Tomas Ujfalusi'den Transfer Müjdesi - Son Dakika
Spor

Tomas Ujfalusi'den Transfer Müjdesi

Tomas Ujfalusi\'den Transfer Müjdesi

Galatasaray'ın idari koordinatörü Tomas Ujfalusi, sarı-kırmızılı takımın transfer gündemiyle ilgili çok önemli açıklamalar yaptı.

21.05.2014 09:08  Güncelleme: 09:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ga­la­ta­sa­ray’ın 2011-12 se­zo­nun­da At­le­ti­co Mad­rid’den trans­fer et­ti­ği To­mas Uj­fa­lu­si, Sa­rı-Kır­mı­zı­lı ta­kı­mın o yıl el­de et­ti­ği şam­pi­yon­lu­ğa bü­yük kat­kı yap­mış­tı. Çek sto­per bir son­ra­ki se­zon ise sa­kat­la­nıp uzun sü­re for­ma gi­ye­me­miş ve yıl so­nun­da ta­kım­dan ay­rıl­mış­tı. Son­ra­sın­da kı­sa sü­ren Spar­ta Prag ma­ce­ra­sı­nın ar­dın­dan ak­tif fut­bo­lu bı­rak­ma ka­ra­rı al­mış­tı.

Bu ka­ra­rı­nın ar­dın­dan Uj­fa­lu­si, As­lan’a bu kez fut­bol ida­ri ko­or­di­na­tö­rü ola­rak ge­ri dön­müş­tü. Ba­şa­rı­lı fut­bol ada­mı fut­bo­lun ida­re kıs­mın­da ya­şa­dı­ğı ilk de­ne­yi­m, se­zon bo­yun­ca al­dı­ğı eleş­ti­ri­ler ve da­ha bir­çok ko­nu­da özel açık­la­ma­lar­da bu­lun­du.

Ga­la­ta­sa­ray’ın bu se­zon ba­şa­rı­lı ol­du­ğu­nu söy­le­ye­bi­lir mi­yiz?

He­def­ler­den bah­se­de­cek­sek, lig ve ku­pa şam­pi­yon­lu­ğu­nu ka­zan­mak en iyi­si ola­bi­lir­di. Ama en azın­dan 9 yıl ara­nın ar­dın­da ku­pa­yı ka­zan­dık. Şam­pi­yon­lar Li­gi’ne doğ­ru­dan git­mek de önem­liy­di.

Mev­cut po­zis­yo­nu­nuz­la il­gi­li pek çok eleş­ti­ri ol­du. Ne di­ye­cek­si­niz?

Ön­ce­lik­le ben spor­tif di­rek­tör de­ği­lim. İn­san­lar bu­nu bil­me­li. Ben ta­kım me­na­je­ri­yim. Te­mel mis­yo­num, fut­bol­cu­lar­la ko­nu­şup, so­run­la­rı­nı pay­laş­mak, gi­der­mek­tir. Ba­zı fut­bol­cu­lar so­run­la­rı­nı iç­le­rin­de ya­şa­r. Ba­zı­la­rı di­rekt tek­nik di­rek­tö­re ya da baş­ka­na gi­der. Ama bu nok­ta­da ben dev­re­ye gi­re­rim. Doğ­ru olan ön­ce ba­na ge­lip an­lat­ma­la­rı. Bu ko­nu­da da elim­den ge­le­nin en iyi­si­ni yap­tı­ğı­ma ina­nı­yo­rum. Eleş­ti­ri ola­bi­lir.

Gö­re­ve de­vam ede­cek mi­si­niz?

Bu­nu bil­mi­yo­rum, gö­re­ce­ğiz. Kon­tra­tım bi­ti­yor. He­nüz kim­sey­le de ko­nuş­ma­dım. El­bet­te de­vam et­me­yi is­ti­yo­rum. Ko­nu­şup ne ola­ca­ğı­nı gö­re­ce­ğiz.

Gün­dem­de trans­fer var. İtal­ya’da pek çok oyun­cu­yu iz­le­di­niz. İsim var mı?

Ke­sin­lik­le pek çok oyun­cu­yu iz­li­yo­rum. (Gü­le­rek) İm­za­yı at­tır­dık­tan son­ra si­zin­le bun­la­rı pay­la­şı­rız.

Sel­çuk İnan ve Bu­rak Yıl­maz, söz­leş­me­le­ri­ni uza­ta­cak­lar mı?

Her ikisi de çok önem­li oyun­cu­lar. Mil­li ta­kı­mın te­mel parçaları. Ar­da Tu­ran gi­bi önem­li oyun­cu­lar. El­bet­te kulüp de böy­le­si­ne önem­li, güç­lü Türk oyun­cu­la­rı da­ha uzun yıl­lar kad­ro­sun­da tut­ma­yı ar­zu edi­yor. Tür­ki­ye’de son ku­ral­lar­ da ortada. Faz­la sa­yı­da ya­ban­cı oy­na­ta­mı­yor­su­nuz. Bu ne­den­le Selçuk ve Burak gibi önem­li oyun­cu­ları bırakmamak çok önem­li.

Man­ci­ni’yle iliş­ki­niz na­sıl?

Son de­re­ce pro­fes­yo­nel­ce. Fut­bol­la il­gi­li pek çok şe­yi ko­nu­şu­yo­ruz. Ken­di­si bir İtal­yan ve ben 4 yıl İtal­ya’da ge­çir­dim. İtal­yan­ca ko­nu­şu­yo­ruz. Ken­di­sin­den pek çok şey öğ­ren­dim.

Peki Man­ci­ni, de­vam eder mi?

Ku­pa ka­zan­dık. Şam­pi­yon­lar Li­gi’ne de doğ­ru­dan gi­di­yo­ruz. Ay­rı­ca Mancini’nin de­vam eden bir kon­tra­tı var. Bu ne­den­ler­le de­vam ede­ce­ği­ne ina­nı­yo­rum.

Sizce eski takımınız Atletico Madrid İspanya Ligi’nden sonra Şampiyonlar Ligi’ni de kazanır mı?

Ne olursa olsun Atletico Madrid, her takımı yenebileceğini gösterdi. Rakipleri Real Madrid. Atletico çok cesur bir ekip, inşallah kazanırlar.

Atletico ile Galatasaray, Soma’ya yardım için bir dostluk maçı oynayacak. Sizin bu konuda girişiminiz oldu mu?

Öncelikle olay için çok üzgünüm. Tüm acıları paylaşıyorum. Atletico’nun başkanıyla konuştum. Türkiye’deki insanlara karşı da sorumlu hissediyorlar. Maç oynanacak.

Arda Turan’ın daha uzun yıllar Atletico Madrid’de oynayacağını düşünüyor musunuz?

Arda buradayken, Atletico’ya gitmesi gerektiğini söylemiştim. Oradaki deneyimin onun için çok önemli olduğunu biliyordum. Burada kraldı ama orada futbolun farklı özelliklerini öğrendi. Arda’nın oradaki varlığı Türk futbolu açısından çok önemli. Hiçbir zaman orada koştuğu kadar çok koşarken görmemiştim. Orada kalır mı ya da Avrupa’da İtalya, İngiltere gibi başka bir ligi mi dener, göreceğiz. Kendisiyle bunu konuşmadım ama bence stili İspanya’ya çok daha uygun.

Bugün Gazetesi

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Tomas Ujfalusi'den Transfer Müjdesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti
    00:43 Anadolu Efes, Baskonia Vitoria-Gasteiz'i mağlup etti

    Anadolu Efes Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Ligi 32. hafta müsabakasında deplasmanda İspanya temsilcisi Baskonia Vitoria-Gasteiz'i 97-76 yenerek galibiyet elde etti. Anadolu Efes, ligdeki konumunu 10. sıraya yükseltirken, Baskonia Vitoria-Gasteiz ise 9. sırada kaldı.

  • Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı
    23:27 Karşıyaka Taraftarları Yıkılan Stadyumun Yeniden Yapılması İçin Miting Yaptı

    İzmir'in Karşıyaka ilçesinde bir araya gelen taraftarlar, 10 yıl önce yıkılan stadyumun yeniden yapılması için miting düzenledi. Taraftarlar, Karşıyaka İlçe Stadı ve Yalı Tesisleri arazisinde bir araya gelerek meşale yaktı ve çeşitli sloganlar attı. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı İlker Ergüllü, taraftarın yıllardır yapılmayan Karşıyaka Stadı için yaptığı etkinliğe kulüp yönetimi olarak destek verdiklerini belirtti. Etkinliğe siyasi parti adayları ve kulüp yöneticileri de katıldı.

  • Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor
    23:25 Karşıyaka Taraftarı Stadyumunu Geri İstiyor

    Karşıyaka taraftarı, yıllar önce yıkılan stadyumlarını geri istemek için Türkiye'nin ilk taraftar mitingini düzenledi. Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı ve diğer sporcular, camia ve taraftarlar, yeni stadyum için destek istedi.

  • Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı
    22:39 Fenerbahçe Opet, Eczacıbaşı Dynavit'i mağlup ederek lider tamamladı

    Vodafone Sultanlar Ligi 15. hafta erteleme karşılaşmasında Fenerbahçe Opet, sahasında Eczacıbaşı Dynavit'i 3-2 mağlup etti ve normal sezonu lider tamamladı. Eczacıbaşı Dynavit ise üçüncü sırada yer aldı. Maçın salonu TVF Burhan Felek'te oynandı ve toplam süre 118 dakika sürdü.

  • Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti
    22:05 Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu 2023'te büyük başarılar elde etti

    Türkiye Wushu Kung Fu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz, 2023 yılını tarihi başarılarla kapattıklarını ve 2024'te ulusal ve uluslararası şampiyonalarda büyük madalyalar peşinde olacaklarını belirtti. Akyüz, federasyonun geçen yıl Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği yaparak takım halinde Avrupa şampiyonu olduğunu ve Dünya Wushu Kung Fu Şampiyonası'nda da dünya takım şampiyonluğunu elde ettiklerini söyledi. Ayrıca, Çin'de yapılacak olan dünya şampiyonasına milli takımı göndereceklerini ve 2024 Avrupa Şampiyonası'na da takım oluşturduklarını belirtti.

  • A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak
    22:01 A Milli Kadın Hentbol Takımı Karadağ ve Sırbistan maçlarına galibiyet için çıkacak

    A Milli Kadın Hentbol Takımı Başantrenörü Costica Buceschi, Avrupa Hentbol Şampiyonası 6. Eleme Grubu'ndaki Karadağ ve Sırbistan maçlarına kesinlikle galibiyet için çıkacaklarını söyledi. Buceschi, takımın Avrupa Şampiyonası'na katılma hedefine ulaşmak için iyi bir oyun sergileyeceklerini belirtti. Milli hentbolcular da Avrupa Şampiyonası'na gitmeyi tek hedef olarak görüyor ve seyircinin desteğinin önemini vurguluyor.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Antrenman, Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde gerçekleştirildi.

  • Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi
    20:35 Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi

    Milli tenisçi Zeynep Sönmez, Antalya'da düzenlenen Megasaray Hotels Açık'ta çeyrek finale yükseldi. Sönmez, Alman raket Ella Seidel'i yenerek çeyrek finale adını yazdırdı. Çeyrek finalde Japon raket Moyuka Uchijima ile karşılaşacak olan Sönmez'in performansı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş tarafından övgüyle karşılandı.


Advertisement