Galatasaray, "Devler Ligi"Nde Kayıp - Son Dakika
Spor

Galatasaray, "Devler Ligi"Nde Kayıp

Galatasaray, "Devler Ligi"Nde Kayıp

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki üçüncü maçında Borussia Dortmund'a 4-0 yenilerek galibiyet hasretini sürdürdü.

23.10.2014 07:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Grubundaki ilk maçında Anderlecht'le 1-1 berabere kalan, ikinci maçında ise Arsenal'a 4-1 yenilen sarı-kırmızılılar, Borussia Dortmund maçından farklı bir yenilgiyle ayrılarak 1 puanda kaldı.

Borussia Dortmund'un 9, Arsenal'in ise 6 puana ulaştığı grupta, Anderlecht'le birlikte 1'er puanda bulunan "Cim Bom", ikinci tura yükselme umutlarını önemli ölçüde yitirdi. Galatasaray, kalan maçlarında yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edebilmek için Anderlecht'le büyük bir rekabete girecek.

Aubameyang yıktı

Borussia Dortmund oyuncusu Aubameyang, Galatasaray kalesine gönderdiği 2 golle galibiyetin baş mimarı oldu.

Maçın 6. ve 18. dakikalarında attığı gollerle takımını 2-0 öne geçiren Aubameyang, sarı-kırmızılı ekibin direncini kırarken, Reus ie Ramos'un golleri de skoru 4-0 olarak belirledi.

Savunma alarm veriyor

Galatasaray'ın Borussia Dortmund'a mağlup olduğu karşılaşmada, sarı-kırmızılı ekibin savunması alarm vermeyi sürdürdü.

Alman ekibinin ataklarını durdurmakta büyük sıkıntı yaşayan ve yapılan kademe hatalarıyla ön plana çıkan Galatasaray, kalesinde 4 gol görürken, sarı-kırmızılıların "Devler Ligi"ndeki 3 maçında yediği gol sayısı da 9'a ulaştı.

İlk maçında Anderecht ile İstanbul'da 1-1 berabere kalan "Cim Bom", ikinci maçında Arsenal'a deplasmanda 4-1 yenilirken, seyircisi önünde Borussia Dortmund'a 4-0 mağlup olmaktan kurtulamadı.

Reus'un golü alkışlandı

Karşılaşmanın 41. dakikasında Marco Reus'un Borussia Dortmund'u 3-0 öne geçiren golü, tribünlerden alkış aldı.

Reus'un ceza sahası dışında yaklaşık 25 metreden yaptığı vuruşla attığı şık gol, Alman taraftarların yanı sıra sarı-kırmızılı taratfarlarca da alkışlandı.

Tribünler erken boşaldı

Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarının Borussia Dortmund karşısındaki oyunundan memnun kalmazken, tribünleri de erkenden boşaltmaya başladı.

Maçın ikinci yarısında da Galatasaray'ın skora yönelik çabalarının karşılık vermemesi üzerine, taraftarlar bitime 15 dakika kala Türk Telekom Arena'yı boşaltmaya başladı. Müsabakanın sonlarında tribünlerin önemli ölçüde boş kaldığı görüldü.

Alman rakiplerine karşı evinde üst üste 7. maçı kazanamadı

Galatasaray, Borussia Dortmund'a yenilerek, Alman rakiplerine karşı üst üste 7. iç saha maçında da galip gelemedi.

Bir Alman takımına karşı son iç saha galibiyetini, 1992-1993 sezonu UEFA Kupası 2. turunda Eintracht Frankfurt'u 1-0 yenerek elde eden "Cim Bom", ardından taraftarı önünde çıktığı 7 maçta da istediği sonucu alamadı.

Bu karşılaşmalarda "Cim Bom", 4 kez rakipleriyle berabere kalırken, 3 kez de yenildi.

Sarı-kırmızılı ekibin Alman rakiplerine karşı çıktığı son 7 iç saha maçı ve aldığı sonuçlar şöyle:

Avrupa kupalarındaki en farklı yenilgilerden

Galatasaray, Borussia Dortmund'a 4-0 yenilerek, Avrupa kupaları tarihindeki en farklı mağlubiyetlerinden de biri yaşamış oldu.

Sarı-kırmızılı ekibin geçmiş sezonlarda aldığı farklı Avrupa kupası yenilgileri şöyle:

Borussia Dortmund'un kalesi gole kapalı

D Grubu'nda geride kalan 3 maçın ardından 9 puan toplayan ve namağlup liderliğini sürdüren Borussia Dortmund, kalesini gole kapattı.

İlk maçında kendi seyircisi önünde Arsenal'i 2-0 yenen, ikinci maçında ise deplasmanda Anderecht'i 3-0 mağlup eden Alman ekibi, Galatasaray engelini de 4-0'la geçerek rakip ağları 9 kez havalandırırken, rakiplerine gol şansı vermedi.

Borussia Dortmund adına Galatasaray filelerini 2 kez havalandıran Pierre-Emerick Aubameyang ile Adrian Ramos 3'er gole ulaşarak takımlarının "Devler Ligi"ndeki en skorer ismi olurken, Ciro Immobile 2, Marco Reus da 1 gol kaydetti.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray, 'Devler Ligi'Nde Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement