak istedi. Ancak Uruguaylı kalecinin vuruşunda meşin yuvarlak Almeida'ya çarparak yandan auta gitti.

17. dakikada sol çaprazdan ceza sahasına giren Motta'nın yaptığı vuruşta top üstten auta çıktı. 19. dakikada Sneijder'in pasında Drogba topu Telles'in önüne bıraktı. Telles'in, savunma Franco'yu çalımladıktan sonra yerden yaptığı vuruşta meşin yuvarlak yandan auta gitti. 21. dakikada Veli Kavlak'ın orta sahadan attığı pasta savunmada Semih Kaya'yı geçen topa Almeida'nın sol çapraz vurdu. Meşin yuvarlak uzak kale direğinin dibinden dışarı çıktı. 33. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan yaptığı ortada, ceza sahasında Burak Yılmaz'ın kötü kafa vuruşunda top auta gitti. 34. dakikada sol çaprazda Drogba'nın attığı şutta, meşin yuvarlak yan ağlarda kaldı. 38. dakikada Veysel Sarı, ceza sahasında Dany'nin müdahalesiyle yerde kalınca hakem Cüneyt Çakır penaltı noktasını gösterdi. 39. dakikada penaltı atışını kullanan Selçuk İnan, meşin yuvarlağı filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray soyunma odasına 1-0 önde gitti.

47. dakikada Drogba'nın hatalı pasında topu alan Oğuzhan Özyakup, soldan ceza sahasına giren Almeida'yı gördü. Portekizli futbolcu hafif sol çaprazda karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, kaleci Muslera'ya çarpan meşin yuvarlak yandan az farkla kornere gitti. 73. dakikada ceza sahası dışında sol çaprazda serbest vuruş kullanan Sneijder'in attığı şutta, kaleci Cenk Gönen uzak köşeye giden topa iki hamlede sahip oldu. 77. dakikada Fernandes'in sağdan kullandığı serbest vuruşta, ceza sahasında Necip Uysal'ın kötü kafa şutu farklı şekilde üstten auta çıktı.

84. dakikada Selçuk İnan'ın sağdan ortasında ceza sahasında oluşan karambolde son olarak Franco'ya çarpan top kaleye yöneldi. Burak Yılmaz'ın arkasında kalan meşin yuvarlığı Necip Uysal uzaklaştırdı. 90+10. dakikada Telles'in soldan yaptığı ortada savunmada Dany'nin uzaklaştırmaya çalıştığı top ceza sahasında Selçuk İnan'da kaldı. Bu futbolcunun sert şutunda meşin yuvarlak Dany'e çarparak kornere gitti.

Galatasaray, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı.

MAÇTAN NOTLAR

Ersan yerine Necip

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, son yapılan Bursaspor maçının kadrosundan bir değişiklik yaparak, takımını Galatasaray karşısına çıkardı. Siyah-beyazlılarda kırmızı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yerine Necip Uysal, ilk 11'de sahaya çıktı. "Kara Kartallar" bu değişiklik dışında, Bursaspor maçının kadrosuyla sahada yer aldı. Siyah-beyazlı takımda genelde ön liberoda görev yapan Necip, derbide savunmanın sağında oynadı.

Oğuzhan ilk 11'de

Sakatlığı nedeniyle derbide forma giyip giymeyeceği belli olmayan Oğuzhan Özyakup, sahaya ilk 11'de çıktı. Takımla birlikte dün çalışmalara başlayan Oğuzhan, orta alanda görev yaptı.

Fernandes yine yedek

Beşiktaş'ın Portekizli futbolcusu Manuel Fernandes, Galatasaray derbisinde yedek soyundu. Spor Toto Süper Lig'deki son 3 maçta Gaziantepspor, Kasımpaşa ve Bursaspor karşısında yedek kalan Fernandes, Bilic tarafından derbinin de 11'ine alınmadı.

Dany eski takımına karşı

Beşiktaş'ın devre arasında Galatasaray'dan kiraladığı Dany Nounkeu, eski takımına karşı sahada yer aldı. Kamerunlu futbolcu, geçen haftaki Bursaspor maçında savunmanın sağında görev alırken, derbide ise Pedro Franco ile birlikte savunmanın göbeğinde forma giydi. Siyah-beyazlılarda yedek kulübesinde ise Fernandes'in yanı sıra Cenk Gönen, İsmail Köybaşı, Kerim Frei Koyunlu, Uğur Boral, Serdar Kurtuluş ve Ömer Şişmanoğlu yer aldı.

Jones kadroda yok

Bilic, sakatlığı süren Tomas Sivok ile kırmızı kart cezalısı Ersan Gülüm'ün yanı sıra Mustafa Pektemek, Julien Escude, Filip Holosko, Muhammed Demirci ve yeni transfer Jermaine Jones'u kadroya almadı.

Franco ilk derbisine çıktı

Beşiktaş'ın Kolombiyalı futbolcusu Pedro Franco, siyah-beyazlı formayla ilk derbisine çıktı. Ligin ilk yarısında forma şansı bulamayan ve ikinci devrede oynamaya başlayan Franco, Beşiktaş formasıyla ilk kez derbi maçta görev aldı.

Seba'ya "geçmiş olsun"

Galatasaraylı taraftarlar, hastalığı nedeniyle uzun süredir hastanede tedavi gören Beşiktaş Kulübü Onursal Başkanı Süleyman Seba'yı unutmadı. Sarı-kırmızılı taraftarlar, kale arkası tribüne "Geçmiş olsun Süleyman Seba" yazılı pankart astı.

Ümraniye'den coşkulu uğurlama

Beşiktaşlı taraftarlar, takımlarını BJK Nevzat Demir Tesisleri'nden coşkulu biçimde uğurladı. Öte yandan, "Dört Büyükler" arasındaki anlaşma uyarınca derbiyi konuk Beşiktaşlı taraftarlar statta izleyemedi.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray-Beşiktaş: 1-0 / Maç Özeti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak
    18:14 Türkiye'de 3'üncü: Bu merkezde bedensel engelli bireyler spor yapacak

    Kastamonu'da hizmet vermeye başlayan ve Türkiye'de 3'üncü olan merkezde bedensel engelli bireyler spor yapma imkanı bulacak. Merkezin tanıtım programında konuşan Kastamonu Belediye Başkanı Rahmi Galip Vidinlioğlu, 'Ciddi bir emek var. Böyle bir merkez bir İstanbul'da var, bir Antep'te var üçüncüsü de burada var' dedi.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi
    17:53 Kung Fu Şampiyonunun Ölümünde Tutuklu Sürücü Tahliye Edildi

    Kayseri'de otomobilin tıra çarptığı ve Wushu Kung Fu Avrupa şampiyonu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği kazada tutuklanan sürücü tahliye oldu. Kazada hayatını kaybeden Kaya'nın önce otomobili sürdüğü ancak daha sonra kendini kötü hissettiği için şoför koltuğuna başkasının oturduğu ortaya çıktı.

  • Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor
    17:53 Bursaspor, Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarına devam ediyor

    Bursaspor, TFF 2. Lig'in 33. haftasında deplasmanda konuk olacağı Zonguldak Kömürspor maçı hazırlıklarını sürdürdü. Yeşil-beyazlı futbolcuların hırslı görüntüsü dikkat çekti.

  • Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı
    17:28 Bakırköy'de Futbol Sahasına Yapılan Tesis Tartışmalara Yol Açtı

    Bakırköy Zuhuratbaba'da bulunan Yücespor futbol sahasına yapılmak istenen tesis, Bakırköy Belediyesi ile mahalle sakinlerini karşı karşıya getirdi. İnşaat çalışmasını engellemek için iş makinesinin önüne yatan mahalle sakinleri gözaltına alındı.

  • Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi
    17:23 Milli Sporcu Buket Kaya'nın Hayatını Kaybettiği Trafik Kazasında Sanık Tahliye Edildi

    Kayseri'de milli sporcu Buket Kaya'nın hayatını kaybettiği trafik kazasına ilişkin hakkında dava açılan otomobil sürücüsü ilk duruşmada tahliye edildi. Sanık, olay günü alkol aldıklarını ve Buket'in aracı kullanamayacağını söylemesi üzerine direksiyona geçtiğini iddia etti. Kazada yaralanan müşteki, R.Ö'den şikayetçi olmadığını belirtti. Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

  • Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı
    17:14 Ziraat Türkiye Kupası Yarı Final Maçlarının Programı Açıklandı

    Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçlarının programı Türkiye Futbol Federasyonu tarafından duyuruldu. İlk maçlar 23 Nisan Salı ve 24 Nisan Çarşamba günleri oynanacak.

  • Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi
    17:08 Söke Basket ve Kuşadası Academy, finalde karşı karşıya geldi

    Söke Basket Spor Kulübü (SBK) ve Kuşadası Academy Spor Kulübü (KASK), gruplarındaki 7 maçını da yenilgisiz tamamlayarak finalde karşı karşıya geldi. Final maçında sporcular, velilere anlamlı bir mesaj vermek için pankart açtı. Kulüplerin antrenörleri ise çocukların kötü alışkanlıklardan kurtulması ve saygı değerlerini öğrenmelerinin önemini vurguladı. Her iki kulübün kurucu antrenörü ise velilere teşekkür etti ve çocukların gelişimi için çalışmalarının devam edeceğini belirtti.

  • Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı
    17:06 Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının fikstürü açıklandı

    Türkiye Futbol Federasyonu, Trendyol Süper Lig'in 33. haftasının maç programını duyurdu. Beşiktaş - MKE Ankaragücü, İstanbulspor - Fatih Karagümrük, Konyaspor - Corendon Alanyaspor gibi maçlar bu hafta oynanacak.


Advertisement