Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek Basın Toplantısı (1) - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek Basın Toplantısı (1)

Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek Basın Toplantısı (1)

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımının son dönemdeki başarılı performansının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

17.08.2016 18:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek, futbol takımının son dönemdeki başarılı performansının kendilerini mutlu ettiğini söyledi.

Florya'da bir restoranda gerçekleştirilen organizasyonda Dursun Özbek, kulüp yönetim kurulu üyeleri İsmail Sarıkaya, Ural Aküzüm, Alper Narman ve Galatasaray Sportif AŞ Yönetim Kurulu Üyesi Levent Nazifoğlu ile birlikte, sarı-kırmızılı futbol takımını takip eden medya mensuplarıyla bir araya geldi.

Galatasaray Futbol Takımı'nın, son 2 sezondaki 6 yerel organizasyonun 5'inde şampiyonluğa ulaştığını hatırlatan başkan Özbek, bu başarıda emeği geçen tüm yönetici ve sporcularla birlikte, verdikleri büyük destekten dolayı taraftarlara teşekkürlerini iletti.

Son 2 sezonda 5 kupa kazanılmasının çok ciddi bir başarı olduğunun altını çizen Özbek, "Futbol takımının son 2 sezonda 6 kupanın 5'ini kazanması çok önemli bir başarıdır. Kimse bu başarıyı küçümsemeye, değersizleştirmeye çalışmasın. Galatasaray Müzesi'nde artık kupalar için yer sıkıntısı yaşanmaya başlandı. Geçen sezon tüm branşlarımızda 20'nin üzerinde kupa aldık. Bunu çok önemsiyorum." dedi.

Türkiye'de ulusal ligin başlamasından bu yana Galatasaray'ın 50'nin üzerinde kapa kazandığını hatırlatan sarı-kırmızılı kulübün başkanı, "Bu rakam, çok değerli iki rakibimizin kazandığı kupa sayısının toplamına yakın. Bu da Galatasaray'ın futboldaki çizgisine ve başarısına örnek teşkil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Konya'da yaşanan taraftar kavgaları

Dursun Özbek, Galatasaray'ın yönetim, sporcu ve taraftar kalitesine büyük önem verdiğini aktarırken, Konya'da Beşiktaş'la oynanan Turkcell Süper Kupa maçı öncesi yaşanan olaylara değindi.

Galatasaray taraftarının, son derece kaliteli, takımına sahip çıkan, nezih bir kitle olduğuna dikkati çeken Özbek, şunları söyledi:

"Hal böyleyken, seyirci kitlesi içinde bunu bozan kimseler olabilir. Çok küçük bir parçayı teşkil eden kitlenin, işin genelinde etkili olmasını asla kabul etmiyoruz. Çok yakında yaşadığımız hadiselerden bahsedecek olursak, Konya'da bazı olayların yaşandığı bir Süper Kupa maçı oynadık. Galatasaray seyircisinin provokasyona gelmeyeceğini söylüyoruz ama Konya'da bu olmuştur. Yaklaşık 25 milyonluk taraftar kitlemizin içinde 25 kişi bu provokasyona gelmiştir. Galatasaray değerlerini yansıtmayan işler içine girmişlerdir. Biz Galatasaray olarak, bu olaylara karışan, değerlerimize aykırı davranan bu 25 kişiyi kabul etmiyor, davranışlarını tasvip etmiyoruz."

Daha önce Fenerbahçe ile Antalya'da oynadıkları Ziraat Türkiye Kupası final maçı öncesi, kulüp temsilcileri ve yetkililer bir araya gelip, centilmenlik anlaşması imzaladıklarını, müsabakanın da sorunsuz geçtiğini aktaran Özbek, aynı iş birliğini Beşiktaş müsabakası öncesi de yaptıklarını ancak bazı aksaklıklar yaşandığını anlattı.

Bu müsabakanın, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından 15 Temmuz'da gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası büyük önem kazandığını söyleyen Dursun Özbek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kulüpler Birliği Vakfı toplantısında daha yeni deplasman yasaklarının kaldırılması konusunda tavsiye kararı almıştık. Özellikle 15 Temmuz sürecinden geçerken tüm ülke olarak birlik beraberlik içinde olunması ihtiyacı da net olarak gözüküyordu. Bunun bir ifadesi olarak, maçın gelirinin şehitlerimizin ailelerine bağışlanması yönünde teklifi Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'a götürmüş ve onlar da büyük bir memnuniyetle kabul etmişlerdi. Peki Konya'da ne oldu? Konya'ya gittiğim sabah, yapılan centilmenlik anlaşmasına aykırı uygulamalarda bulunulduğunu gördüm. Bunun şık olmayacağını, uzun vadede sorunlar da yaşatabileceğini belirterek yetkilileri uyardım. Dedim ki, 'Bizim yaptığımız toplantılarda aldığımız ortak kararlara uymuyorsunuz. Uyulmasını lütfen sağlayın.' Ama onlar topu taca attılar. Hiç kimse bu konuyla yeteri kadar ilgilenmedi. Bu durumların bir provokasyona sebep olması çok üzücü. Az sayıda Galatasaray taraftarı, arzu edilmeyen, tasvip edilmeyen ve kulübümüzün hoş karşılamadığı olaylara sebep olmuştur."

Olaylara karışan taraftarların cezalandırılmalarına yönelik söyleyecek bir şeyleri bulunmadığının altını çizen başkan Özbek, "Bugün Türkiye'nin geldiği durumda provokasyonlar önemli yer tutuyor. Buna sebep olanlar amaçlarına ulaşmıştır. Orada 25 kişiyi azdırmışlardır ve olaylar çıkmıştır. Şimdi cezalar verilecektir ve 25 milyonun tamamı cezalandırılmak istenecektir. Bu amaca hizmet etmemek gerekir. Oradaki 25 kişinin kalkışmasıyla, 25 milyonu cezalandırma olayı bence doğru bir uygulama olmaz. Galatasaray'ın tavrı, neticede bu provokasyonlara sebep olan insanları, alet olanları savunmak için değildir." değerlendirmesinde bulundu.

Dursun Özbek, koordinasyon toplantısında karara bağlanmasına karşın Turkcell Süper Kupa maçı esnasında uyulmayan şeylerin neler olduğu yönündeki bir soru üzerine, "Çekilen kura sonrası maraton tribünü Beşiktaş taraftarının oldu. Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe ile yaptığımız uygulamanın bir benzerini gerçekleştirerek, o tribünlere karşılıklı olarak hiçbir pankart açmama kararı almıştık. Maç günü geldik ki sözleştiğimizin aksine Beşiktaş tarafı oraya bir pankart asmıştı." şeklinde görüşlerini aktardı.

"Bu Vatan Şerefimiz, Demokrasi Hakkımız" yazılı pankartın içeriğiyle ilgili hiçbir sözleri olmadığını anlatan başkan Özbek, "Biz taraftarımıza o tribünün karşısına pankart astırmadık. Keşke, bizim maç gelirini şehit ailelerine bağışlama konusunda yaptığımız gibi onlar da bizi arasalardı ve iki takımın da logosuyla orada pankart yer alsaydı. Daha güzel olmaz mıydı?" diyerek sitem etti.

"Eksiklerimizi görüyoruz"

Dursun Özbek, medya mensuplarıyla birlikte yenilen yemeğin ardından, yöneltilen soruları yanıtladı.

Sezona Turkcell Süper Kupa'daki Beşiktaş derbisiyle başladıklarını hatırlatan Özbek, "Sezon yeni başlıyor ve ilk ciddi karşılaşmamız Beşiktaş ile oldu. Sporcularımızın bir kısmı takıma yeni katıldı. Bazı yerlerde aksamalar gözükse de uzun vadede sorun yaşayacağımızı düşünmüyoruz. Birlikte oynama alışkanlığı geliştikçe, bu durum düzelecektir. Yapılan nokta transferler yerine oturacaktır. Bazı eksiklerimizi görüyoruz ve transfer komitemiz çalışmalarını sürdürüyor." diye konuştu.

Galatasaray'ın bu sezon Avrupa kupalarında yer alamaması nedeniyle daha az maça çıkacak olmasının bir avantaj oluşturup oluşturmadığı sorusuna Özbek, "Galatasaray gibi dünyada çok tanınan, futbol literatüründe önemli yere sahip olan bir kulübün haftada 1 maç oynayarak daha iyi netice almayı düşünmesi mümkün değil. Futbol endüstrisi içinde 3 günde 1 maç yapılıyor. Bizim için şampiyonluk her zaman öncelik ve vazgeçilmez hedeftir. Ne kadar kupa varsa, hepsini alabilmek için hedef koyuyoruz." yanıtını verdi.

Dursun Özbek, 2 veya 3 oyuncu daha transfer etmeyi planladıklarını açıklayarak, "Göndermek istediğimiz oyuncularımız da var. Finansal dengeyi sağlıklı tutmak çok önemli. Galatasaray'ı daha güçlü hale getirmek için yapacağımız transferler olacak. Kadroda düşünülmeyen oyuncuların gitmesiyle de alakalı. Kontratlarının feshedilebilmesi, bizim de önümüzü açacaktır." derken, Fransa'nın Marsilya Kulübünden Lassana Diarra'nın isminin gündemde olmasıyla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.

" Güneş'in sözlerine yorum yapmak istemiyorum"

Başkan Özbek, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş'in, UEFA'dan alınan cezaya karşın Galatasaray'ın transfer yaptığını ancak kendilerinin bu konuda ağır kaldıkları yönündeki sözlerinin aktarılması üzerine, şunları söyledi:

"Şenol hocanın sözleri üzerine yorum yapmak istemiyorum. Kendisine sormak lazım açılımını. Şunun bilinmesinde fayda var; UEFA ile yaptığımız anlaşmada, herhangi bir transfer yasağı yoktur. 'Sattığın kadar alabilirsin' şeklinde ya da oyuncu sayısı sınırlaması yoktur. Tek husus vardır, o da futbolculara ödeyeceğimiz ücretlerin toplamının 65 milyon avroyu geçmemesi. Tek kriter bu. Diğer takımların UEFA ile yaptıkları sözleşmeler ile bizim sözleşmemiz aynı değil. Biz bütçemizi ve dengeyi çok hassas bir şekilde koruyoruz. UEFA limit koymasa da bu olmaz. Bizi tekrar zor duruma sokacak harcamalar içinde olmayacağız. Başarıyı getirecek harcamalar tabii ki olacak ama bir denge içinde gerçekleşecek. Her kulübün kendi yönetimi ve prensipleri var. Biz böyle görüyoruz."

Futbolculara verilen yüksek meblağlı cezaların affedilip affedilmeyeceği konusunda, böyle bir düşünceleri olmadığını vurgulayan Özbek, "Bu uygulamanın üzerinden birkaç ay geçti. Bu bir yönetim kararı. İkide bir gündeme getirilmesini anlamıyorum. Ceza kaldırılacaksa niye verildi. Bu, yönetim kararı olarak tecelli etmiştir. Kırmızı ışıkta geçtiğiniz zaman ne oluyor? Gidip trafiğe soruyor musunuz?" şeklinde konuştu.

Özbek, taraftarların kombinelere ilgisinin düşük kalması hakkında ise, "Galatasaray seyircisi, takımını seyretmeye gelecektir. Bundan endişem yok. Galatasaray taraftarı takımını seyretmeden duramaz. İlla ki onları bekliyorum. Gerekli desteği vereceklerini biliyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Başkanı Özbek Basın Toplantısı (1) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement