Galatasaray, Bratu Transferinde Milyon Dolarlık Zarar Etmiş - Son Dakika
Spor

Galatasaray, Bratu Transferinde Milyon Dolarlık Zarar Etmiş

Galatasaray, Bratu Transferinde Milyon Dolarlık Zarar Etmiş

Galatasaray'a 2003 yılında transfer edilen ve 1 sezon forma giyen Rumen futbolcu Bratu'ya ödenen paranın aracı Popescu'ya ödenenden daha az olduğu belgelendi.

12.03.2015 12:03  Güncelleme: 12:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray'da 2003-04 sezonunda forma giyen emekli futbolcu Florin Bratu'nun sarı kırmızılı kulübe transferinde yaşanan skandallar gün ışığına çıktı.

100 BİN DOLARA ANLAŞMIŞLAR AMA...

HaberTürk'te yer alan bir habere göre Galatasaray, 2003-2004 sezonu öncesinde transfer ettiği Florin Bratu için önce 100 bin dolar değer için anlaşıp, 1 hafta sonra oyuncunun 2 milyon 750 bin dolara transfer edilmesine karar verildiği ve bunun yanında aracı şirkete de 350 bin dolar ödendiği belgelendi. Buna göre Galatasaray Kulübü, oyuncuya 100 bin dolar para ödedi. Ancak aracı olan Galatasaray'ın eski futbolcularından Popescu'ya ise 1 milyon dolar ödendi.

POPESCU İTİRAF ETMİŞTİ

Şu an bunun gibi 12 transferdeki usülsüzlükten dolayı hapiste olan Popescu da bu transferden 1 milyon dolar aldığını itiraf etmişti. Galatasaray'ın Bratu'nun temsilciliğini yapan ve 350 bin dolar ödediği Becali Sports'un ortaklarından biri de yine Gheorghe Popescu. Transfer için oyuncunun kulübü Rapid Bükreş'e de 630 bin dolar ödenmiş.

ARACI KİŞİLERE AVANTA PARA VERİLMİŞ

Oyuncuya, kulübüne, Popescu'ya ve menajerlik şirketine toplam 2 milyon 80 bin dolar ödeyen Galatasaray Kulübü, bu transfer için kasasında çıkan toplam 3 milyon 100 bin doların kalan kısmını da Romanya makamlarının araştırmasına göre Türkiye ve Romanya'daki çeşitli aracı kişilere avanta olarak verilmiş. Avantanın miktarı ise 1 milyon 20 bin dolar.

25 MAÇTA 6 GOL ATMIŞTI

Galatasaray'da 1 sezon forma giyen Florin Bratu, 25 lig maçında 6 gol atmış ve sezon sonunda Fransa'nın Nantes takımına satılmıştı.

Kaynak: EuroSport.com

Son Dakika Spor Galatasaray, Bratu Transferinde Milyon Dolarlık Zarar Etmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ömer: Bi bratu mu kaldı bütün transferlerde yöneticiler cebe indiriyor dört sene üst üste şampiyon olduk 5 6 sene hep aynı kadro sadece 1 2 tane basit transferler yaptık o kadar gelir kasaya giren o kadar para birden püf oldu uçtu şampiyon olan takınlar avrupada kupa alanlar gelirlerini 3 katlarken biz iflas ettik başkan olanlar hep zengin iş adamları paralarına para katmak için başkan koltuguna oturuyorlar yoksa galatasaray umurların da mı başkan seçilenlere teminat imzalatın kulubü zarar ettirenlerden alın bu paraları bakalım nasıl calıyorlar 2 0 Yanıtla

Advertisement