Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Yarsuvat: 4. Yıldızı Vadediyorum - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Yarsuvat: 4. Yıldızı Vadediyorum

galatasaray Kulübü'nün başkan adaylarından Duygun Yarsuvat, 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurul öncesi ilk açıklamasını yaptı.

10.10.2014 16:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

galatasaray Kulübü'nün başkan adaylarından Duygun Yarsuvat, 25 Ekim Cumartesi günü yapılacak seçimli genel kurul öncesi ilk açıklamasını yaptı.

GSTV'ye önemli açıklamalarda bulunan Yarsuvat'ın öne çıkan sözleri şöyle:

"Ben 1948'den beri Galatasaray Camiası içindeyim. Ortaokulda başladım ve liseyi de Galatasaray'da bitirdim. Bu dönemde Galatasaray'ın başsız kalmaması için, birleşmeyi sağlamak için, iç barışı sağlamak için aday oldum. Son zamanlarda bir karmaşa, bir kaos hissettim. Belki yanlış hissettim ama bu zor ve ağır göreve talip oldum. Bütün Galatasaraylıların yüreğinde bu sevgi vardır ve başkan olmak ister. Bazıları iki kere başkan olmak ister.

Şu kesin ki, Galatasaray Spor Kulübü tüzüğüne göre seçim toplantıları Mayıs ayının ikinci yarısında yapılır ve bu 3 senede bir yapılır. 2014'de seçildim, 2017'ye kadar kalacağım demek yanlış olur. Bunu çiğneyemeyiz ve ters algıyı ortadan kaldırmak için Mayıs 2015'de seçime gidilecektir. Eğer

tüzüğe ve kurala saygılı isek Mayıs'ta seçime gitmek zorundayız."

"EBRU KÖKSAL VE METE İTİZ DEVAMLILIĞI SAĞLAYACAK, ESKİ VE YENİ ARASINDAKİ BAĞI KURACAK"

"Ünal Aysal ile bu konuda hiç konuşmadım. Şirket idarelerinde bulundum, deneyimim var. Benim prensiplerimden biri devamlılıktır. Bu yüzden eski yönetimden birkaç kişiyi listeme aldım. Ebru Hanım, Mete Bey devamlılığı sağlayacak, eski ve yeni arasındaki bağı kuracak. Eskiyi de bilip, yeni için doğru kararlar alacaksınız. Şu anda yönetim için hiçbir iş bölümü yapmadık. Abdürrahim Albayrak futbol şubesinde olabilir. Albayrak'ı tercih etmemim nedeni, Galatasaray sevgisi ile yaşıyor, ağlıyor, gülüyor. Böyle bir arkadaşı dışarda tutmak zor. Refik Arkan ile görüştüm, teklifimi yaptım. Gelirlerse bize faydalı olurlar. Top onlarda. Herkese kapım açık."

"PRANDELLI İLE SEZON SONUNA KADAR DEVAM EDERİM"

"İlk icraatım mali portföyü önüme koymak ve 210 günlük çalışma düzeni ortaya koymak. Bir sloganımız var, dördüncü yıldız. Şampiyon olmak için de ne gerekirse yapacağız. Benim görevim 2015'in Mayıs ayında biter. Benim uzun süreli başkan olmak gibi bir düşüncem yok. Şu dönem yönetim değişikliğinin futbol takımına pozitif yansıması gerekir. Sporcu ve teknik kadroda bir değişiklik görmüyoruz. Teknik kadro ve sporcular zaten en üst düzey kişiler. İtalyan Milli Takımı'nın teknik direktörü geldi. Bunu niye değiştireyim? Biz kimleri yemedik ki? Feldkamp'ı, Mancini'yi, Lucescu'yu yedik. Yerlileri saymıyorum. Lucescu'yu saçını bile taramıyor diye eleştirdiler, adam kıvırcıktı. Başkasına köylü dedik, Alman Milli Takımı'nı Dünya Şampiyonu yaptı. Prandelli ile sezon sonuna kadar devam ederim. Benden sonrakiler de isterlerse devam eder."

"DEVRE ARASI TRANSFERE KARŞIYIM. BOŞA İSRAF"

"Ocak ayında yapılan transferler doğru transferler değil. Bütün takımlar yaz mevsimi istedikleri transferleri yaparlar. Ocak ayında da istemedikleri oyuncuları elden çıkarmak isterler. Galatasaray'ın parasını ıvır zıvır oyuncular için sarf etmek istemiyorum."

"BENİM FİKRİM DEVAMLILIKTIR"

"Faruk Süren ne söyledi bilmiyorum ama o başkan iken ben Divan Başkanı idim. O günleri yaşadık. Yine Galatasaray'ın dışındakiler, Galatasaray'ın UEFA şampiyonluğunun tadına vardırmadılar. Lucescu Süper Kupa'yı aldı, sonu iyi olmadı. Fatih Hoca çok başarılıydı, sürmedi. Benim fikrim devamlılıktır. Alex Ferguson veya Arsenal menajeri Arsen Wenger hala devam ediyor. Gencecik adamdı, Arsenal'da yaşlandı. Bu önemli. Fatih Terim'in ayrılmasını hiç istemedik, ama bazı şartlar öyle gerektirdi."

"TFF VE FENERBAHÇE'YLE DOST OLURUM ANCAK GALATASARAY'IN HAKKINI YİYENE KARŞI GEREKİRSE ŞAHİN OLURUM"

"Şayet seçilir isem Fenerbahçe ve TFF ilişkilerinde dostane yaklaşmak isterim. Ancak parmağını gözüme sokarcasına Galatasaray aleyhine kararlar alırlarsa, Galatasaray için şahin olurum. Karşılıklı sevgi gerekir. Galatasaray Başkanı da olsak, federasyon başkanı da olsam sonuçta insanız ve birbirimizi sevmemiz gerekir."

"SEYİRCİ OLMADAN OYNANAN FUTBOLUN TADI YOKTUR"

Seyirci olmadan oynanan futbolun tadı yoktur. Bağırmayan bir seyirci olursa futbolun tadı yoktur. Seyircisiz futbol olmaz. Ancak seyircinin de rakiple iyi geçinmesi gerekir. Buradaki sorunlar biraz da medyadan kaynaklanıyor. Her maç sonrası televizyon ekranları asacağız, keseceğiz diyenlerle doluyor. Bu oyun, buna nefret karıştırmamalı. Galatasaray UEFA kazandığında bir rakip kulüp yöneticisi, bu Galatasaray durdurulmalı yoksa biz yok oluruz diye ortaya çıktılar. Bu düşünceye paralel Galatasaray karşıtlığı oluşturuldu."

"3 TEMMUZ İÇİN MAHKEME KARAR VERECEK"

"3 Temmuz, Türkiye futbol hayatına bomba gibi düşen bir olay. Her türlü ortamı alt üst etti. Bu olay var ise bunu çözmek benim görevim değil. Bunu mahkemeler halledecek. Eğer hüküm verilmiş ise bunu mahkemeler yapacak. Şu an yeniden yargılama kararı var. Yargılamanın sonucunu bekleyeceğiz. Benim listemde bulunan bir arkadaşım, yargılanan kişinin müdafaasını üstlendi. 'Bunu nasıl yaparsınız' dendi. Burada benim mesleğime tecavüz var. Benim de Fenerli ya da Beşiktaşlı müdafaa ettiğim insanlar var. Bu arkadaşımızı başka kulüp yöneticileri müdafaa etmesi için tercih ettiyse, demek ki iyi bir avukat. Biz mesleki yemin ederiz, aynı şekilde doktorlar da bu yemini eder. Bir Galatasaraylı doktor arkadaşımıza Fenerbahçeli hasta gelse bakmayacağım mı der? Bakmak zorundasın. Onlar da insan ve bizden hiçbir farkı yok."

"BEN CİMRİ BİR ADAMIM, HİÇBİR ŞEYİ SATMAM"

"Son 15 senede değil, ben kendimi bildim bileli Galatasaray'ın nakit açığı, bütçe açığı vardır. Bütün spor kulüplerinin yardıma ihtiyacı var. Bu yardımın yöneticilerin cebinden çıkmaması gerek. Yöneticilerin para verdiği olmuştur. Galatasaray'da para verenlerin hepsi, paralarını geri almıştır. Akılcı bir yönetim ile elimizdeki imkanlarla para kazanmaya çalışacağız. 2015 yılı çok önemli, Galatasaray'ın 110. kuruluş yıl dönümü. Bu yılı başarı ile kapatmamız gerekir. Ben cimri bir adamım, hiçbir şeyi satmam. Galatasaray'ın da hiçbir şeyini satmam."

"GALATASARAY ADASI'NI GALATASARAYLILARA İADE EDECEĞİM"

"Galatasaray Adası'nı Galatasaraylılara iade edeceğim. Ada Galatasaraylıların malıdır. Bir prestij adasıdır. Dünyada iki kulüp var adaya sahip olan. Biri Brezilya'da, biri de Galatasaray. Orası komik bir rakam ile kiraya verilmiştir ve haksız bir şekilde süresi dolmadan uzatılmıştır. Bu ada Galatasaraylılarındır ve tüzüğümüzün ilgili maddesi açıkça ortaya koymuştur, 'sosyal tesis nedir' diye. Ben orada neden başka bir otelin müşterisi ile bir köşeye sıkıştırılmış halde oturayım? İşletme olacak ise de bunu Galatasaraylıların işletmesi gerekir."

"FENERBAHÇELİ ÇOK DOSTUM VAR"

"Ben insanı seviyorum. Çok dostum Fenerbahçeli. Müşterilerim var Fenerbahçeli. Hepsi ile iyi ilişkiler içindeyim. Ancak bu ilişkiler Galatasaray'a bir kötülük yapıldığı zaman sona erer. Geçmişte Kadıköy'de yapılan bir maçta tribünlere insan dışkısı kondu. Böyle bir şeye müsaade etmem. Böyle devam edilirse karşılık verilir. Meşru müdafaa diye bir şey var."

"FUTBOL BİR HEYECANDIR. İNSANİ REAKSİYONU REAKSİYONU ELEKTRONİK BİLET DE KOYSANIZ ÖNLEYEMEZSİNİZ"

"Elektronik bilet olabilir diye düşünüyorum ama olmasa daha iyi. Yapılma nedeni nedir? Herkesin oturduğu yer belli olacak ve kim olay çıkarırsa belirlenecek. Futbol bir heyecandır. Sevinip, bağırıp, gülüyorsunuz. İnsani reaksiyonlardır. Bu reaksiyonu elektronik bilet de koysanız önleyemezsiniz. Şimdi maçlar 300-500 kişiye oynanıyor. Demek ki bu amacına uygun değil. Passolig kanunda yok. Kanunda sadece e-bilet var. Milli maçta pasolig geçerli değil. Gördüler, seyirci gelmiyor. Bu oyunun içinde sertlik var, dostluk var."

"5+3 YABANCI KONTENJANI ÇOK SAÇMA. AVRUPA'DA BAŞARI NASIL GELECEK?"

"Yabancı futbolcu sayısı 2 yıldır indirdiler. Avrupa'da da başarı istiyorlar. Chelsea takımında bir tane İngiliz var. Bize diyorlar ki 5 yabancı ile başarılı ol. Sayı önemli değil. 11 yerli de olabilir, ama başarılı olmak istiyorsanız eşit koşulda mücadele etmeniz gerekir. Yabancılar sayesinde futbolumuz gelişti. Hagi'yi hala unutamıyoruz. Arda'nın, Emre'nin yetişmesine sebep Hagi'dir. Türkiye'de futbolun gelişmesini Derwall'in gelişine bağlıyorum. Derwall'i de Alp Yalman getirmiştir. Derwall, Mustafa Denizli'yi yetiştirmiştir. Bunları da düşünmemiz gerek. Yabancı sayısının 5+3 olması gibi komik bir düşünceden uzaklaşmamız gerek."

"FUTBOLU BEN YÖNETMEYECEĞİM"

"Her yiğidin bir yoğurt yiyişi vardır. Benim tabiatıma göre, ben herkesin yaptığı işi yapmam. Değişik olmam gerek. Herkes ile tanışmak isterim, herkesle haşır neşir olmak isterim. Herkesin problemini bilmek, çare bulmak isterim. Masada oturup başkanlık yapmayacağım. Hareket halinde olacağım.

1937 doğumluyum, Alp de benimle aynı yaşta sanıyorum. Ben Galatasaray'a küçük yaşta üye oldum. Futbolu ben yönetmeyeceğim. Bir arkadaşımız futboldan sorumlu olacak ve bana karşı sorumlu olacak. Listeme bakınca futbolu, basketbolu yönetecek kişiyi görürsünüz. Seçim bitmeden paçaları sıvamak istemiyorum."

"17 HAZİRAN'DA GALATASARAY AŞAĞILANMIŞTIR. TAKIMI ÇEKMEK YERİNE ALTERNATİFLER ÜRETMEK GEREKİRDİ"

17 Haziran'da Galatasaray aşağılanmıştır. Bununla mücadele etmek gerekir. Takımı çekmek yerine alternatifler üretmek gerekirdi. Bağımsız bir yerde oynanmalı ya da hakem değişmeliydi. Çekmeden önce spor kamuoyuna duyurmak lazımdı. Galatasaray'ı kimseye ezdirmem. Takımı dayak yemeye de göndermem. Gerekirse Valiliği ayağa kaldırırım. Belki bunlar yapıldı, bütün bunlara rağmen herhangi bir netice alınmadıysa onların yaptığını yapardım. Ezdirmem takımı."

"BASKETBOLDA KIZLARIN BAŞARISINDAN KIVANÇ DUYDUM ANCAK MALİYETLERİNİN BİRAZ FAZLA OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Basketbolda kızların başarısından kıvanç duydum ancak maliyetlerinin biraz fazla olduğunu düşünüyorum. Biraz masraf seviyesini indirmek zorundayız. Sadece futboldan para kazanıyoruz ve UEFA'ya verdiğimiz sözler var. Bunları gerçekleştirmemiz gerek."

"GALATASARAY'A YAKIŞAN ÇOK ADAYLI BİR SEÇİMDİR"

"Öç alma duygusu insani bir duygu ama Galatasaray Başkanlığı yapmış bir kimsenin bunu törpülemesi gerek. Galatasaray bir aslandır. Yavrularını çakala veren aslan görmedim. Bazıları Galatasaray'ı dava etti. Bunlardan vazgeçmek lazım. Bazıları kendi duygularının esiri oldu. İbra edilmemiş ise kabahat için biraz da kendini sorgulamalı. Ben ne yaptım ki, beni ibra etmediler diyeceksiniz. Kitleden intikam almaya kalkmayacaksınız. Kitle sizi yer. Geçen seçim baskın seçimi idi. Bu yüzden Galatasaraylı seçime fazla katılmadı. Benim başkan adaylığına soyunmamım nedeni budur. Tek adaylı seçim olmaz. Galatasaray'a yakışan çok adaylı bir seçimdir. Kazanma şansıma bir şey diyemem, yüzde 50 şans görüyorum. Kazanacağım bir davada bile yüzde 80-90 kazanacağız diyemem. İnsanın olduğu yerde kesinlik olmaz. Seçimde favori görürlerse buna inanmam. İnsanı gaza getirir. Listemin yarısı Galatasaray Lisesi mezunu, yarısı değil."

"ALTYAPI BİR KULÜBÜN CAN DAMARIDIR"

"Altyapı bir kulübün can damarıdır. Alt yapıyı güçlendirmek gerek. Orası fideliktir ve oradan para kazanırsınız. Birçok takımda Galatasaray altyapısından yetişmiş çocuklar oynuyor. Altyapıdan oyuncu ihtiyacı tamamen karşılayamayabilir. Bu yüzden transfer de gerekli olacaktır."

"BASKETBOL SALONU MUTLAKA YAPILMALI"

"Basketbol salonunun olması ideal bir şey ama bunun için maddi kaynak olması gerekir. Bunu 210 günlük çalışma süresinde bulamazsınız. Ama mutlaka gerekli bir durum. Mutlaka gelecekte yapılmalı. Türk Telekom Arena'nın çatısı kapacak şekilde planlandı. Ama dönemin yönetimi yapmadı. Şiddetle karşı çıktım. Bunu yapmadılar ve seçimden 5 gün önce o yönetimden iki kişi taahhütte bulundu, çatıyı kapatacağız diye. Şimdi bu yüzden davalıyız. Stadı geç açsak ne olurdu? Şimdi yapmak daha zor. 3 ay zaman gerekir, ayrıca zemin bozulur."

"GALATASARAYLI TARAFTARLARA 4. YILDIZI VADEDİYORUM"

"Galatasaraylı taraftarlara 4. yıldızı vadediyorum. Bunu canı gönülden istiyorum. Galatasaray'ın 110 kuruluş yıl dönümü olacak, bunu taçlandırmak gerekir." - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Kulübü Başkan Adayı Yarsuvat: 4. Yıldızı Vadediyorum - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi
    16:49 Trabzon'da Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Kadıralak Yaylası'nda doğa gezisi düzenlendi

    Trabzon'da faaliyet gösteren doğa ve spor dernekleri üyeleri, Turizm Haftası etkinlikleri çerçevesinde Kadıralak Yaylası'na doğa gezisi düzenledi. Yaylada yürüyüş yapan katılımcılar, fotoğraf çekti. Tonya Kaymakamı Adem Eser, yaylanın tanıtımını yapmaya çalıştıklarını belirtirken, İl Kültür ve Turizm Müdürü Tamer Erdoğan ise turizmin ekonominin büyük bir kısmını oluşturduğunu vurguladı.

  • Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti
    16:48 Fatih'te Sağlık Çalışanları İsrail'in Gazze Saldırılarını Protesto Etti

    Fatih'te bir araya gelen sağlık çalışanları, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etmek için "sessiz yürüyüş" gerçekleştirdi.

  • Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu
    16:46 Kastamonu'da Fırtına Sebebiyle Binaların Çatıları Uçtu

    Kastamonu'da etkili olan fırtına sebebiyle bazı binaların çatıları uçtu. Bir binanın çatısının uçma anı ise vatandaşlar tarafından cep telefonu ile görüntülendi.

  • Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü
    16:43 Uşak'ta Fırtına: Ev ve Ahırların Çatısı Zarar Gördü

    Uşak'ta sabah saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Sivaslı ilçesi Cinoğlu köyü ile merkeze bağlı Fakılı köyünde evlerin çatısı uçtu. Eşme ilçesi Elvanlar Mahallesi'nde iki ahırın çatısı ile Banaz ilçesi Ulupınar köyünde de bir evin çatısı fırtına nedeniyle zarar gördü. Olaylarda can kaybı ya da yaralanma olmadığı belirtildi.

  • Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu
    16:39 Bandırmaspor ve Tuzlaspor Teknik Direktörleri Maç Sonrası Açıklamalarda Bulundu

    Trendyol 1. Lig'in 31. haftasında Bandırmaspor ile Tuzlaspor arasında oynanan maçın ardından iki takımın teknik direktörleri basın toplantısında konuştu. Bandırmaspor Teknik Direktörü Yusuf Şimşek, hedeflerinden sapmadıklarını ve süper lige çıkmak istediklerini belirtirken, Tuzlaspor Kaleci Antrenörü Mazhar Sevgi ise oyuncularının iyi mücadele ettiğini ve daha fazla gol atabileceklerini ifade etti.

  • Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu
    16:38 Denizli'de 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da kar etkili oldu

    Denizli Kayak Merkezi'nin bulunduğu Tavas ilçesine bağlı Nikfer Mahallesi'ndeki 2 bin 420 rakımlı Bozdağ'da öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Karla birlikte Bozdağ beyaza büründü ve bazı vatandaşlar kar görmek için bölgeye gelerek fotoğraf çektirdi.


Advertisement