Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika
Spor

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı

Galatasaray Kulubü Divan Kurulu'nun aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

09.12.2015 16:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Kulubü Divan Kurulu'nun aralık ayı olağan toplantısı yapıldı.

Galatasaray Lisesi'nde İrfan Aktar başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, kulüp başkanı Dursun Özbek ile yönetim kurulu üyeleri Cengiz Özyalçın, Nasuhi Sezgin, Fatih İşbecer, İsmail Sarıkaya, Can Topsakal, Eşref Alaçayır, Alper Narman ve Burçin Aslan da hazır bulundu.

Başkan Dursun Özbek, yaptığı konuşmanın ardından toplantının henüz başlarında salondan ayrılırken, üyeler ise kadın basketbolunda alınan hükmen yenilgi, Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılması, Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinde yapılan değişiklik, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'a yönelik yapılan kulüp açıklaması, Alman futbolcu Kevin Grosskretuz'un ayrılma talebi ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından verilen para cezası konularıyla ilgili Dursun Özbek yönetimine sert eleştirilerde bulundu.

Divan kurulu üyelerinden Ayhan Özmızrak, Dursun Özbek'e yönelik olarak, kardeşi Mehmet Özbek'i Galatasaray Sportif AŞ Yönetimi'ne almasıyla ilgili, "Kardeşini yeni tanımış sanırım. Seçimlere kadar hiç adını duymadığımız Mehmet Özbek, bir anda başkan danışmanı ve şirket yönetim kurulu üyesi oldu" dedi.

Galatasaray Kadın Basketbol Takımı'nın hükmen yenilgi cezası alması konusunda kulübün de eksikleri olduğunu savunan Özmızrak, "Maç oynanmadan önce federasyondan kesin sonuç alınabilirdi. Yöneticimiz Can Topsakal'ın, 'yeniden oynama sözü almıştık' demesi de ayrı bir konu. Madem haklıyız, kazanılmış maçı neden tekrar oynamaya ikna oluyoruz" ifadelerini kullandı.

Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinde değişiklik yapılmasına tepki gösteren Özmızrak, "Bu oyuncuyla sözleşmeyi siz yaptınız, şartları siz koydunuz. Üç ay sonra kendi imzanızı reddediyorsunuz. İş hayatında bunun anlamı tam anlamıyla mobing (baskı uygulama). Mobing yaparak sözleşmesini iptal ettiriyorsunuz. Bundan sonra kim sizinle imzaladığı sözleşmeye güvenir" diye konuştu.

Kozak: "Fatih hocaya yapılan bile bu kadar ağır değildi"

Divan kurulu üyelerinden Hayrettin Kozak, teknik direktör Hamza Hamzaoğlu ile yolların ayrılması sürecini eleştirdi.

Özbek'in seçilirken, Hamzaoğlu ile yoluna devam edeceğini söyleyip, bu görüşünü yakın zamana kadar birçok kez tekrarladığını anlatan Kozak, "Sonra Dursun Özbek ile Fatih İşbecer çağırıyorlar ve görevine son veriyorlar. 'Üç yıl boyunca beraber çalışacağız' dedikten 7 gün sonra bu oluyor. Hamzaoğlu benim babamın oğlu değil. Fatih (Terim) hocaya yapılan bile bu kadar ağır değildi" şeklinde konuştu.

Sabri Sarıoğlu'na haksızlık yapıldığını savunan Kozak, "Bu çocuk 15 sezondur A takımda. Bugüne kadar 422 maç oynamış. Hepsini de kötü oynamamıştır herhalde. Bu arkadaşın sözleşmesinin son 1 yılının iptali nasıl oldu. Kendisi geldi, 'ben hakkım olmayan bir parayı almayacağım' mı dedi. Yoksa yönetim kurulu çağırıp, 'bu imzayı attık ama sen hak etmiyorsun' mu dedi. Eğer ikincisiyse, insaf edin. Adamı hala oynatıyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Kozak, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın Galatasaray'ı, "sahtekarlık yapmışlar" sözleriyle hedef aldığı açıklamasına karşılık kulüp internet sitesinde yapılan duyuruyu da üzüntüyle okunduğunu aktararak, "Galatasaray'ın hem tarihi hem de geleceğine yönelik var olan iletişim sistemi için yüz karası bir olay ve skandaldır. Sitemize yalan haber koyuyoruz. Şahit olarak Brezilya'daki Alex'i mi bulduk. O da yalanlıyor bu sözleri. Galatasaray'ın internet sitesi, her mesajın titizlikle yazılması gereken bir yer. Aziz Yıldırım sözleri için ise adliye orada" şeklinde görüş belirtti.

Üyeler içinde Dursun Özbek yönetimine destek veren tek isim, sarı-kırmızılı eski yönetici Taner Aşkın oldu. "Biz, önemli bir borç bırakan Ünal Aysal'ı ibra ederek gönderdik. Şimdi de bu yönetime yükleniyoruz" diyen Aşkın, "Adamlar ne yapsın. Sorunları kucaklarında buldular. Tüm genel kurul üyeleri olarak hata bizim. Bu yönetim daha çok taze ve ufak tefek yanlışlar olabilir. Böyle itham edersek, idare edecek insan bulamayız" değerlendirmesinde bulundu.

İşbecer, eleştirilere yanıt verdi

Görüşmeler bölümünün ardından üyelere yanıt vermek için kürsüye gelen kulüp genel sekreteri Fatih İşbecer'in açıklamaları da tepkilere neden oldu.

İşbecer'in, "Yapılan eleştirilerden gerekli notları alıyoruz. Bu konulara kısa kısa değineceğim" demesi üzerine, salonda bulunan üyeler araya girerek, ayrıntılı açıklama beklediklerini dile getirdi.

Birçok üyenin eksik bilgiyle keskin koşmalar yaptığını savunan İşbecer, ilk olarak Galatasaray Sportif AŞ'deki duruma değinerek, "Şirket, gelirinin yüzde 97'sini sporculara maaş olarak ödemekteydi ve bu kabul edilemez bir orandır. Bugün itibariyle oran yüzde 75'lere gerilemiştir. Toplamda böyle bir gider gerilemesi var. Konu sadece para da değil. Geçen sene tarihinin en pahalı kadrosuyla Şampiyonlar Ligi'nden elenen Galatasaray, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde devam ediyoruz. Gerekli takviyeleri yapıp bu kulvarda istenilen noktalara gidebilmek için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın çok büyük bir organizasyonu bulunduğunu ve zaman zaman hatalar tespit etmenin de mümkün olduğunu aktaran İşbecer, şunları söyledi:

"Gönül ister ki hiç olmasın. Galatasaray'ın, 10 senedir sportif başarılarla halının altına süpürülen kronik sorunlarına neşter vurulmuştur. Tüm sıkıntılarda bununla alakalıdır. Kulüpte 15-16 ay önce aylık 2,6 milyon dolar maaş ödemesi vardı. Bugün rakam 1,55 milyon dolara çekildi. Toplam 150 kişiden fazla personel indirimi yapıldı. Yapısal tedbirleri alanlar sevilmez. Bu durum dünyanın her yerinde böyledir. Galatasaray'ın ihtiyacı olan tek şey, yapısal reformlardır. Yoksa geçmişte olduğu gibi 2 transfer yapıp,  tribünlere oynayıp, günü kurtarmak yine olabilir. Biz zor olanı seçtik. Birikmiş sorunlara neşter vurup, önümüzdeki yılları kazanmaya çalışıyoruz. Bunu yaparken de sportif başarılardan taviz vermiyoruz."

Kendilerine yönelik olarak Kevin Grosskreutz, Sabri Sarıoğlu ve Hamza Hamzaoğlu konularında eleştiriler yapıldığını aktaran sarı-kırmızılı yönetici, "Temel problemimiz, yapılan ağır sözleşmeler. İmzalanan bir çok sözleşmenin yanında, Sevr Antlaşması bağımsızlık sözleşmesi gibi kalır. Bunları temizlemeye çalışıyoruz. Sabri Sarıoğlu'nun sözleşmesinden sadece opsiyon çıkarıldı. Fesih maddesi de vardı zaten. Büyütülecek bir şey yok. Galatasaray'la anlaşacaksanız, tek taraflı feshi kabul edeceksiniz" değerlendirmesinde bulundu.

Fatih İşbecer, yönetim olarak yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını dile getirirken, "Galatasay 3 cephede mücadele veriyor. Ligde,  Avrupa'da, Türkiye Kupası'nda başarılı olmak istiyoruz. Yönetim, kelle koltukta bunu sağlamak için uğraşıyor. Elbette münferit hatalar bizim de başımıza geliyor. Tekrar etmemesi için tedbirleri alıyoruz. Galatasaray'ın kaynaklarının boşa harcanmasına biz müsaade etmeyeceğiz. Çünkü Galatasaray fakirleşirken, bazı kişiler zenginleşmiş. Biz buna müsaade etmeyeceğiz" şeklinde görüş belirtti.

İşbeçer'in konuşmasında verdiği bilgileri yetersiz bulan üyelerin sesleri yükselirken, genç yöneticinin bazı konuları önemsiz olarak nitelendirmesi de yine tepki çekti.

Kürsüye tekrar gelen Hayrettin Koçak, İşbecer'e yönelik olarak, "Beni hayal kırıklığına uğrattınız. Bu kadar üstün körü bir cevap olamazdı. Burada divana hitap ederken, biraz daha anlayışlı olun. 'Ufak tefek konular' dediğiniz şeyler var. Mustafa Denizli'ye 1,5 milyon dolar ödeme yapıldığı doğru mu? Galatasaray'ın kasasında olmayan bir parayı tek kalemde ödüyorsak, bu küçük bir konu değil. Ayrıca Grosskerutz'a ne kadar ödeme yapıldığını da bilelim" sözleriyle serzenişte bulundu.

Toplantı, bu açıklamaların ardından tamamlandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Toplantısı Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement