Galatasaray'da Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Galatasaray'da Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor

Serhan TÜRK - AARHUS / DHAGalatasaray, Danimarka'da hazırlık kampının basına açık ilk antremanını yaptı.

25.07.2016 21:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serhan TÜRK - AARHUS/ DHA

Galatasaray, Danimarka'da hazırlık kampının basına açık ilk antremanını yaptı.

Basına kapalı olarak gerçekleşen sabah antrenmanında oyuncuların kondisyon ve pas çalışmaları yaptıkları aktarılırken, basına açık akşam antrenmanında ise yarın Aarhus takımı ile oynanacak hazırlık müsabakası öncesi taktiksel bölümlere ağırlık verildi.

Teknik direktör Riekerink, Muslera, Linnes, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Hamit Altıntop, Bruma, Dzemaili, Sneijder, Sinan Gümüş ve Berk İsmail Ünsal'dan oluşan 11'e taktiksel varyasyonlar denetti. Hollandalı teknik adam, daha sonra bazı oyuncu değişiklikleriyle taktik çalışmasını sürdürdü.

Sarı-kırmızılı takımın antrenmanında, Cenk Gönen ve Semih Kaya takımdan ayrı düz koşu yaparken, Serdar Aziz ile Selçuk İnan ise taktik çalışmalar dışında kalıp, pas çalışması bölümlerine dahil oldular.

Serdar ve Selçuk, daha sora kondisyoner eşliğinde program dahilinde idmanlarını sürdürdüler.

Bu arada Galatasaray Futbol Takımı Doktoru Yener İnce, çeşitli seviyelerde sakatlıkları bulunan oyuncuların durumu hakkında bilgi verdi.

Basın mensuplarına açıklama yapan Yener İnce, futbolcular Selçuk İnan, Serdar Aziz, Semih Kaya, Cenk Gönen ve Koray Günter'in durumlarıyla ilgili bilgilendirmede bulundu.

Teknik ekiple yaptıkları görüşmeler sonucunda bazı oyuncuları dönem dönem ayrı programlar dahilinde çalıştırma kararı aldıklarını dile getiren İnce, "Bugün özellikle Selçuk İnan ile Serdar Aziz'i görüyorsunuz bu şekilde. Koruyucu bir programımız var. Bazı oyuncularımızı daha hazır hale getirebilmek adına çalışmalar yapıyoruz" dedi.

"Selçuk'un kasığında küçük bir ağrısı var. Özel programı dahilinde çalıştı. Takımla çalışmaya kısa zamanda başlayacak" ifadelerini kullanan doktor İnce, "Serdar Aziz'in de özel programı var. Uzun süre oynamadığı için bu program dahilinde çalışmasını sürdürüyor. Hem Serdar Aziz hem de Selçuk İnan çok yüksek seviyede çalışıyorlar. Onları yakında takımla göreceksiniz" diye konuştu.

Semih Kaya'nın kasığından bir operasyon geçirdiğini hatırlatan Yener İnce, milli futbolcunun hazırlanan program dahilinde idman yaptığını anlattı.

Cenk Gönen'in İsviçre'de Young Boys takımıyla yapılan maçta darbeye bağlı bir sakatlık yaşadığını vurgulayan İnce, "Aslında idmana çıkabilir durumda ama teknik ekibimizle görüşerek onu daha hazır vermek adına bir program yaptık" değerlendirmesinde bulundu.

İsviçre kampında ciddi bir sakatlık yaşayan Koray Günter dışında kendilerini sıkıntıya sokacak bir durumun bulunmadığını anlatan Yener İnce, "Koray, son değerlendirmeleri yapıldıktan sonra ameliyat edilecek. Çapraz bağlarında kopma ve arka köşe diz yapışma yerinde yırtığı var. Dizi ameliyata hazır hale gelsin diye fizik tedavi programı uygulanıyor. Bunun dışında da bizi çok üzen bir sakatlığımız yok" şeklinde görüş belirtti.

Yener İnce, Koray Günter dışındaki oyuncuların Beşiktaş ile 13 Ağustos'ta oynanacak Turkcell Süper Kupa maçına yetişeceklerini söyledi.

Öte yandan, yaşadığı sakatlıklar nedeniyle geride kalan sezonu maç yapamadan tamamlayan Hamit Altıntop'la ilgili de değerlendirmede bulunan İnce, sözlerini şöyle tamamladı:

"Hamit'le ilgili yanlış bilinen şeyleri düzeltmek lazım. Dizindeki problemi nisan ayında atlatmıştı ama orada bir ayak bileği kırığı yaşadı.

Bambaşka ciddi bir sakatlık yaşadı. Sadece Hamit değil, diğer oyuncular da dahil olmak üzere hepsinin bir takım eksikleri ve buna bağlı özel programları var. Hamit hemen hemen tüm antrenmanlara katıldı. Diğer oyunculardan farklı bir durumu yok, gayet iyi gidiyor. Bu sezon bizimle birlikte olmasını, başka bir şanssızlık yaşamamasını diliyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray'da Yeni Sezon Hazırlıkları Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement