Galatasaray Hedef mi Küçülttü? - Son Dakika
Spor

Galatasaray Hedef mi Küçülttü?

Galatasaray Hedef mi Küçülttü?

Galatasaray'ın kazanmak zorunda olduğu Juventus maçı öncesinde Aysal'ın "Bu maçın hayati önemi yok. Önceliğim Real Madrid'in Kopenhag'ı yenmesi. Avrupa Ligi de önemli" sözleri kafa karıştırdı.

09.12.2013 13:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray camiası, yarın akşam Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmak için mutlak kazanmak zorunda olduğu Juventus maçına kilitlenirken, Başkan Ünal Aysal'ın açıklamaları kafa karıştırdı.

GSTV'ye konuşan ve "Juventus maçını kazanmak istiyoruz ama hayati önemi yok. Dünyanın sonu değil. Sadece tur için önemli. UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmek de önemli" diyen Aysal, "Önceliğim Real Madrid'in Kopenhag'ı yenmesi. Kopenhag'ın devre dışı kalması lazım" sözleriyle, yarın İstanbul'daki maçtan daha çok Kopenhag'dan gelecek haberi beklediğini vurguladı.

Aysal'ın bu açıklamayı takımın üzerindeki baskıyı azaltmak için mi söylediği yoksa hedefinin bu sezon Avrupa Ligi mi olduğu anlaşılamadı. Bu arada Aysal, Fenerbahçe'nin Çaykur Rizespor deplasmanında da son dakikalarda 3 puanı aldığını öğrenince "Fenerbahçe bu sezon çok şanslı ama bu farkı kapatıp şampiyon olacağız" dedi.

Casus Guidolin!

Mancini de %80 Juve demişti

Galatasaray Başkanı Aysal'ın "Önceliğim Real Madrid'in Kopenhag'ı yenmesi" açıklaması, teknik direktör Mancini'nin Real Madrid maçı öncesinde "Juventus'un gruptan çıkma şansı yüzde 80" sözlerini akıllara getirdi. Ülkesinden Tuttosport'a konuşan Mancini'nin bu yorumu, G.Saray yönetimi tarafından yalanlanmış ancak Mancini basın toplantısında "Ne söylediğimi hatırlamıyorum" diyerek soruyu geçiştirmişti.

Ustalar nasıl yorumladı?

Önce hayaller ölür sonra laflar gelir

Bu sözler, muhtemel başarısızlığa zemin hazırlama operasyonudur. Galatasaray ciddi paraya ihtiyacı olan bir takım. Avrupa Ligi'nden gelecek para ödülü Galatasaray'a yetmez. Ayrıca Galatasaray'ın Juventus'a kaybedeceğinin ya da kazanamayacağının garantisi yok. Aslında Aysal'ın konuşmalarıyla Mancini'nin İtalyan basınına yaptığı konuşmalarının hiç farkı yok. Galatasaray yavaş yavaş hedef küçültüyor. Devre arasında da muhtemelen "İkinci oluruz ve Şampiyonlar Ligi'ne gideriz" diyecekler. Boşuna "Önce hayaller ölür, sonla laflar gelir" dememişler.

Ahmet Çakar

Mancini'nin kafasından geçenler...

Ayakları yere basmaya başladı

Ünal Aysal, ilk kez Galatasaray'ın başına geldiğinde uçuyordu, sanıyorum şimdi ayakları yere basmaya başladı. Kısa süre önce Şampiyonlar Ligi şampiyonluğundan bahseden Aysal, şimdi Avrupa Ligi'ni yeterli görüyor. Tabii ki bu duruma şöyle de bakılabilir: "Benim geldiğimde kadro bu şekildeydi. Bununla da olabilecek maksimum şey budur. Daha fazlasını beklememek lazım." Ünal Aysal 'Kusura bakmayın, elimden gelen budur'a mı getiriyor acaba!

Erman Toroğlu

Hassasiyetini doğru buluyorum

Galatasaray'ın öncelikli hedefi istikrar ve gündemde kalmak adına Avrupa'ya devam etmek olacaktır. Bunun iki yolu var; ya kazanmak, ya da kaybetmemek. Geçen yıl çeyrek final oynayan oyuncular kesinlikle Juventus'u yenmek için mücadele edecektir ama yenemeyebilirler. Juventus yedi haftadır gol yemiyor. Futbolda "Kazanamıyorsan kaybetme" bir kuraldır. Başkan Aysal'ın Kopenhag-Real Madrid maçına gösterdiği hassasiyeti doğru buluyorum. Aysal "Real Madrid, Kopenhag önünde motivasyon eksikliği yaşamamalı" demeye çalışıyor.

Levent Tüzemen

Kaynak: TotemSpor.Com

Son Dakika Spor Galatasaray Hedef mi Küçülttü? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement