Son dakika Belçika haberleri, Belçika son dakika, son dakika Belçika

Son Dakika Belçika Haberleri

  • AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak
    03:23 AB, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere yaptırım uygulayacak

    Avrupa Birliği (AB) Dışişleri Bakanları, Batı Şeria'daki şiddet yanlısı İsrailli yerleşimcilere karşı yaptırım uygulanması konusunda anlaşmaya vardı. Yaptırımlar çerçevesinde şiddet yanlısı yerleşimcilerin AB ülkelerine girişi yasaklanacak ve mal varlıkları dondurulacak. Ayrıca Hamas için de ek yaptırım kararı alındı.

  • Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi
    14:44 Belçika'da Çanakkale ve İstiklal Marşı anma töreni düzenlendi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109'uncu, İstiklal Marşı'nın kabulünün 103'üncü yıl dönümleri dolayısıyla etkinlik düzenlendi.

  • Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı
    13:15 Avrupa İnsani Forumu'nda Küresel İnsani Yardım Aktörleri Siyasi İrade Çağrısı Yaptı

    Avrupa Birliği'nin (AB) Belçika'nın başkenti Brüksel'de düzenlediği 'Avrupa İnsani Forumu'nda küresel insani yardım aktörleri, Gazze'den Myanmar'a insani krizlerin çözümü için siyasi irade gerektiğini belirterek, uluslararası insancıl hukuka saygı gösterilmesi çağrısı yaptı. AB Komisyonu ve AB Dönem Başkanı Belçika'nın ev sahipliğinde 3'üncüsü düzenlenen Avrupa İnsani Forumu başladı.

  • Türkiye 1 Kadın Milli Takımı Avrupa Takımlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı
    17 Mar Türkiye 1 Kadın Milli Takımı Avrupa Takımlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda gümüş madalya kazandı

    Türkiye Bilardo Federasyonunun açıklamasına göre, Ankara Gölbaşı Tesisi'nde düzenlenen Avrupa Takımlar 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nda Türkiye 1 Kadın Milli Takımı, finalde Hollanda'ya 2-0 yenilerek gümüş madalya elde etti. Organizasyonda Hollanda birinci, Danimarka ve Belçika ise üçüncü oldu.

  • Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi
    17 Mar Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edildi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları protesto edilerek, derhal ateşkes çağrısında bulunuldu. Göstericiler, İsrail'in uluslararası hukuku ihlal ederek soykırım işlediğini belirterek, saldırılarına son vermesi çağrısında bulundu. Ayrıca, Belçika Başbakanı ve diğer liderler İsrail'e verdikleri destek nedeniyle protesto edildi.

  • Nevşehir'de düzenlenen masa tenisi müsabakaları tamamlandı
    17 Mar Nevşehir'de düzenlenen masa tenisi müsabakaları tamamlandı

    Nevşehir'de gerçekleştirilen Türkiye Masa Tenisi Federasyonu (TMTF) tarafından düzenlenen 'Avrupa Masa Tenisi Birliği (ETTU) Türkiye Gençlik Serisi Açık Masa Tenisi Müsabakaları' tamamlandı. Müsabakalara Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, İsviçre, Azerbaycan'dan 13 ve 15 yaş altı kız ve erkek sporcular katıldı. Ödül töreninde dereceye giren sporculara madalyaları verildi.

  • Haftanın tarihine bakış
    17 Mar Haftanın tarihine bakış

    Çanakkale'de 18 Mart 1915'te elde edilen deniz zaferi, Türk milletinin geleceği için bir dönüm noktası oldu, Çanakkale'nin geçilemeyeceğini de kanıtladı.

  • Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi
    17 Mar Uluslararası Demokratlar Birliği Brüksel'de iftar programı düzenledi

    Uluslararası Demokratlar Birliği (UID), Belçika'nın başkenti Brüksel'de bir iftar programı düzenledi. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal, Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ve birçok siyasetçi, iş insanı ve gazeteci davete katıldı. UID Bölge Başkanı Enis Çimen, ramazan vesilesiyle bir araya gelmekten memnuniyet duyduklarını belirtirken, UID Genel Başkan Yardımcısı Ali Kılınç da UID'nin dayanışma, yardımlaşma ve birlikte yaşam kültürünü korumak için kurulmuş bir teşkilat olduğunu vurguladı. Türkiye'nin Brüksel Büyükelçisi Bekir Uysal ise ramazan ayının barış ve selamet bulma ayı olduğunu ifade ederek, dünyadaki zulümlerin son bulması için ramazanın bir vesile olması gerektiğini söyledi. Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Büyükelçi Faruk Kaymakcı ise ramazanın dayanışma ve paylaşma duygularını pekiştirdiğini belirterek, çatışmaların son bulması ve barışın gelmesi için temennilerde bulundu.

  • Belçika Başbakanı Gazze'deki Açlık Krizini Kabul Edilemez Buluyor
    16 Mar Belçika Başbakanı Gazze'deki Açlık Krizini Kabul Edilemez Buluyor

    Belçika Başbakanı Alexander de Croo, Gazze'de çocukların açlıktan ölmesini kabul edilemez olarak nitelendirerek, her iki tarafın da derhal bir ateşkes imzalaması gerektiğini söyledi. De Croo, Katar'da gerçekleştirdiği görüşmelerde Katar Emiri'ne teşekkürlerini iletti ve İsrail'in Gazze'deki insani yardım erişimini artırması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Belçika'nın Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'na (UNRWA) destek vermeye devam edeceğini belirtti.

  • Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak
    16 Mar Tıbbi Cihaz Sektörünün Küresel Pazar Büyüklüğü 2030'a Kadar 799,67 Milyar Dolara Ulaşacak

    Türkiye Sağlık Endüstrisi İşverenleri Sendikası (SEİS) Başkanı Metin Demir, tıbbi cihaz sektörünün küresel pazar büyüklüğünün 2030'a kadar 799,67 milyar dolara çıkacağının tahmin edildiğini söyledi. Demir, sektörün istihdam imkanı sağladığını ve Türkiye'nin tıbbi cihaz sektöründeki gücünü artırmak için çalıştıklarını belirtti. Türkiye'nin katma değeri yüksek ürünlerle öne çıktığını vurgulayan Demir, vergi indirimleri ve finansman imkanlarının sektörün gelişmesine katkı sağlayacağını ifade etti.

  • Öğretme ve öğrenmenin merkezi ATA-ÖGEM
    15 Mar Öğretme ve öğrenmenin merkezi ATA-ÖGEM

    Atatürk Üniversitesi Öğretme ve Öğrenmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ATA-ÖGEM), öğretim elemanlarına yönelik gerçekleştirdiği başarılı projeler ve düzenlediği etkinliklerle başarılı çalışmalarını sürdürüyor.

  • Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile eşleşti
    15 Mar Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Olympiakos ile eşleşti

    UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek ve yarı final kura çekimi, İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde gerçekleştirildi. Fenerbahçe, çeyrek finalde Yunanistan ekibi Olympiakos ile eşleşti. Sarı-lacivertliler, turu geçmesi durumunda da Aston Villa-Lille eşleşmesinin kazananı ile yarı finalde karşılaşacak.

  • Mehmet Ekşi: 'Bu kadar değerli bir girişimi ben ilk defa görüyorum'
    15 Mar Mehmet Ekşi: "Bu kadar değerli bir girişimi ben ilk defa görüyorum"

    Beşiktaş Futbol Akademisi Gençlik Gelişim Teknik Sorumlusu Mehmet Ekşi, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin genç oyuncu gelişimine verdiği desteğin öneminin altını çizdi.

  • Nevşehir'de düzenlenen ETTU Türkiye Gençlik Serisi Açık Masa Tenisi Müsabakaları başladı
    15 Mar Nevşehir'de düzenlenen ETTU Türkiye Gençlik Serisi Açık Masa Tenisi Müsabakaları başladı

    Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen ETTU Türkiye Gençlik Serisi Açık Masa Tenisi Müsabakaları, Nevşehir'de başladı. Türkiye'nin yanı sıra Almanya, Belçika, İsviçre ve Azerbaycan'dan 13 ve 15 yaş altı kız ve erkek sporcuların katıldığı müsabakalar, 17 Mart'ta sona erecek. TMTF Başkanı Oktay Çimen, organizasyonun Türk masa tenisinin Avrupa'daki vizyonu için önemli olduğunu belirtti.

  • Türkiye, 3 Sezonluk Aranın Ardından Şampiyonlar Ligi'ne Direkt Takım Gönderme Hakkı Kazandı
    15 Mar Türkiye, 3 Sezonluk Aranın Ardından Şampiyonlar Ligi'ne Direkt Takım Gönderme Hakkı Kazandı

    Türkiye, 3 sezonluk aranın ardından UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderme hakkı kazandı.

  • Fransa'da Yangında Hayat Kurtaran Türk Boksör
    15 Mar Fransa'da Yangında Hayat Kurtaran Türk Boksör

    Fransa'da çıkan bir apartman yangınında, Aksaraylı Türk boksör Kemal Altınpınar, yaşlı komşusunu kurtardı. Altınpınar, yangın sırasında komşusunun balkonuna çıkarak onu kurtardığını söyledi. Olayın ardından Altınpınar'a madalya verildi ve kentin Belediye Başkanı tarafından onurlandırıldı. Altınpınar, boks kariyeri hakkında da bilgi vererek, birçok ülkede maç yaptığını ve başarılar elde ettiğini belirtti.

  • Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselerek kasasını doldurdu
    15 Mar Fenerbahçe, Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselerek kasasını doldurdu

    Konferans Ligi'nde çeyrek finale çıkan Fenerbahçe, kasasını da doldurdu. Belçika ekibi Union SG'yi eleyerek çeyrek finale yükselen sarı-lacivertliler, Avrupa'dan elde ettiği kazancın üzerine 1 milyon euro daha ekleyerek toplam kazancını 9.8 milyon euroya çıkardı.

  • Kanarya Avrupa sahnesinde! Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu
    15 Mar Kanarya Avrupa sahnesinde! Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri belli oldu

    Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi'nde Union Saint-Gillose'yi geçerek çeyrek finale yükseldi. Türkiye'yi Avrupa'da temsil eden tek takım olan Fenerbahçe'nin çeyrek finaldeki muhtemel rakipleri PAOK, Fiorentina, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Olympiakos ve Lille oldu.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    15 Mar Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe'yi 1-0 yenerek galip geldi ancak turu geçmeye yetmedi.

  • Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı
    15 Mar Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi yenmesi Belçika medyasında övgüyle karşılandı

    Belçika medyası, Union Saint-Gilliose'nin Fenerbahçe'yi Konferans Ligi'nde yenmesini övgüyle karşıladı. Fenerbahçe'nin çeyrek finale yükselmesi beklenen bir sonuç olsa da, Belçika futbol kamuoyu ve medyası İstanbul'da böyle bir başarı beklemiyordu. Union SG, Fenerbahçe karşısında etkili bir performans sergileyerek 1-0 galibiyet elde etti. Ancak ilk maçtaki 3-0'lık galibiyetin avantajıyla Fenerbahçe çeyrek finale adını yazdıran taraf oldu. Belçika medyası, Union SG'nin İstanbul'da elde ettiği galibiyete geniş yer ayırdı ve takımın Avrupa macerasını olumlu bir şekilde sonlandırdı olarak değerlendirdi.

  • İsmail Kartal: 'Çeyrek final camiamıza hayırlı olsun'
    15 Mar İsmail Kartal: 'Çeyrek final camiamıza hayırlı olsun'

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union SG maçı sonrası yaptığı açıklamada, '1-0 kaybetmemize rağmen turu geçen taraf olduk. Çeyrek finale yükselen taraf olduk. Camiamıza hayırlı olsun' dedi. Ayrıca Kartal, Süper Kupa'nın daha iyi bir tarihte oynanmasından yanayız' şeklinde konuştu.

  • Maç biter bitmez paylaştılar! TFF'den Fenerbahçe'ye tebrik mesajı
    15 Mar Maç biter bitmez paylaştılar! TFF'den Fenerbahçe'ye tebrik mesajı

    TFF, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükselen Fenerbahçe'yi tebrik etti. TFF'nin internet sitesinde yer alan tebrik mesajında, Fenerbahçe'nin Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'ı eleyerek çeyrek finale yükseldiği belirtildi ve Fenerbahçe'ye bundan sonraki turlarda başarılar dilendi.

  • Fenerbahçe, Union SG'yi yenilse de çeyrek finale yükseldi
    15 Mar Fenerbahçe, Union SG'yi yenilse de çeyrek finale yükseldi

    Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile oynadığı UEFA Avrupa Konferans Ligi maçında 1-0 yenilse de çeyrek finale yükseldi. Teknik direktör İsmail Kartal, maç sonrası yaptığı açıklamada camiaya hayırlı olsun dileklerini iletti. Ayrıca, Süper Kupa finalinin daha uygun bir tarihte oynanmasını istediklerini belirtti.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i eleyerek çeyrek finale yükseldi
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i eleyerek çeyrek finale yükseldi

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını eleyerek çeyrek finale yükseldi. Teknik direktör İsmail Kartal, turu geçmenin sevincini camia ve ülke adına paylaştı. Ancak yoğun maç temposunun sakatlıklara sebep olduğunu belirten Kartal, Süper Kupa maçının tarihinin kendilerini zorlayacağını ifade etti. Ayrıca, Kartal hedeflerinin lig, UEFA Avrupa Konferans Ligi ve Süper Kupa'da şampiyonluk olduğunu vurguladı.

  • Totem yapmakta haksız değilmiş! Ali Koç maça gitti, Fenerbahçe yenildi
    14 Mar Totem yapmakta haksız değilmiş! Ali Koç maça gitti, Fenerbahçe yenildi

    UEFA Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında Fenerbahçe sahasında Union SG ile karşılaştı. Maçlara gitmeyerek totem yapan Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, UEFA başkanı Ceferei'nin ziyareti nedeniyle stattaki yerini aldı. Koç'un uzun zaman sonra totemini bozarak gittiği maçta sarı-lacivertliler sahadan 1-0 mağlup ayrıldı.

  • Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderiyoruz! İşte UEFA ülke puanında son durum
    14 Mar Şampiyonlar Ligi'ne direkt takım gönderiyoruz! İşte UEFA ülke puanında son durum

    Türkiye'nin UEFA ülke puanı Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise zaferiyle birlikte belli oldu. UEFA ülke puanı klasmanında 9. sırada yer alan ülkemiz, sezonu ilk 10'da bitirmeyi garantiledi. Böylece 2024-25 Süper Lig şampiyonu, Şampiyonlar Ligi'ne direkt olarak katılacak. İşte UEFA ülke puanında son durum...

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i eleyerek çeyrek finale yükseldi
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i eleyerek çeyrek finale yükseldi

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'i eleyerek çeyrek finale yükseldi. İlk maçta elde ettiği galibiyetle avantajlı bir duruma geçen Fenerbahçe, rövanş maçında 1-0 mağlup olsa da tur atlamayı başardı. Çeyrek finaldeki rakibi ise kura çekimi sonrasında belli olacak.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'e mağlup olmasına rağmen tur atladı
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'e mağlup olmasına rağmen tur atladı

    Fenerbahçe, sahasında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise'e 1-0 mağlup oldu ancak ilk maçta elde ettiği galibiyetle tur atlamayı başardı. Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe'nin sahasındaki 12 maçlık yenilmezlik serisi sona erdi.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i mağlup ederek çeyrek finale yükseldi

    UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu'nda Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'e 1-0 yenilmesine rağmen toplamda 3-1'lik skorla çeyrek finale adını yazdırdı.

  • Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi
    14 Mar Fenerbahçe, Konferans Ligi'nde çeyrek finale yükseldi

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, deplasmanda oynanan ilk maçta 3-0 yendiği Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına Kadıköy'de 1-0 yenilerek adını çeyrek finale yazdırmayı başardı.

  • UEFA Başkanı Ceferin, Fenerbahçe-Union SG maçını tribünden takip etti
    14 Mar UEFA Başkanı Ceferin, Fenerbahçe-Union SG maçını tribünden takip etti

    UEFA Başkanı Aleksander Ceferin, İstanbul'a gelerek Fenerbahçe Başkanı Ali Koç ile bir araya geldi ve Fenerbahçe-Union SG maçını protokol tribününden izledi.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile golsüz berabere kaldı
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise ile golsüz berabere kaldı

    UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Fenerbahçe, sahasında Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile karşı karşıya geldi. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İki takım da birçok gol pozisyonundan yararlanamadı.

  • Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union Saint-Gilloise maçında 8 değişiklik yaptı
    14 Mar Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union Saint-Gilloise maçında 8 değişiklik yaptı

    Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Union Saint-Gilloise maçında Pendikspor maçı 11'ine göre 8 değişiklik yaparak takımını sahaya sürdü. Sakatlıklar ve cezalar nedeniyle 5 oyuncudan yoksun olan Fenerbahçe'de genç oyuncular da kadroda yer aldı. Taraftarlar da maça yoğun ilgi gösterdi.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i 3-0'lık avantajla ağırladı
    14 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i 3-0'lık avantajla ağırladı

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini 3-0'lık avantajla ağırladı. Teknik direktör İsmail Kartal, kadroda 8 değişiklik yaparak mücadeleye çıktı. Fenerbahçe'de 6 genç oyuncu da kadroya dahil edildi. Maçta UEFA Başkanı Aleksander Ceferin de yer aldı. Ryan Kent ise 105 gün sonra ilk 11'de görev yaptı.

  • Canlı anlatım! Maçta ilk gol geldi
    14 Mar Canlı anlatım! Maçta ilk gol geldi

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, deplasmanda oynanan ilk maçta 3-0 yendiği Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile sahasında karşılaşıyor. Mücadelede 1-0 konuk takım önde.

  • Fenerbahçe Başkanı Ali Kıç, UEFA Başkanı Ceferin ile bir araya geldi
    14 Mar Fenerbahçe Başkanı Ali Kıç, UEFA Başkanı Ceferin ile bir araya geldi

    Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Kıç, UEFA Başkanı Aleksander Ceferin ile bir araya geldi. Ceferin, İstanbul'u ve Fenerbahçe'yi çok sevdiğini belirtirken, Başkan Koç da Ceferin'in Avrupa futbolu için yaptığı büyük işleri takdir ettiğini söyledi. Ceferin, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi maçını izlemek için Ülker Stadı'na gidecek.

  • Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor
    14 Mar Süleymanpaşa Belediyesi Arama Kurtarma Köpekleriyle Afetlere Hazırlanıyor

    Süleymanpaşa Belediyesi'nin arama kurtarma köpekleri Paşa, Badi ve Diva, afet durumlarında hızlı ve etkili müdahalede bulunabilmek için özel eğitimler alıyor. Border collie cinsi arama kurtarma köpeği Paşa ile Belçika kurdu Badi ve Diva, Deprem Arama Kurtarma ve K9 Köpek Eğitim Parkı'nda zorlu görevlere hazır hale getiriliyor. Belediye personeline ve AFAD işbirliğiyle oluşturulan arama kurtarma biriminde görevli 27 kişiye eğitim verildiği belirtilirken, köpeklerin olası afet durumunda AFAD emrine gireceği ve eğitim parkında isteyen kurumlara ve öğrencilere deprem eğitimi verileceği ifade edildi.

  • Kanarya tur peşinde! İşte Fenerbahçe-Union Saint-Gilloise maçının muhtemel 11'leri
    14 Mar Kanarya tur peşinde! İşte Fenerbahçe-Union Saint-Gilloise maçının muhtemel 11'leri

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında, deplasmanda oynanan ilk maçta 3-0 yendiği Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımı ile evinde oynayacak. Mücadelenin muhtemel 11'lerini sizin için derledik...

  • AB, Ukrayna'ya 5 Milyar Euro İlave Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı
    13 Mar AB, Ukrayna'ya 5 Milyar Euro İlave Askeri Destek Sağlama Kararı Aldı

    Avrupa Birliği (AB) büyükelçileri, 2024 yılı için Ukrayna'ya 5 milyar euro ilave askeri destek konusunda anlaşmaya sağladı. AB Konseyi Belçika Dönem Başkanlığı, AB üyesi 27 ülkenin büyükelçilerinin Rusya'ya karşı savaşta Ukrayna'ya destek için kullanılan Avrupa Barış Fonu'na aktarılmak üzere 5 milyar euro bütçe ayırma konusunda prensipte anlaşma sağladıklarını duyurdu.

  • CHP Lideri Özel: 'Mendereste sosyal destek artacak, Altıntepe'de çiçek mezatı yapılacak'
    13 Mar CHP Lideri Özel: "Mendereste sosyal destek artacak, Altıntepe'de çiçek mezatı yapılacak"

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes'te vatandaşlara seslendi. Özel, Menderes Belediye Başkanının mal varlığının kapıya asılacağını ve Menderes'e yapılacak projeleri açıkladı. Ayrıca Cumhur İttifakı'nın korku ittifakı olduğunu savundu.

  • Union Saint-Gilloise, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13 Mar Union Saint-Gilloise, Fenerbahçe maçı için hazırlıklarını tamamladı

    UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde yarın Fenerbahçe ile karşılaşacak Union Saint-Gilloise, maçın hazırlıklarını tamamladı. Belçika ekibi, İstanbul'a gelerek Ülker Stadyumu'nda son antrenmanını gerçekleştirdi. Teknik direktör Alexander Blessin yönetimindeki idman, düz koşu ve istasyon çalışmasıyla başladı. Ardından sarı-lacivertliler, pas çalışmasıyla antrenmana devam etti. İdmanın basına kapalı bölümünde Fenerbahçe maçının taktiği üzerinde duruldu.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes Belediye Başkanı'nın mal varlığını açıklamasını istedi
    13 Mar CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes Belediye Başkanı'nın mal varlığını açıklamasını istedi

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Menderes Belediye Başkanı'nın mazbatayı aldıktan sonra belediye kapısına mal varlığı bildirimi asmasını istedi. Özel, ayrıca Türkiye'deki enflasyon sorununu ve emeklilerin yaşadığı sıkıntıları eleştirdi.

  • CHP Lideri Özgür Özel İzmir Mendres'te Halk Buluşması Gerçekleştirdi
    13 Mar CHP Lideri Özgür Özel İzmir Mendres'te Halk Buluşması Gerçekleştirdi

    Cumhuriyet Halk Partisi Lideri Özgür Özel, İzmir Mendres'te halk buluşması gerçekleştirdi. Özel, burada yaptığı konuşmada, çiftçilerin ve emeklilerin yaşam şartlarının zorlaştığını belirterek, 31 Mart'ta yapılacak seçimlerde halkın tepkisini göstereceklerini söyledi. Ayrıca, CHP Menderes Belediye Başkan Adayı İlkay Çiçek'in projelerinden bahsetti.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçı için hazırlıklarını tamamladı
    13 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçı için hazırlıklarını tamamladı

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında yarın Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını tamamladı. Sakatlıkları bulunan Çağlar Söyüncü ile Joshua King antrenmana katılmazken, Leonardo Bonucci takımla çalışmalara başladı. Fenerbahçe, kampa girerek maç saatini beklemeye başladı.

  • Mert Hakan Yandaş: 'Yarın aynı iştahla, plana sadık kalarak sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz'
    13 Mar Mert Hakan Yandaş: 'Yarın aynı iştahla, plana sadık kalarak sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz'

    Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Union SG maçı hakkında yaptığı açıklamada, ilk karşılaşmayı 3-0 kazandıkları için rehavete kapılmak istemediklerini söyleyerek, 'Yarın aynı iştahla, plana sadık kalarak, sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz' dedi. Yandaş ayrıca, kimseyi hedef almadığını ve futbolda kalan herkese saygısının sonsuz olduğunu belirtti.

  • Mert Hakan Yandaş: 'Yarın aynı iştahla sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz'
    13 Mar Mert Hakan Yandaş: 'Yarın aynı iştahla sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz'

    Fenerbahçe'nin orta saha oyuncusu Mert Hakan Yandaş, Union SG maçı hakkında yaptığı açıklamada, ilk karşılaşmayı 3-0 kazandıkları için rehavete kapılmak istemediklerini söyleyerek, 'Yarın aynı iştahla, plana sadık kalarak, sahaya çıkıp turu geçmek istiyoruz' dedi.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise karşısında turu garantilemek istiyor
    13 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise karşısında turu garantilemek istiyor

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Fenerbahçe, Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımıyla karşılaşacak. Teknik direktör İsmail Kartal, ilk maçtaki galibiyetin rehavet yaratmayacağını belirtti. Fenerbahçe'nin kaptanlarından Mert Hakan Yandaş da turu geçmek istediklerini vurguladı.

  • TEMSA satış sonrası hizmetlerini güçlendiriyor
    13 Mar TEMSA satış sonrası hizmetlerini güçlendiriyor

    Türkiye'de ve dünyada araç parkını genişleten TEMSA, bir yandan da satış sonrası hizmetlerini güçlendirmeye devam ediyor.

  • Avrupa Birliği, Rusya'nın dondurulan parasının faizini Ukrayna'ya gönderecek
    12 Mar Avrupa Birliği, Rusya'nın dondurulan parasının faizini Ukrayna'ya gönderecek

    Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle Avrupa Birliği ülkelerinde dondurulan yaklaşık 200 milyar avroluk Rus parasının faizinin, Kiev yönetimine aktarılacağı gündeme geldi. Konuya ilişkin konuşan bir AB yetkilisi, "Ukrayna'ya yardım etmek istiyoruz, ancak aynı zamanda finansal istikrarın ihlal edilmemesini de sağlamamız gerekecek." ifadelerini kullandı.

  • Belçikalı Aşırı Sağcı Eski Milletvekiline Hapis Cezası Verildi
    12 Mar Belçikalı Aşırı Sağcı Eski Milletvekiline Hapis Cezası Verildi

    Belçikalı aşırı sağcı eski milletvekili Dries Van Langenhove'ye, Yahudi soykırımını inkar ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada 'nefret ve ırkçılığı kışkırtmak' suçlamasıyla 1 yıl hapis cezası verildi. Van Langenhove, aşırı sağcı gençlik hareketi 'Schild & Vrienden' adlı mesajlaşma grubunda ırkçı ve Yahudi karşıtı yorumlar yaptığı gerekçesiyle mahkemeye çıkarılmıştı. Mahkeme, Van Langenhove'yi 'nefret ve ırkçılığı kışkırtmakla' suçlu buldu ve 1 yıl hapis, 16 bin avro para ve 10 yıl seçimlerden men cezası verdi.

  • AB Ülkeleri, Kristalina Georgieva'nın IMF Başkanlığına Destek Verdi
    12 Mar AB Ülkeleri, Kristalina Georgieva'nın IMF Başkanlığına Destek Verdi

    Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkelerin maliye bakanları, Kristalina Georgieva'nın bir dönem daha Uluslararası Para Fonu (IMF) başkanı olmasını destekledi. Georgieva'nın geçen hafta IMF yönetiminde ikinci dönem görev yapmak istediğini açıkladığını anımsatan Peteghem, bugün bütün AB ülkelerinin Georgieva'ya destek verdiklerini söyledi.

  • Fenerbahçe'nin rövanş maçını Nikola Dabanovic yönetecek
    12 Mar Fenerbahçe'nin rövanş maçını Nikola Dabanovic yönetecek

    Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Union Saint-Gilloise ile oynayacağı maçı Karadağlı hakem Nikola Dabanovic yönetecek. İlk maçı 3-0 kazanan Fenerbahçe, rövanş maçını 14 Mart Perşembe günü İstanbul'da oynayacak.

  • Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise maçını Nikola Dabanovic yönetecek
    12 Mar Fenerbahçe'nin Union Saint-Gilloise maçını Nikola Dabanovic yönetecek

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında evinde Union Saint-Gilloise ile karşılaşacak. Karadağlı hakem Nikola Dabanovic düdük çalacak. Mücadelede VAR koltuğunda İspanyol Carlos del Cerro Grande, AVAR'da ise Hırvat Fran Jovic olacak.

  • İsveç, NATO'ya resmen katıldı
    11 Mar İsveç, NATO'ya resmen katıldı

    İsveç'in NATO'ya katılım sürecini tamamlamasının ardından Belçika'nın başkenti Brüksel'de bayrak töreni düzenlendi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in üyeliğinin NATO'yu güçlendirdiğini ve hepimizi daha güvenli hale getirdiğini belirtti. İsveç Başbakanı Ulf Kristersson ise NATO'nun barış ve güvenlik için var olan en başarılı kuruluş olduğunu vurgulayarak, İsveç'in NATO üyeliğinin evine dönmesi olduğunu ifade etti.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçının hazırlıklarına başladı
    11 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise maçının hazırlıklarına başladı

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanşında Belçika'nın Union Saint-Gilloise ekibini konuk edecek Fenerbahçe, antrenmanlarla hazırlıklarına başladı. Trendyol Süper Lig'deki maçta ilk 11'de sahaya çıkan oyuncular yenilenme idmanı yaparken, diğer futbolcular koşu, ısınma ve çabukluk çalışmalarıyla antrenmana başladı.

  • NATO'nun 32. üyesi olan İsveç'in bayrağı genel merkeze asıldı
    11 Mar NATO'nun 32. üyesi olan İsveç'in bayrağı genel merkeze asıldı

    İsveç, NATO'nun 32. üyesi olarak bayrağını ittifakın genel merkezine astırdı. Brüksel'deki NATO Genel Merkezi'nde düzenlenen törene katılan Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in NATO üyesi olmasının, Putin'in Ukrayna savaşında "başarısız" olduğunu gösterdiğini söyledi. İsveç Başbakanı Kristersson ise nükleer silahlara ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını, ancak böyle bir ihtiyaç olduğunu düşünmediklerini belirtti.

  • Türkiye 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı
    11 Mar Türkiye 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı

    İstanbul'da düzenlenen 18 Yaş Altı Dünya Buz Hokeyi Şampiyonası 3. Klasman A Grubu'nda Türkiye, bronz madalya elde etti. Zeytinburnu Buz Adası'nda gerçekleştirilen organizasyonda Türkiye, Belçika, Bosna Hersek, Meksika, İzlanda ve Yeni Zelanda ile mücadele etti. 18 yaş altı genç erkekler, 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü sırayı aldı. Şampiyonayı Belçika birinci sırada tamamlayarak 2. Klasman'a yükseldi, Meksika ise ikinci oldu.

  • F-35A Modeli B61-12 Nükleer Bomba Taşıma Sertifikası Aldı
    10 Mar F-35A Modeli B61-12 Nükleer Bomba Taşıma Sertifikası Aldı

    F-35 Ortak Program Ofisi (JPO) sözcüsü, F-35A modelinin operasyonel olarak B61-12 termonükleer bomba taşıma sertifikası onayını aldığını açıkladı. F-35A artık nükleer başlığa sahip bomba taşıyabilecek. Bu hamle, F35-A'yı hem konvansiyonel hem de nükleer silah taşıyabilen 'çift yetenekli' bir uçak haline getiriyor. Sertifikasyonun NATO müttefiklerine sürecin Ocak 2024'e kadar tamamlanacağı yönünde verilen sözden aylar önce alındığı belirtildi.

  • Canlı anlatım! Mücadelede art arda goller
    10 Mar Canlı anlatım! Mücadelede art arda goller

    Fenerbahçe, Süper Lig'in 29. haftasında sahasında Pendikspor ile karşılaşıyor. Mücadelede 2-1 Fenerbahçe önde.

  • Ramazan Ayında Oruç Tutma Süreleri Dünya Genelinde Değişecek
    10 Mar Ramazan Ayında Oruç Tutma Süreleri Dünya Genelinde Değişecek

    Dünya genelinde gece gündüzün eşit olduğu 20 Mart bahar ekinoksuna denk gelen ramazan ayında, oruç tutma süreleri ülkelerin ekvatora yakınlıklarına göre değişecek. En uzun oruç 16 saat 36 dakika ile İzlanda'nın Reykjavik kentinde tutulacak.

  • Haftanın tarihine bakış
    10 Mar Haftanın tarihine bakış

    İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisinde 12 Mart 1921'de yapılan oturumda Türkiye'nin Milli Marşı olarak kabul edildi.

  • FIBA Kadınlar EuroBasket 2025'in resmi logosu tanıtıldı
    09 Mar FIBA Kadınlar EuroBasket 2025'in resmi logosu tanıtıldı

    FIBA Kadınlar Avrupa Şampiyonası 2025'in resmi logosu, 2023 turnuvasının öncesinde açıklanan Kadınlar EuroBasket kupasının güzelliğini ve gücünü yansıtan canlı renklerle birlikte tanıtıldı. Logoda dört ev sahibi ülkenin marka kimliği ve final turuna hazırlanan şehirlerin özel renk desenleri yer aldı. Kadınlar EuroBasket 2025, dört ülkede düzenlenecek ve ilk kez ortak ev sahipliği formatı uygulanacak.

  • Gazze'de İsrail saldırılarına rağmen yardımlarla hayata tutunma çabası
    09 Mar Gazze'de İsrail saldırılarına rağmen yardımlarla hayata tutunma çabası

    İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de yetersiz beslenme ve susuzluk nedeniyle can kayıpları artarken Deyr El Balah kentinde yüzlerce kişi dağıtılan yardımlarla yaşamlarını idare etmeye çalışıyor. Özellikle Filistinli çocuklar Deyr El Balah'taki gıda dağıtım noktalarında saatlerce sıranın kendilerine gelmesini bekliyor. Gazze Şeridi'nde gıda ve su yetersizliği nedeniyle can kayıpları da artmaya devam ediyor.

  • Kayseri, ACES Başkanı tarafından övgüyle bahsedildi
    09 Mar Kayseri, ACES Başkanı tarafından övgüyle bahsedildi

    Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin spor yatırımları ve hizmetleri sonucunda ACES Başkanı Gian Francesco Lupatelli tarafından övgüyle bahsedildi. Lupatelli, Kayseri'deki spor faaliyetlerine tam not vererek, spor tesislerini 'harika' olarak nitelendirdi. Kayseri, 2024 Avrupa Spor Şehri ünvanını alarak büyük bir başarı elde etti.

  • Muğla'da Kadınlar Mermer Fabrikasında Çalışıyor
    08 Mar Muğla'da Kadınlar Mermer Fabrikasında Çalışıyor

    Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bir mermer fabrikasında çalışan kadınlar, iş makinelerinde mermer keserek ekmeklerini taştan çıkartıyor. Kadın eli değen mermerler, Fethiye'den başta ABD olmak üzere 12 ülkeye ihraç ediliyor. Kadınlar, yaptıkları işi sevdiklerini ve Dünya Kadınlar Günü'nü kutladıklarını ifade ediyorlar. Seydikemer'deki maden işletmesi, kadın istihdamına önem verirken, kadın işçilerin emekleriyle ürettikleri mermerler dünya çapında talep görüyor.

  • Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı
    08 Mar Avrupa Kulüpler Birliği toplantısı İstanbul'da yapıldı

    Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) toplantısı, Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) ev sahipliğinde İstanbul'da yapıldı.

  • Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimcileri destekleyecek yeni bir proje başlattıklarını açıkladı
    08 Mar Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kadın girişimcileri destekleyecek yeni bir proje başlattıklarını açıkladı

    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ocak ayında Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve TÜBİTAK ile iki işbirliği protokolü imzaladıklarını belirterek, "Bugün bu protokoller kapsamında yeni bir proje başlattığımızın da müjdesini sizlerle paylaşmak isterim.

  • Belçika Dışişleri Bakanı: Gazze'de her gün en az 15 kadın cinsel saldırıya uğruyor
    08 Mar Belçika Dışişleri Bakanı: Gazze'de her gün en az 15 kadın cinsel saldırıya uğruyor

    Belçika Dışişleri Bakanı Hadja Lahbib, Gazze'deki kadınların savaş nedeniyle mağdur olduğunu belirterek, 'Gazze'de her gün en az 15 kadın cinsel saldırıya uğruyor' dedi. Lahbib, panelde yaptığı konuşmada dünya genelinde çatışmalardan en çok etkilenenlerin kadınlar ve çocuklar olduğunu vurguladı. Ayrıca Belçika, Ürdün ile birlikte Gazze'ye insani yardım yapma kararı aldı.

  • Bursa Textile Show Fuarı Sona Erdi
    08 Mar Bursa Textile Show Fuarı Sona Erdi

    Türkiye'de tekstil sektörünün en önemli buluşmalarından olan Bursa Textile Show Fuarı, BTSO öncülüğünde gerçekleştirildi. Fuar, 40'ı aşkın ülkeden alıcıları ağırladı ve sektördeki son yenilikleri keşfetme imkanı sundu. Ayrıca, B2B organizasyonunda yabancı iş profesyonelleri Bursalı firmalarla iş görüşmesi yaptı. Fuar, sektörün ihracat hedeflerine katkı sağladı ve nitelikli büyüme için önemli bir platform oldu.

  • Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar
    08 Mar Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar

    "Türkiye ile Güçlenen, Türkiye'ye Güç Veren Kadınlar" programında konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, "Türkiye Yüzyılı, kadınların yüzyılı olacak" dedi.

  • Devlet Tiyatroları, Macaristan'da düzenlenecek uluslararası tiyatro buluşmasına 'Devlet Ana' oyunuyla katılacak
    08 Mar Devlet Tiyatroları, Macaristan'da düzenlenecek uluslararası tiyatro buluşmasına 'Devlet Ana' oyunuyla katılacak

    Devlet Tiyatroları, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında Budapeşte'de düzenlenecek Madach Uluslararası Tiyatro Buluşması'nda 'Devlet Ana' oyununu sahneleyecek. Ayrıca, Macaristan Ulusal Tiyatrosu da Antalya'da düzenlenecek Uluslararası Tiyatro Festivali'nde 'Merry-go-Round' adlı oyunu sergileyecek.

  • Bursa Textile Show Fuarı, Tekstil Sektörünün Kalbini Attırdı
    08 Mar Bursa Textile Show Fuarı, Tekstil Sektörünün Kalbini Attırdı

    Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) iştiraki KFA Fuarcılık tarafından düzenlenen Bursa Textile Show Fuarı, 5-7 Mart tarihleri arasında gerçekleşti. Fuar, 40'ı aşkın ülkeden alıcıları ağırlayarak Türkiye'nin tekstil sektöründeki dış ticaret hacmine katkı sağladı. 80'i aşkın firma katıldığı fuar, trend alanları ve seminerlerle sektördeki son yenilikleri keşfetme imkanı sundu. BTSO'nun Giysilik Kumaş UR-GE projeleri çerçevesinde gerçekleştirilen B2B organizasyonunda ise yabancı iş profesyonelleri Bursalı firmalarla iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Fuar, farklı coğrafyalardan gelen ziyaretçilerin ilgisini çekti ve sektörün ihracat hedeflerine katkı sağladı.

  • Mısır, Gazze'ye yardım ulaştırmak için operasyona katıldı
    08 Mar Mısır, Gazze'ye yardım ulaştırmak için operasyona katıldı

    Mısır ordusu, İsrail kuşatması ve bombardımanı altındaki Gazze Şeridi'ne havadan insani yardım ulaştırmak amacıyla düzenlenen uluslararası operasyona Mısır'ın da katıldığını duyurdu. Mısır Hava Kuvvetleri mensupları Ürdün'den Gazze'ye havadan yardım bırakılması için oluşturulan uluslararası koalisyona katılıyor. Yardımlar, Gazze'nin kuzeyindeki etkilenen bölgelere bırakılıyor. Mısırlı yetkililer, Gazze'ye gönderilen toplam yardım malzemelerinin yüzde 80'inden fazlasının Mısır tarafından ulaştırıldığını belirtiyor.

  • İngiltere'de Bulunan En Eski Fosilleşmiş Orman Keşfedildi
    08 Mar İngiltere'de Bulunan En Eski Fosilleşmiş Orman Keşfedildi

    Bilim insanları İngiltere'nin Güneybatı kıyılarında bulunan falezlerde, dünyanın bilinen en eski fosilleşmiş ormanını bulduklarına inanıyor. Araştırmacılar, buluşlarının Britanya'daki en eski fosilleşmiş ağaçlar ve dünyanın da bilinen en eskileri olduğunu söylüyor. Fosiller, ağaçların çevreyi nasıl şekillendirdiklerini, nehir yataklarını ve kıyı şeritlerini yüzlerce milyon yıl önce nasıl dengede tuttuklarını gösteriyor.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i 3-0 mağlup etti
    08 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'i 3-0 mağlup etti

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu ilk maçında deplasmanda Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını 3-0 mağlup etti. Maçta Batshuayi, Oosterwolde ve Tadic'in attığı gollerle Fenerbahçe galip geldi.

  • Kanarya'dan farklı tarife! Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup etti
    08 Mar Kanarya'dan farklı tarife! Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise'yi 3-0 mağlup etti

    Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımını deplasmanda 3-0 mağlup etti.

  • Tavana çivi gibi çaktı! Batshuayi'den şahane gol
    07 Mar Tavana çivi gibi çaktı! Batshuayi'den şahane gol

    Fenerbahçe'nin deplasmanda Union Saint-Gilloise ile kozlarını paylaştığı maçın gol perdesini Batshuayi açtı. 20. dakikada altı pasta boşta kalan yıldız golcü düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

  • Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise deplasmanında eksiklerle mücadele etti
    07 Mar Fenerbahçe, Union Saint-Gilloise deplasmanında eksiklerle mücadele etti

    UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu ilk maçında Belçika'nın Union Saint-Gilloise takımına konuk olan Fenerbahçe'de teknik direktör İsmail Kartal, eksikler nedeniyle kadroda değişiklikler yaptı. İlk 11'de 4 oyuncu değişikliği yapılan Fenerbahçe'de, tecrübeli stoper Leonardo Bonucci ağrıları nedeniyle kadroda yer almadı. Maç öncesinde Fenerbahçeli taraftarlar takımlarını desteklemek için statta yerlerini aldı.

  • İsveç, resmen NATO'nun 32. üyesi oldu
    07 Mar İsveç, resmen NATO'nun 32. üyesi oldu

    İsveç, NATO'nun 32. üyesi olarak İttifak'a resmen katıldı. Stockholm yönetimi, katılım belgelerini ABD'ye teslim etti. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, İsveç Başbakanı Ulf Kirstersson ile yaptığı görüşme sonrası "İsveç'e, Washington Anlaşması'nın bir tarafı ve NATO'nun 32. üyesi olarak hoş geldiniz demek istiyorum." ifadelerini kullandı. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg de "İsveç, NATO'nun 32. üyesi oldu ve masamızda hak ettiği yeri aldı." dedi.

  • İngiltere'de 390 milyon yıllık, tamamen fosilleşmiş dünyanın en eski ormanı bulundu
    07 Mar İngiltere'de 390 milyon yıllık, tamamen fosilleşmiş dünyanın en eski ormanı bulundu

    İngiltere'nin Butlin bölgesinde fosile dönüşmüş 390 milyon yıllık bir orman keşfedildi. Bu keşif, bilimsel çalışmalar için çığır açacak ve Devon ve Somerset'e yayılmış eski bir ormanın fosil kalıntılarını içeriyor. Bu orman, İngiltere'de bulunan en eski bitki fosilleridir ve modern ağaçlardan farklı bir yapıya sahiptir. Ayrıca, bu ormanın toprağı şekillendirmede ve erken hayvanlara ev sağlamada önemli bir rol oynadığı düşünülmektedir.

Advertisement