Galatasaray Ekonomik Anlamda Dortmund'u Örnek Alacak - Son Dakika
Spor

Galatasaray Ekonomik Anlamda Dortmund'u Örnek Alacak

Galatasaray Ekonomik Anlamda Dortmund\'u Örnek Alacak

Kulübü ekonomik darboğazdan kurtarmak isteyen Galatasaray yönetimi bunun için 2005'te kapanmanın eşiğinden dönen Dortmund'un uyguladığı modeli uygulayacak.

14.11.2014 11:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray’da mali kriz yönetimi radikal kararlar almaya zorluyor. Yıl sonuna kadar 200 civarında personel işten çıkarılacak. Kemer sıkma politikası sürecek.

Mecidiyeköy’deki araziye yapılacak inşaat için kongre kararı alan sarı-kırmızılılar devre arasında gönderecekleri oyuncuları da belirlemeye başladı. Galatasaray, darboğazdan çıkmak için Borussia Dortmund modelini uygulamayı planlıyor.

Fenerbahçe ve Galatasaray da peşinde

1999 ile 2003 arasında 82 milyon Euro bir bonservis harcaması yapan, Dortmund, 2005’te iflas etmekten Bayern Münih’in verdiği 2 milyon Euro sayesinde kurtulmuştu. Dortmund sonraki 3 yılda transferi 2 milyon Euro harcamış, gençlere şans tanıyarak başarıyı yakalamıştı. Aynı yolu izlemek yönetim, futbolcu sözleşmelerini tekrar gözden geçirecek.

UEFA'nın Galatasaray kararı!

Devler Ligi gelirinin azalması ve tribünlerin dolmaması bütçeyi zorluyor. Haziran ayına kadar 79 milyon lira daha ödeme yapacak olan yöneticiler sözleşmesi bitecek olan oyuncularla da görüşme yapacak. Galatasaray’ın A Takım oyuncularına ödediği yıllık maaş toplamı yaklaşık 130 milyonTL. Aralarında Sneijder ve Muslera’nın da bulunduğu birkaç oyuncuyla yolların ayrılıp nakit akışı sağlanması planlanıyor. Forma şansı bulamayan isimler gönderilecek. Genç isimlere şans verilecek, transferde ise nokta atışları yapılacak.

Açık Mert Korkusuz

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray Ekonomik Anlamda Dortmund'u Örnek Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement