Galatasaray Meydanı'nda Kadınlardan Özgecan Eylemi... - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Meydanı'nda Kadınlardan Özgecan Eylemi...

Galatasaray Meydanı\'nda Kadınlardan Özgecan Eylemi...

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA Beyoğlu'nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Mersin'de geçen yıl tecavüze uğradıktan sonra vahşice öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı.

11.02.2016 21:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber Murat DELİKLİTAŞ - Kamera Özgür EREN İstanbul DHA

Beyoğlu'nda, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi bir grup kadın, Mersin'de geçen yıl tecavüze uğradıktan sonra vahşice öldürülen Özgecan Aslan için eylem yaptı.

Galatasaray Meydanı'nda saat 19.30'da bir araya gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi kadınlar, kadına yönelik şiddetin simgesi haline gelen Özgecan Aslan'ın fotoğraflarının bulunduğu dövizler taşıyarak, üzerinde 'Başka Özgecan'lar olmasın diye yaşam hakkımız ve özgürlüğümüz için direneceğiz yazılı pankart açtı.

Sık sık kadın cinayetlerini protesto eden sloganlar atan kadınlar adına konuşan Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İstanbul Temsilcisi Fidan Ataselim, Özgecan Aslan cinayeti sonrasında toplumun ayağa kalktığını belirterek, 'Sadece Türkiye'de değil, dünyanın dört bir yanında, kadınlar, erkekler, tüm toplum 'Artık yeter' dedi. 'Bardağı taşıran son damladır Özgecan'ın öldürülmesi' dedi. Aynı zamanda herkes hep bir ağızdan şunu söyledi 'Kadın cinayetlerinde katillere indirim uygulandıkça biz kadınlar öldürülmeye devam ediyor' dedi.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi Ayça Tezerişir de, 'Kadınlar daima kendi haklarını savunmak için, özgürlüklerini savunmak için, alanlarda, meydanlarda olacak. Sokakları terk etmiyoruz, geceleri terk etmiyoruz. Medyanın meşrulaştırmalarına karşı çıkıyoruz. Bunları refüze etmek için hepimiz burada toplandık. Elbet bunun bir sonu gelecek, mutlaka kadına yönelik şiddeti durduracağız diye konuştu.

Konuşmaların ardından eylem sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Meydanı'nda Kadınlardan Özgecan Eylemi... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement