Galatasaray Meydanı'ndaki Oturma Eyleminde " Barış" ve 'Demokrasi' İstekleri Dile Getirildi - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Meydanı'ndaki Oturma Eyleminde " Barış" ve 'Demokrasi' İstekleri Dile Getirildi

Galatasaray Meydanı'nda İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi tarafından 591'inci kez düzenlenen oturma eyleminde, darbe karşıtı konuşmalar yapıldı, "barış" ve "demokrasi" istekleri dile getirildi.

23.07.2016 14:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Meydanı'nda İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi tarafından 591'inci kez düzenlenen oturma eyleminde,  darbe karşıtı konuşmalar yapıldı, "barış" ve "demokrasi" istekleri dile getirildi.

Oturma eyleminde söz verilen kayıp yakını Muzaffer Yedigöl,  "12 Eylül Cuntası tarafından 1981 yılında ağabeyim Nurettin Yedigöl kaybedildi. O zaman biz sokaklardaydık. 'Darbeciler yargılansın' diyorduk. Maalesef bizi hiç kimse görmedi, duymadı. 12 Eylül'ün acılarını yaşamış insanlardanız. 15 Temmuz Darbesi'nde ilk sokağa çıkanlardanız. Çünkü biz bu ülkede darbe istemiyoruz, Barış, insan hakları istiyoruz" dedi.

SEZGİN TANRIKULU:   BAŞETMENİN YOLU DARBECİ ZİHNİYETLE MÜCADELE

Eyleme destek veren CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da şöyle konuştu:

"Öncelikle hepimize, bütün yurttaşlarımıza geçmiş olsun diyorum. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Onların önünde saygıyla eğiliyorum. Darbe ile darbecilerle ve darbeci zihniyetle başetmenin yolu olağanüstü uygulamalar değil, olağanüstü hal değil, bu devletin genetiğine işlemiş olan darbeci zihniyetle mücadele etmektir. Bunun yolu da demokrasiyi derinleştirmektir, barışı sağlamaktır. Adalet, eşitlik ve özgürlüğü sağlamaktır. Ancak şu anda bu yapılmıyor. Bir başka darbe türünde olan OHAL uygulamaları ile bu darbeyle başedilmeye çalışılıyor. Bu da başka bir darbeci zihniyettir."

AĞIR UYGULAMALARA SON VERİP, DARBECİLERE KARŞI BİRLİKTE SAVAŞALIM"

"Bugün sabah itibari ile Olağanüstü Hal Kararnamesi yayınlandı. Bugün itibari ile gözaltı süresi 30 güne çıkartılmıştır" diyen Tanrıkulu, "30 günlük gözaltı süresi tek başına anayasa ihlalidir. İnsan hakları ihlalidir.Tek başına ağır bir işkencedir. Bunun dışında gözaltındakilerin avukatı ile erişimi yasaklanmıştır, sınırlanmıştır. Bütün bu uygulamalar darbe dönemi sonrası uygulamalarıdır. Buradan hükümete çağrı yapıyorum. Parlamentodan her ne kadar OHAL kararı geçmiş ise de bu ağır uygulamalara son verip, birlikte beraber darbecilere karşı savaşalım" şeklinde konuştu.

AVUKAT YOLERİ:  DARBECİLERE CEVAP, DARBE YAPILAMAYACAK TÜRKİYE İNŞASIDIR

Basın açıklamasını okuyan Avukat Gülseren Yoleri de  şöyle konuştu:

"Bu haftamızı OHAL koşullarında gerçekleştiriyoruz. Bugünün karanlığından çıkışımız hak ve özgürlükleri askıya alarak, baskı ve sindirme yöntemleri ile değildir. Kendisinden olmayanı tasfiye etme hesabı değil, toplunun demokrasi ve hukukun etrafında birleşmesi ile mümkündür. Siyasetçilerin sorunların çözümünde barışçıl demokratik yöntemlerin etrafında birleşmesi ile mümkündür. Darbe girişimine karşı verilecek tek cevap, artık darbelerin yapılmayacağı, hukukun üstünlüğüne, insan haklarına dayanan demokratik bir Türkiye inşası olmalıdır."

- İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Meydanı'ndaki Oturma Eyleminde ' Barış' ve 'Demokrasi' İstekleri Dile Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement