Galatasaray_kulubu_baskanı_aysal_turk_sporunun_orman_kanunlarına_teslım_olmasına_ızın_veremeyız - Son Dakika
Güncel

Galatasaray_kulubu_baskanı_aysal_turk_sporunun_orman_kanunlarına_teslım_olmasına_ızın_veremeyız

Galatasaray_kulubu_baskanı_aysal_turk_sporunun_orman_kanunlarına_teslım_olmasına_ızın_veremeyız

Galatasaray KULÜBÜ BAŞKANI AYSAL TÜRK SPORUNUN ORMAN KANUNLARINA TESLİM OLMASINA İZİN VEREMEYİZGALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI AYSAL: "TÜRK SPORUNUN ORMAN KANUNLARINA TESLİM OLMASINA İZİN VEREMEYİZ" "GALATASARAY GAZETESİ'NİN KURULUMU KARARLAŞTIRILDI" "BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE MÜREFFEH VE GÜVENLİ BİR ÜLKENİN VATANDAŞLARI OLARAK SPOR YAPMA VE YARIŞMA RÜYAMIZI, KENDİ ELLERİMİZLE BİR KARABASANA ÇEVİRME YOLUNDA İLERLİYORUZ" "BÜTÜN AHLAKİ VE EVRENSEL SPORTİF DEĞERLERİN HÜKÜMSÜZ KILINDIĞI, ŞİKECİLİĞİN, IRKÇILIĞIN, SOKAK KABADAYILIĞININ NORMALLEŞTİRİLDİĞİ BU YENİ DÜZENDE, ADALETSİZLİK, KAYIRMACILIK VE TFF, TBF, TKF VS GİBİ TARAFSIZ KURUMLAR ŞAPKASININ ALTINDA GELİŞEN ZORBALIK, BİR ORMAN KANUNU HALİNE GELMİŞ BULUNUYOR" "BİR ASLANIN DİŞLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE SAKIN OLA SİZE GÜLÜMSEDİĞİNİ ZANNETMEYİN" Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı kulübün bugün yapılan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

10.09.2014 16:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray KULÜBÜ BAŞKANI AYSAL TÜRK SPORUNUN ORMAN KANUNLARINA TESLİM OLMASINA İZİN VEREMEYİZGALATASARAY KULÜBÜ BAŞKANI AYSAL: "TÜRK SPORUNUN ORMAN KANUNLARINA TESLİM OLMASINA İZİN VEREMEYİZ"

"GALATASARAY GAZETESİ'NİN KURULUMU KARARLAŞTIRILDI"

"BİRLİK BERABERLİK İÇERİSİNDE MÜREFFEH VE GÜVENLİ BİR ÜLKENİN VATANDAŞLARI OLARAK SPOR YAPMA VE YARIŞMA RÜYAMIZI, KENDİ ELLERİMİZLE BİR KARABASANA ÇEVİRME YOLUNDA İLERLİYORUZ"

"BÜTÜN AHLAKİ VE EVRENSEL SPORTİF DEĞERLERİN HÜKÜMSÜZ KILINDIĞI, ŞİKECİLİĞİN, IRKÇILIĞIN, SOKAK KABADAYILIĞININ NORMALLEŞTİRİLDİĞİ BU YENİ DÜZENDE, ADALETSİZLİK, KAYIRMACILIK VE TFF, TBF, TKF VS GİBİ TARAFSIZ KURUMLAR ŞAPKASININ ALTINDA GELİŞEN ZORBALIK, BİR ORMAN KANUNU HALİNE GELMİŞ BULUNUYOR"

"BİR ASLANIN DİŞLERİNİ GÖRDÜĞÜNÜZDE SAKIN OLA SİZE GÜLÜMSEDİĞİNİ ZANNETMEYİN"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, sarı kırmızılı kulübün bugün yapılan divan kurulu toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü'nün Eylül ayı olağan divan kurulu toplantısı bugün Galatasaray Adası'nda yapıldı. Toplantıya, Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal, ikinci başkan Özkan Olcay, başkan yardımcısı Ümit Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri Adnan Nas ve Mete İkiz katıldı.

Geçen aya ait toplantı tutanaklarının oya sunulması ile başlayan toplantı, divan başkanlığına gelen evrakların okunması ile devam etti. Divan başkanlığına verilen önergeyle gündem maddelerinde değişiklik yapıldı ve gündem dışı ilk sözü başkan Ünal Aysal aldı. Aysal, daha sıhhatli ve sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmak için bazı radikal kararlar aldıklarını belirtirken, şunları söyledi:

"Daha sıhhatli ve sürdürülebilir bir ekonomik yapıya kavuşmak için yaptığımız araştırmalar sonucu aldığımız bazı radikal kararlardan bahsetmek istiyorum. Bunlar ilk etapta sırası ile, önümüzdeki kısa vadede yüzde 25 oranında personel tasarrufunu, kulübümüzün ve bağlı şirketlerinin ulaşım hizmetlerinde kullanılan araç sayısı yüzde 60 oranında düşürülmesini, çalışanlarımızın yaş sınırı 65 olarak belirlenmesini, personel izinleri nakde dönüştürülmeyerek o yıl içinde kullanılması mecburiyetini kapsamaktadır. Bunlar gider azaltıcı tedbirler serisinin bir kısmını ifade etmekte olup, seyahat, personel avansları ve futbol ile amatör şubelerde genel giderlerin tamamında da ciddi kısıntılar öngörülmektedir. Ancak bizim en çok önemsediğimiz çalışmalarımız, Galatasaray'ımızın orta ve uzun vade de sağlıklı bir ekonomiye kavuşması ve bunun sürdürülebilir olması için yukarıdaki tedbirlere paralel olarak gelir arttırıcı faaliyetler konusundadır. Bu kabilden olarak Ekim ayında yapmayı planladığımız olağanüstü genel kurulumuzun onayına aşağıdaki projeler sunulacaktır:

1- Yılda yaklaşık 40 milyon TL'nin üstünde bir bütçeyi kullanan kız ve erkek basketbol takımlarımızın yeni kurulacak bir A.Ş altında gerçek bir profesyonel yapıya kavuşturularak, futbolda olduğu gibi kendi imkanları ile kulübe yük olmadan başarılarını sürdürmesi, yurt içi ve yurt dışı gelir imkanlarına kavuşması.

2- Geçtiğimiz mali genel kurulda da ifade ettiğim gibi kulübümüzün gayrimenkullerinin bir gayrimenkul yatırım ortaklığı bünyesi altında toplanarak projelendirilmesi ve bundan doğacak katma değerlerin kulübümüze temettü olarak kazandırılması.

3- Galatasaray'ımızın marka değerinin devamlı gelir ve kara döndürülmesi ve özellikle yurt dışı büyük markalar ile ortaklar ve girişimler bazında geliştirilerek farklılık yaratmak ve özellikle futbol ve basketbolda yurt içi ve dışında iki yönlü bir sisteme girerek ek gelir ve kazançlar ile bu iki önemli spor dalında yalnız Türkiye'de değil, Avrupa'da da sürekli başa oynayan lider takımları yaratmak. Bu projemizin ismini "GS Global" olarak tanımlamak istiyoruz. Bu üç projemiz ilk olağanüstü genel kurulumuzda sizlere detayları ile sunularak üyelerimizin onayını müteakip devreye alınmak üzere kurgulanmaktadır. Bu çok önemli projelerin gerçekleşmesi için gerekli genel kurul onayı kulübümüzün hem ufkunu genişletecek hem de 3 Temmuz 2011'den beri devamlı artan ve her gün biraz daha sertleşen Galatasaray düşmanlığından Galatasaray Spor Kulübü'nün daha fazla zarar görmeden direncini artırmasını kolaylaştıracaktır. Bu arada hepinizin merak ettiği diğer bazı bilgileri de bu vesile ile sizler ile paylaşmayı bir görev biliyorum. Futbol forma sponsorluğunda bir ilk gerçekleştirmeye çalışılmış ve yurt içi ve yurt dışı faaliyetler bazında sponsorluklar ayırılarak yeni bir sponsorluk formülü üretilmiştir. Bunun katileşmiş şeklini bir hafta içinde sizlere duyurabileceğimizi ümit ediyorum. Bu işlem ilk etapta kısa vadeli yani bir yıllık süre için kurgulanmış olmakla beraber buna paralel olarak büyük bir dış müessese ile 2015/16 sezonu itibari ile 5 yıllık yeni bir sponsorluk çalışması için de ciddi bir merhale kaydedilmiştir."

Sarı kırmızılı kulübün temel mali sorunlarının çözüldüğünü de belirten Başkan Aysal, "En büyük riskimiz olan finansal borçlarımızın tamamı aynı cinsten döviz girdileri ve kati alacak kontratlarının temliki yolu ile risk kapsamımızın dışına çıkarılmıştır. Denizbank ile varılan anlaşma ile 2011 de ilk geldiğimiz dönemdeki finansal riskimiz bugün karşılıkların döviz cinsi ve ödeme vadelerinin uygunluğu sağlanarak otomatik bir geri ödeme sürecine oturtulmuştur. Planladığımız ve bütün şartlarını yerine getirdiğimiz halde ilgili otorite tarafından sebep bile gösterilmeden engellenmiş olan son sermaye artışı hamlemiz dolayısı ile genel nakit planlamamızda yaklaşık 70 milyon dolar (140 milyon TL) bir sapma meydana gelmiş olmasına rağmen yönetici ve profesyonellerimiz el birliği ile yeni gelir kaynaklarını devreye sokma yolu ile nakit akışındaki kronikleşmiş olan sorunumuzu asgariye indirmeye çalışıyorlar. Bu vesile ile sizlere önemli bir haber daha iletmek istiyorum. 13 Nisan'daki mali genel kurulda sizlere vadettiğimiz, yukarıda bahsettiğim finansal borçların yeniden yapılandırılmasının yanı sıra Taç Spor Tesisleri'nin de hakim hissesi tarafımızca bedeli ödenerek satın alınmış tesisin ismi Galatasaray Tenis Tesisleri olarak değiştirilmesine karar verilmiştir. Bir diğer önemli haberimiz ise bugün 17 milyon kişilik bir izleyici zümresine ulaşmış olan Galatasaray sosyal medya portalımızın ticari bir yapıya döndürülmesi projemiz başlatılmış olup, buna paralel olarak internet vasıtası ile 30 milyon takipçiye ulaşma potansiyeli olan ülkemizin en büyük haber portalı Galatasaray Gazetesi'nin kurulumu kararlaştırılmıştır. Böylece kendi gelirini üretebilecek bir TV kanalına sahip olmayı ve de kendi medya organlarımızı yaratmış olarak daha güçlü olmayı hedefliyoruz. Yukarıda kısaca bahsetmiş olduğum ve Ekim ayındaki genel kurulun onayı ile devreye sokacağımız yukarıda bahsettiğim üç önemli proje Galatasaray'ımızın yalnız borç stokunun eritilmesinde ve böylece yıllık ek 35 milyon Dolar civarında (3.5 yıllık maliyetimiz 120 milyon Dolar) gerçekleşen faiz ve kur farkı maliyetinin ortadan kaldırılması için olduğu kadar, kulübümüzün kuruluş sebepleri arasında en önemli unsurlardan biri olan başarılarımızın ve de marka değerimizin yurt dışına taşınması ve kalıcı olması içinde son derece önemlidir. Bugün artık modern dünyada büyük camialar büyük ve saygın ortaklıklar tesisi ile rekabet sorununu çözmektedirler. Bu genel kurulda alınacak kararlar, bize ulaşacak dönüş ve sinyaller bir anlamda yönetimimiz tarafından yeni bir yol haritası olarak algılanacak ve gerekiyor ise yeni önlem ve tedbirler gündemimize girebilecektir."

"BÜTÜN AHLAKİ VE EVRENSEL SPORTİF DEĞERLERİN HÜKÜMSÜZ KILINDIĞI, ŞİKECİLİĞİN, IRKÇILIĞIN, SOKAK KABADAYILIĞININ NORMALLEŞTİRİLDİĞİ BU YENİ DÜZENDE, ADALETSİZLİK, KAYIRMACILIK VE TFF, TBF, TKF VS GİBİ TARAFSIZ KURUMLAR ŞAPKASININ ALTINDA GELİŞEN ZORBALIK, BİR ORMAN KANUNU HALİNE GELMİŞ BULUNUYOR"

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal Türk sporunun, toplumsal ayrışma ve ötekileştirme kültürünün etkisi altına girdiğini de ifade ederek, şunları söyledi:

"Sporumuz bugün daha önce hiç olmadığı kadar derin bir toplumsal ayrışma ve ötekileştirme kültürünün etkisine girmiş bulunuyor. Birlik beraberlik içerisinde müreffeh ve güvenli bir ülkenin vatandaşları olarak spor yapma ve yarışma rüyamızı, kendi ellerimizle bir karabasana çevirme yolunda ilerliyoruz. Bu kabul edilemez durumun etkin bir parçası olarak giderek daha kirli, daha yoz ve daha etik dışı bir mecraya doğru savruluyoruz. Bütün ahlaki ve evrensel sportif değerlerin hükümsüz kılındığı, şikeciliğin, ırkçılığın, sokak kabadayılığının normalleştirildiği bu yeni düzende, adaletsizlik, kayırmacılık ve TFF, TBF, TKF vs gibi tarafsız kurumlar şapkasının altında gelişen zorbalık, bir orman kanunu haline gelmiş bulunuyor. Geldiğimiz noktada ortaya çıkan bu tabloda çoğumuz bilmeden ve istemeden az veya çok bir rol oynamış olabiliriz. En azından pasif kalarak, göz yumarak, çekinerek ve hatta sistemin kendisini temizleyeceğine dair inancımıza güvenerek ve reaksiyon göstermekte gecikerek hata yapmış olabiliriz. Ama artık bıçak kemiğe dayanmış durumda. Türk sporu bugün üzerine bulaşmış olan çamurdan acil olarak temizlenmek zorunda. Spor kulüplerinin içine, yönetimlerine, medyaya, federasyonlara, hatta en güvendiğimiz bürokratik mekanizmalarına kadar sızmış olan bu fanatizm ve holiganizm kokan pislikten arınmak mecburiyetindeyiz. Ülke sporumuzun, ahlaki değerleri öne çıkaran, adil rekabet koşullarını norm haline getiren, kurumlarına, yargısına, ahlakına güvendiğimiz bir ortama taşınabilmesi için elbirliği ile çalışmak en önemli sorumluluğumuz. Bunun alacağımız puanlardan, şampiyonluklardan çok daha değerli bir çaba olacağından emin olunuz. 7'den 70'e gönül verdiğimiz kulüplerimize, sporcularımıza, ülkemizin dünya sathında taşıdığı itibara yapacağımız en değerli katkı temiz ve etik bir spor çevresini yeniden inşa etmektir. Metin Oktayların, Süleyman Sebaların, Lefter Küçükandonyadis'in aşıladığı barış ve kardeşlik ruhunu spor ailesinin kutsal emaneti olarak bir bayrak gibi taşımak, sadece geçmişe değil geleceğe de borcumuzdur. Galatasaray Spor Kulübü olarak Türk sporunun damarlarına çöreklenmiş bu virüsü, bu kirli ve yozlaşmış kabadayı çetesinin sızmış olduğu spor medyasından, spor kulüplerinden, federasyonlardan ve kimi kurumlardan temizleyene kadar mücadele edeceğimize toplum olarak söz vermeliyiz. Türk sporunun orman kanunlarına teslim olmasına izin veremeyiz. Etik sporun, evrensel ve ahlaki değerlerin peşindeki tüm spor kamuoyunu mücadelemizde takım gözetmeksizin bize katılmaya davet ediyoruz ve diyoruz ki, 'Bir aslanın dişlerini gördüğünüzde sakın ola size gülümsediğini zannetmeyin'."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray_kulubu_baskanı_aysal_turk_sporunun_orman_kanunlarına_teslım_olmasına_ızın_veremeyız - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement