Galatasaray, Chedjou'yu Takımdan Göndermek İstiyor - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Chedjou'yu Takımdan Göndermek İstiyor

Galatasaray yönetimi, performansıyla hayal kırıklığı yaratan ve yıllık 2.5 milyon Euro kazanan Chedjou'nun menajerine, Kamerunlu stoperi gelecek sezon düşünmediklerini bildirdi.

05.05.2016 15:45  Güncelleme: 15:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da 2013-2014 sezonu başında Fransa'nın Lille takımından 6.3 milyon Euro ödenerek transfer edilen Aurelien Chedjou ile yollar ayrılıyor.

MENAJERİNE BİLDİRDİLER

Bu sezon sergilediği vasat performans ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle Galatasaray'ın bir çok maçında forma giyemeyen Kamerunlu stoper aldığı 2.5 milyon Euro'luk yıllık ücretle kulüp için büyük bir külfet durumunda. Sarı kırmızılı yönetim tüm bu faktörler sebebiyle 1 sene daha sözleşmesi olan futbolcunun menajerine 'gelecek sezon genç isimlerle yolumuza devam edeceğiz' diyerek ayrılık kararını bildirdi.

SAKATLIĞI BÜYÜK SORUN

Bu sene Galatasaray formasıyla en son 9 Nisan'daki Çaykur Rizespor maçında çıkan Kamerunlu Chedjou, sakatlığı dolayısıyla kadroya giremiyor. Sene başından beri 30 resmi maça çıkabilen 30 yaşındaki futbolcu 2.438 dakika sahada kalırken 3 gol attı, 3 de asist yaptı.

FİNANSAL FAIR PLAY KONUSU

UEFA'dan 1 yıl Avrupa Kupaları'na katılamama cezası alan Galatasaray'ın 80 milyon euroluk takım bütcesini 65 milyon euroya düşürmesi gerekiyor. Bu yüzden bir çok oyuncuyla sezon sonunda yollarını ayıracak olan sarı kırmızılılar performansı yetersiz ve yüksek maaş alan futbolcularıyla yollarını ayıracak. Bu kapsamda sözleşmesi sezon sonunda sona eren Hamit Altıntop ve Sabri Sarıoğlu ile sözleşme yenilemeyecek olan sarı kırmızılılar beklentileri veremeyen Tarık Çamdal ile de yollarını ayıracak. Sözleşmesi biren isimlerden Emre Çolak'ın ise takımda kalması bekleniyor.

(Kaynak: Yeni Şafak)

Galatasaray, Chedjou\'yu Takımdan Göndermek İstiyor

Son Dakika Spor Galatasaray, Chedjou'yu Takımdan Göndermek İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • defol semih: defol semih defol 1 1 Yanıtla

Advertisement