Galatasaray'ın Mali Genel Kurulu Başladı - Son Dakika
Güncel

Galatasaray'ın Mali Genel Kurulu Başladı

GALATASARAY'ın olağan mali genel kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda başladı.

28.03.2015 11:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GALATASARAY'ın olağan mali genel kurulu, Lütfi Kırdar Kongre Salonu'nda başladı.

Başkan Duygun Yarsuvat'ın açılış konuşmasını yaptığı mali kurulda, divan başkanlığına oylama sonucu Mehmet Helvacı seçildi. Ancak Helvacı kürsüye gelerek, genel kurulda divan başkanlığı yapamayacağını belirtip affını istedi. Bunun üzerine ikinci aday Metin Ünlü, mali genel kurulu yönetecek divan başkanı olarak seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından mali genel kurul başladı.

Başkan Duygun Yarsuvat yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ben ve arkadaşlarıma Galatasaray'ı yönetme şansı tanıdınız. O tarihte yönetim kurulundaki arkadaşlarımız sebebini bilmediğimiz şekilde görevi bırakıp gittiler. Biz de Galatasaray'ın sahipsiz olmadığını, Galatasaray'ın farklı bir kültür olduğunu göstermek için aday olduk. 110 yıllık camiamızın dimdik ayakta durduğunu gösterdik. Galatasaray'ın zorda olduğu ve başarısız kılma propagandalarına karşı dik durduk. Sportif alanda yarıştığımız her alanda başarı için zirveyi zorluyoruz. Tüm branşlarda başarılarımız sürüyor. Galatasaray'ın iki bine yakın sporcusu var. Bütün amatör branşları desteklemek ve kalkındırmak zorundayız. Galatasaray sadece şirketleri ile var olmuş değil. Galatasaray'ı yönetecek kişilerin her görevi kendi işleri gibi görmeleri lazım. Özellikle profesyonel olarak tanımladığımız çalışanları iyi seçmeli ve yönetici olarak bütün görevlere zaman ayırabilmeliyiz. Sizden hiçbir şeyi saklamadık. Bir resim çizdik ve bu resim güzel bir resim değil. İçine girdikten sonra gördük ki, yapılmış olan anlaşmaların büyük bir kısmı Galatasaray'ın lehine anlaşmalar değil. Şirketin yönetimi için bir sermayeye ihtiyaç var, ancak bu sermaye yok. Günlük giderleri ve çalışanların maaşlarını karşılayacak sermaye yok. Ancak yönetim kurulundaki arkadaşlarım büyük fedakarlıkla bu ödemeleri yaptılar. İsim zikretmek istemiyorum ama sizler biliyorsunuz."

"FUTBOLDA 4. YILDIZI İSTİYORUZ DEDİK. BUNA DA AZ KALDI"

"Futbolda 4. yıldızı istiyoruz dedik. Buna da az kaldı. Sloganımız, 180 günde dördüncü yıldız. Göreve geldiğimizde Prandelli ile yola devam edeceğimizi söyledik ama Florya'ya gittiğimizde İtalyancadan başka dil konuşmayan Prandelli'nin 4 ayrı dilin konuşulduğu takıma çözüm olamayacağını gördük. Hamza Hamzaoğlu'nu göreve getirdik, iyi de yaptık. Prandelli bizi CAS'a dava etti. Galatasaray'ın kuruluş amacı Türk olmayan takımları yenmektir. Bu tezle CAS'ta kendimizi savunacağız."

"BİR KAMPANYA İLE DEPODAKİ MALLARI SATARAK 1,5 MİLYON TL GİRDİ SAĞLADIK"

"Göreve geldiğimizden beri iyileştirdiğimiz bir anonim şirketimiz var. Mağazacılık A.Ş'ye el attık. Sayımını yaptık, stoklarına girdik. Depo ve mağazaların sayılarını gerçekleştirdik. Geçmiş yıllardan bugüne kadar depolarda şişmiş bir stoklama vardı. Bunları azaltmaya çalıştık. Depomuzda kalan bütün stokları satmak için çabaladık. İki deponun bize yıllık maliyeti 2 milyon 400 bin TL idi. Bu iki depoyu birleştirip, Türk Telekom Arena'da yer açtık. Bir kampanya ile depodaki malları satarak 1,5 milyon TL girdi sağladık. Galatasaray'ın mağazaları doğru işletilirse 5 yılda borçlarının yüzde 50'sini ödeyebilir. Galatasaray mağazaları forma satar. Ama satamazsınız Nike ile yapılan anlaşma tipik kapitülasyon anlaşmalarına benziyor. Amatör branşlarda tenkisata gitmek durumunda kaldık. Basketbol ve voleybol amatör değil. Yabancı oyuncular var. Masraflar verilen paralar büyük meblağlara ulaşıyor. Galatasaray bütün bunların üzerinden gelebilecek güce, sevgiye ve tüm unsurlara sahip."

"BUGÜN BENİM BİLDİĞİM 6 ADET BAŞKAN ADAYI VAR"

Bizim amacımız başlangıçta baskın bir seçimi yaşatmamaktı. Bugün benim bildiğim 6 adet başkan adayı var. Bunu sağladığım için ben kendi kendime seviniyorum ve 'Duygun iyi iş yaptın' diyorum. 23 Mayıs'ta yeni yönetimi ve başkanı seçeceğiz. Bu kongrede de bizim görev ayımız sadece iki ay idi Kasım ve Aralık'tı. Taçspor bizim yönetimimizin bir ürünü. Taçspor biz yönetime geldikten sonra kucağımıza verilen bir nur topu idi. Mecidiyeköy arazisi en kıymetli arazi. Gerekli kazı yapılmış. Buraya otel yapmayı planladık. Kiminle konuşsam otel olarak yapmanın daha karlı olduğunu söyledi ve yılda 5 milyon Dolar gelir elde edilebileceğini hesapladık. Bunun kredisini de aldık. Bu krediyi de şarta bağladım ve sadece bu inşaata ayırdık. Yönetimden bir arkadaşımız da şahsi kefil oldu.

"ELDE ETİĞİMİZ GELİRİN TÜMÜNÜ SOMA KAYMAKAMLIĞI'NA YOLLADIK"

"Soma faciasında ölenlerin ailelerine verilmiş olan bir taahhüt vardı. 2014 ayının Ağustos ayında Atletico Madrid ile maç düzenlenmiş ve geliri de ailelere verilecekmiş. Ama verilmemiş, araştırdık İspanyollar ile bir anlaşmazlık olmuş. Bunda yönetim kurulu kararı yoktu. İki profesyonel kişi imzalamış imza yetkileri olmadığı halde. Sonra elde etiğimiz gelirin tümünü Soma Kaymakamlığı'na yolladık."

"15 NİSAN'A KADAR GALATASARAY RADYOSU'NU YAYINA BAŞLATACAĞIZ"

"Siz de kabul edersiniz ki, 5 aylık görev süremiz uzun bir süre değil. Biz gideriz, Galatasaray yaşayacak. 2 ayımız kaldı ama her gün çalışmaya devam edeceğiz. 15 Nisan'a kadar Galatasaray Radyosu'nu yayına başlatacağız. Galatasaray'ın içinde bulunduğu bu zor durumdan sizlerin desteğine ben ve arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Arkadaşlarım kendilerini ortaya koymadan sessizce mütevazı olarak çalışmalarını gerçekleştirdi. Hepsi kalpten, gönülden isteyerek çalıştı." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray'ın Mali Genel Kurulu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı
    02:56 Ayvalık'ta Fabrika İşçilerinin Taşındığı Servis İle Tır Çarpıştı: 9 Yaralı

    Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, TIR ile fabrika işçilerinin taşındığı servis minibüsünün çarpıştığı kazada 3'ü ağır 9 kişi yaralandı. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor
    02:36 Bakan Özhaseki: Deprem bölgesinde 300 binden fazla konut inşaatı devam ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Bakan Özhakesi, deprem bölgesinde halen 300 binden fazla konut inşaatının devam ettiğini ifade etti.

  • 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi
    02:33 1 Nisan'da Okullar Tatil Edildi

    Türkiye'de gerçekleşecek yerel seçimler nedeniyle 1 Nisan'da okullar tatil edildi. Seçimlerin ardından eğitim kurumlarında temizlik yapılması gerektiği için bir sonraki gün eğitim ve öğretime engel oluşturulmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen yazıda, eğitim ve öğretimin 2 Nisan Salı günü itibariyle devam edeceği belirtilmiştir.

  • Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu
    02:27 Bakan Özhaseki Kütahya'da İftar Programında Konuştu

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kütahya'da AK Parti önceki dönem ve mevcut yönetim kurulu üyeleri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle iftarda bir araya geldi. Özhaseki, deprem bölgesinde devam eden konut inşaatları hakkında bilgi verdi ve İstanbul'da deprem uyarısında bulundu. Ayrıca, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdi.

  • Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü
    02:21 Güney Afrika'da yolcu otobüsü şarampole yuvarlandı: 45 ölü

    Güney Afrika Ulaştırma Bakanlığı, bir yolcu otobüsünün şarampole yuvarlanması sonucu araçtaki 46 kişiden 45'inin hayatını kaybettiğini, 8 yaşında bir çocuğun kazadan ağır yaralı olarak kurtulduğunu açıkladı. Otobüsün, komşu ülke Botsvana'dan Güney Afrika'nın Limpopo eyaletindeki Moria'ya gittiği sırada köprüden uçuruma düştüğü ifade edildi.

  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi
    01:53 THY Cenevre Müdürlüğü İftar Programı Düzenledi

    Türk Hava Yolları (THY) Cenevre Müdürlüğü, iftar programı düzenledi. Programa, Türkiye'nin BM Cenevre Ofisi Nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Güven Begeç, BM Cenevre Ofisi Medeniyetler İttifakı Özel Temsilcisi Büyükelçi Hakan Kıvanç ve diğer davetliler katıldı. Başkonsolos İpek Zeytinoğlu Özkan, Türkiye'nin deprem bölgelerine yapılan yardımları hatırlatarak, asrın felaketinin üstesinden geleceklerini belirtti. İsrail'in saldırıları altındaki Gazze'ye yapılan yardımlar da konuşuldu.


Advertisement