Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: Bu Kupayı Oynamaya Başladığımız Gün Ant İçmiştik - Son Dakika
Güncel

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: Bu Kupayı Oynamaya Başladığımız Gün Ant İçmiştik

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ULEB Eurocup'ta şampiyon olarak, sezon başında koydukları hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

27.04.2016 23:52
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, ULEB Eurocup'ta şampiyon olarak, sezon başında koydukları hedeflerine ulaştıklarını söyledi.

Abdi İpekçi Arena'da oynanan maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, "Oyuncularımla gurur duyuyorum. Bu kupayı oynamaya başladığımız gün ant içmiştik. Kulüp ve takım olarak başarıya inandık. İsim sponsorumuz sayesinde mali olarak da sıkıntı yaşamadık. Son sezonlarda THY Avrupa Ligi'nde de mücadele etmiş, son 16 ve çeyrek final oynamış bir takımız. Bugünkü atmosferi uzun süre o kulvarda da yaşatan bir kulübüz. Geçen sezon yaşanılan sıkıntılar nedeniyle haksız bir şekilde ULEB Avrupa Kupası'na atıldık. O zaman, ULEB Avrupa Kupası'nı kazanarak yeniden THY Avrupa Ligi'ne döneceğimizi söylemiştim. ULEB Eurocup'ta şampiyonluğa inandıklarını ve sonunda bunu başardık. Mücadele eden, iyi basketbol onayan bir takımız. Grup maçlarını lider bitirerek, finalde son maçı evimizde oynama hakkını kazanmıştık. Burası tabii ki bir THY Avrupa Ligi değil ama şampiyonluk amacıyla kurulmuş, THY Avrupa Ligi'nden bu kulvara gelen bir çok önemli takımı geride bırakarak kupayı kazandık" diye konuştu.

Finalin son maçında Strasbourg'a karşı önemli bir mücadele sergilediklerini vurgulayan Ergin Ataman, "Bu akşam müthiş oynadık. Bir final maçı nasıl oynanması gerekiyorsa, öyle başladık. Pres yaparak, agresif oynayarak başladık. İlk periyota planımız, rakibimize Abdi İpekçi Arena cehennemini hissettirmekti. Bunu da yaptık. Güven kazandık, iyi bir ivme yakaladık. Sonuçta rakibimiz de bizim gibi finale kadar gelmeyi başardı. Geçen yılın Fransa şampiyonu ve buraya THY Avrupa Ligi'nden geldiler. Biz kaçtık, onlar kovaladı. Sonunda ise yetişecek zamanları kalmadı ve biz kazandık" dedi.

Ergin Ataman, verilen büyük emeklerin ardından hedeflerine ulaştıktan sonra kendisini nasıl hissettiği yönündeki bir soru üzerine, "Kendimi çok iyi hissediyorum. Haftalardır destek mesajları alıyorum. Sadece Galatasaray taraftarından da değil. Fenerbahçelilerden, Beşiktaşlılardan, Trabzonsporlulardan sosyal medya yoluyla veya telefonuma mesajlar geliyor. Dün yine Mardin'den bir arkadaş mesaj yazmış. Yine Siirt'ten gelen bir mesaj vardı. Türkiye'nin her yerinden insanlar, kupanın kazanılması yolunda bize destek verdiler. Ben de son 2 aydır kendimi çok iyi hissediyorum. Gördüğünüz gibi zayıfladım ve 7-8 kilo verdim" ifadesini kullandı.

MVP seçilen Galatasaray Odeabank oyuncusu Stephane Lasme ise çok zor bir maçı geride bıraktıklarını ifade ederek, "Bu başarıda, basketbol şubesi organizasyonu içinde yer alan herkesin emeği var. Burada, 25 milyon taraftarımızın önünde şampiyonlukla yer almak çok güzel. MVP seçilmem beni de şaşırttı. Bugün kupayı kazanmış olmak her şeyden önemli" dedi.

ŞAMPİYON GALATASARAY ODEABANK, KUPASINI KALDIRDI

Bu arada Galatasaray Odeabank Erkek Basketbol Takımı, karşılaşmanın ardından yapılan madalya seremonisinde kupasını kaldırdı. Abdi İpekçi'de büyük sevinç yaşayan Sarı-kırmızılı takımın teknik heyeti ve oyuncularına şampiyonluk kupasını ve madalyalarını, Avrupa Ligi Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Jordi Bertomeu takdim etti.

Galatasaray Odeabank'ın yıldızı Stephane Lasme, maçın en değerli oyuncusu (MVP) seçildi.

Bu arada Sarı-kırmızılı taraftarlar, takımları lehine tezahüratlarda bulunurken, "Yönetim istifa" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları da attı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ataman: Bu Kupayı Oynamaya Başladığımız Gün Ant İçmiştik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement