Galatasaray Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta? - Son Dakika
Dünya

Galatasaray Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta?

Galatasaray Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta?

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı ile 9 Nisan Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da saat 17.00'de başlayacak maçta hakem Bülent Yıldırım görev yapacak.

09.04.2016 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı ile 9 Nisan Cumartesi günü Türk Telekom Arena'da saat 17.00'de başlayacak maçta hakem Bülent Yıldırım görev yapacak. Süper Lig'de bir maçı eksik olan sarı-kırmızılı ekip, aldığı 10 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 mağlubiyetle 39 puan topladı ve 8. sırada kendisine yer buldu.

Bu sezon gösterdiği performansla zirve yarışından erken kopan Galatasaray, Avrupa kupalarına katılım hakkını da zora soktu. Sarı-kırmızılılar, topladığı 30 puanla küme düşme hattının iki basamak üstünde bulunan Karadeniz temsilcisini mağlup ederek, 13 Nisan Çarşamba günü yapılacak Fenerbahçe derbisi öncesinde moral bulmak istiyor.

Galatasaray Çaykur Rizespor maçı bugün saat 17: 00'da başlayacak. Mücadele LİG TV'den canlı olarak yayınlanacak

Zorlu maç öncesi Galatasaray 39 puanla 8. Çaykur Rizespor ise 30 puanla 14. sırada yer alıyor. Ligdeki son dört maçında iki beraberlik, iki mağlubiyet alan Sarı-Kırmızılı ekip, hafta içi oynanacak Fenerbahçe derbisi öncesi kazanamama serisine son vermek istiyor. Düşme hattıyla arasında beş puanlık bir fark bulunan konuk ekip ise Galatasaray deplasmanında bir sürprize imza atarak alt sıralardan kurtulmak amacında...

İki takım arasında ligin ilk yarısında oynanan maç, futbolseverlere oldukça heyecanlı anlar yaşatmış ve Galatasaray, son dakikalarına 3-2 önde girdiği karşılaşmayı 4-3 kaybetmişti. Galatasaray'da sakatlıkları süren Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş'ün Çaykur Rizespor karşısında forma giymeleri beklenmezken Selçuk İnan'ın durumu ise maç saatinde netlik kazanacak. Çaykur Rizespor'da ise uzun süreli sakatlığı bulunan Kweuke dışında eksik oyuncu yok.

İSTATİSTİKLER

Galatasaray, Çaykur Rizespor'la Süper Lig'de yaptığı 31 maçın 22'sini kazandı. Galatasaray, evinde Rizespor'la oynadığı 15 maçın 12'sini kazandı. İki takım arasındaki son beş lig maçında taraflar birer kez kazanırken, üç defa berabere kaldı. İki takım arasındaki son 18 maçta toplam 72 gol atıldı. Bu 18 maçın 13'ünde karşılıklı gol atıldı. Mehmet Akyüz'ün Süper Lig kariyerinde en fazla gol attığı iki takımdan birisi Galatasaray. Mehmet Akyüz, Galatasaray'a karşı ilk 11 çıktığı üç maçta üç gol attı .

Eren Albayrak, Galatasaray'a karşı son iki lig maçında bir gol atıp bir de asist yaptı. Umut Bulut, Rizespor'a karşı 14 lig maçında sekiz gol attı. Umut'un Süper Lig kariyerinde daha fazla gol attığı sadece iki takım var.

Galatasaray iç sahada 11 maçtır kaybetmiyor ligde Fenerbahçe'nin ardından halen devam eden en iyi iç saha serisi bu. Galatasaray ligde dört maçtır kazanamıyor, son sekiz maçın da sadece birini kazanabildi.

Rizespor, son dört maçta galibiyet alamadı son 10 maçının da sadece birini kazanabildi. Çaykur Rizespor'un son yedi golünün üçünde asist Eren Albayrak'tan geldi. Çaykur Rizespor'un ligdeki son dört golünün üçü Deniz Kadah'tan geldi. Galatasaray, lig tarihinde üç kez 4-3 yenildi; bunların ikisi bu sezon geldi. Galatasaray ve Rizespor ligin en az ikili mücadeleye giren iki takımı.

Galatasaray, ligin en fazla topa sahip olan ikinci takımı Çaykur Rizespor ise 18 takım arasında 16. sırada.

Penaltılar hariç Galatasaray'ın son yedi golünün beşine Yasin Öztekin katkı yaptı.

Galatasaray'ın son sekiz golünü yerli oyuncular attı.

8 MAÇTA 1 GALİBİYET

Ligde yaptığı son 8 maçta sadece bir kez galip gelebilen Galatasaray, 3 beraberlik ve 4 yenilgi aldı. Süper Lig'in 19. haftasında Osmanlıspor'a 3-2 yenilen sarı-kırmızılılar, 20. haftada Torku Konyaspor ile 0-0 berabere kaldı. Ligin 21. haftasında Mersin İdman Yurdu'na 2-1 mağlup olan Galatasaray, 22. haftada sahasında Trabzonspor'u aynı skorla yendi.

Ertesi hafta Gaziantepspor maçını 2-0 kaybeden İstanbul temsilcisi, 24. hafta Medipol Başakşehir ile 3-3, 25. haftada ise Gençlerbirliği ile 1-1 berabere kaldı. Ligin 26. haftasında yapılması gereken Fenerbahçe derbisi ertelenirken, Galatasaray, 27. haftada, küme düşme hattındaki Eskişehirspor'a 4-3 kaybetti.

4 EKSİK BULUNUYOR

Galatasaray'da dört futbolcu Çaykur Rizespor karşılaşmasında forma giyemeyecek. Sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Wesley Sneijder, Sabri Sarıoğlu ve Sinan Gümüş, yarınki karşılaşmada takımdaki yerini alamayacak. Sarı kart cezası nedeniyle Eskişehirspor müsabakasında kadroda yer alamayan Olcan Adın ise Çaykur Rizespor'a karşı sahada olacak.

Ayrıca, ligde gördüğü üçer sarı kartla ceza sınırında bulunan kaleci Fernando Muslera ile savunma oyuncusu Lionel Carole, Çaykur Rizespor maçında kart görmeleri durumunda Fenerbahçe derbisinde oynayamayacak.

MUHTEMEL 11'LER;

GALATASARAY: Muslera, Koray, Semih, Hakan (Denayer), Carole, Chedjou, Bilal, Olcan, Emre, Yasin, Podolski

ÇAYKUR RİZESPOR: İtandje, Orhan, Viera, Oboabona,İsmail, Sylvestre, Koray, Sercan, Deniz, Mehmet, Chevalier

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Dünya Galatasaray Çaykur Rizespor Maçı Ne Zaman Saat Kaçta? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement