Galatasaraylı Eski Yönetici Turgan Ece Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Galatasaraylı Eski Yönetici Turgan Ece Son Yolculuğuna Uğurlandı

Galatasaraylı Eski Yönetici Turgan Ece Son Yolculuğuna Uğurlandı

Önceki gün vefat eden Galatasaray'ın eski futbolcularından ve yöneticilerinden Turgan Ece için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir cenaze töreni düzenlendi.

20.08.2014 16:43  Güncelleme: 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ece İÇİN ÖNCE FLORYA METİN OKTAY TESİSLERİNDE TÖREN DÜZENLENDİ

TURGAN ECE'NİN CENAZESİNİ EVİM DEDİĞİ FLORYA'DA ALT YAPIDA OYNAYAN OYUNCULAR TAŞIDI

Galatasaray'ın eski futbolcularından ve yöneticilerinden dönemin Başkanı Selahattin Beyazıt'ın iktidarında üç yıl üst üste şampiyon olan takımın içinde olan ve önceki gün vefat eden Turgan Ece için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde bir cenaze töreni düzenlendi.

Galatasaray Kulübü 2. Başkanı Özkan Olcay ve yönetim kurulu üyeleri, Teknik Direktör Cesare Prandelli; futbolculardan Sabri Sarıoğlu, Amrabat, eski yönetici Ali Dürüst ve Abdurrahim Albayrak, Fatih Terim, yakınları ve kulübün alt yapı sporcuları törene katılanlar arasında yer aldı.

Turgan Ece'nin cenazesini evim dediği Florya'da alt yapıda oynayan oyuncular taşıdı.

Törende bir konuşma yapan Özkan Olcay, Turgan Ece'nin büyük bir Galatasaraylı olduğuna vurgu yaptı.

Turgan Ece'nin oğlu Murat Ece de babası ile ilgili olarak bir anısını şöyle dile getirdi

Onun herşeyi Galatasaray idi. Küçükken doğum günümü kutlama hazırlıkları yaptık..Ama o akşam babam eve çok geç geldi. Nedenini ise ertesi günü Beşiktaş maçı olduğu için kampta olduklarını gösterdi.

Fatih Terim de, törende yaptığı konuşmada, Turgan abi, yöneticim, sportif direktörüm ve Florya'da başöğretmenim idi.. 20 yaşında bir genç olarak tanıdım onu. O günden beri Galatasaray'ın içindeyim.Herkese örnek olacak bir yönetici söyleyebilirim. Allah rahmet eylesin tüm ailesine başsağlığı diliyorum. Turgan abi döneminde boş sözleşmeye imza atardık. O böyle doğru ve dürüst bir insandı. şeklinde konuştu..

Merhum Turgan Ece'nin naaşı daha sonra Teşvikiye Camii'ne götürüldü. Öğle namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra defnedilmek üzere aile mezarlığına götürülen Ece, son yolculuğuna uğurlandı.

TURGAN ECE KİMDİR

1930 yılında Galatasaray Lisesi'nin Ortaköy'deki ilk kısmına giren Turgan Ece, 1941-45 yılları arasında Galatasaray'ın antrenörlüğünü yapan İngiliz teknik adam John Begget döneminde Galatasaray forması giydi. 1941-1945 yılları arasında santrhaf mevkiinde görev yapan Turgan Ece; Faruk Barlas, Osman İncili, Adnan İncirmen, Cemil, Eşfak, Mustafa, Muzaffer Tokaç, Hikmet ve Arif Sevinç gibi oyuncularla birlikte Galatasaray formasını taşıdı. Turgan Ece, kısa süren futbolculuk döneminden daha çok Galatasaray'da yöneticilik yapması ile öne çıktı.

Ece, 1958 yılında Ulvi Yenal başkanlığındaki yönetim kurulunda genel sekreter olarak görev yaptı. Daha sonraki Refik Selimoğlu yönetim kurulunda ise futbol şubesi sorumlusu oldu. Suphi Batur zamanında futbolun başında yine Turgan Ece vardı. Ece, Selahattin Beyazıt döneminde ise ikinci başkan olarak görev yaptı. Yıllar süren yönetim kurulu üyeliğinin ardından menajer olarak futbol takımının idaresine geçti. Brian Birch ile yakalanan şampiyonluklar sırasında da Turgan Ece menajer olarak görev başındaydı.

Turgan Ece'ye, 25 Ocak 2012 tarihinde Türk Telekom Arena'da oynanan Ankaragücü karşılaşması öncesinde Galatasaray Spor Kulübü efsanesi olması sebebiyle, Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar tarafından bir plaket verilmişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaraylı Eski Yönetici Turgan Ece Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement