Galatasaraylı Futbolcu Fernando Muslera: "Bu Gurur Hepimizin" - Son Dakika
Güncel

Galatasaraylı Futbolcu Fernando Muslera: "Bu Gurur Hepimizin"

Velden-dha galatasaraylı futbolcu Fernando Muslera, 4 yıldızlı gurur forması ile kameraların karşısına geçti, "Bu Gurur Hepimizin" sözleri ile şampiyonlukta taraftarlar başta olmak üzere herkesin büyük bir payı olduğunun altını çizdi.

26.07.2015 21:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Velden-dha

galatasaraylı futbolcu Fernando Muslera, 4 yıldızlı gurur forması ile kameraların karşısına geçti, "Bu Gurur Hepimizin" sözleri ile şampiyonlukta taraftarlar başta olmak üzere herkesin büyük bir payı olduğunun altını çizdi.

Muslera, GSTV'ye verdiği röportajında geçtiğimiz sezonun özetini yaparken unutamadığı anlar başta olmak üzere birçok konu hakkında bilinmeyenleri anlattı.

"1 SENE BOYUNCA BU FORMAYI VE BAŞARIYI KAZANMAK İÇİN UĞRAŞTIK"

Şampiyon olmak için takım halinde büyük bir savaş verdiklerini ifade eden Muslera, "1 sene boyunca bu formayı ve başarıyı kazanmak için uğraştık. Çok önemli bir zaferdi çok önemli bir başarıydı. Galatasaray çok büyük bir camia Türkiye'nin en büyük camiası o yüzden her sene şampiyon olmak zorunda tabi ki ister istemez öyle bir zorunluluk hissediyorsunuz. Özellikle bu geçen sene bu daha fazla hissedildi çünkü 4 yıldız kazanıldığı taktirde adımızı tarihe yazdırma fırsatı olacaktı tanrıya çok şükürler olsun ki bu da bize nasip oldu ve bu güzel formada şuan 4 yıldızı görebiliyoruz" diye konuştu.

4. yıldız şampiyonluğu yolunda zaman zaman zorluklara da göğüs gerdiklerini de hatırlatan Uruguaylı kaleci şunları söyledi: "Aslında sezon başlangıcına bakarsak çok da iyi başladığımız söylenemez. Futbolda bu tip iniş çıkışlar var. Taraftarımız bazen üzülebiliyor maçlarda alınan sonuçlardan dolayı ama futbolda bu tip şeyler var bizim geçen sezon yaşadığımız dönüşlerde var. Bir yanda olaylar negatif giderken bir yandan pozitife de dönüyor ve bizde de o yaşandı . Belli bir dönem özellikle ilk maçlarımızda galibiyetler alındı ondan sonra beraberlikler ve mağlubiyetler gelmeye başladı. Bir değişiklik olması gerekiyordu ve doğru zamanda doğru değişiklik yapıldığını düşünüyorum. Saha içinde bizim davranışlarımız ve yaklaşımlarımızda değişti ister istemez bu da bize başarıyı getirdi. Tabii ki rakiplerimizin puan kaybetmesi de burada çok önemliydi. Biz puan kaybederken onlar puan kazansaydı bu sefer işler istediğimiz gibi gitmeyecekti ama onlarında puan kaybı oldu. Yapılan değişikler bize olumlu yansıdı iyi bir hava getirdi ve sonrada böyle güzel bir başarı geldi."

"HAMZA HOCANIN GELMESİ BÜTÜN TAKIMIN PERFORMANSINI ETKİLEDİ"

Teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'nun takımın başına gelmesinin kendileri üzerinde çok olumlu bir etki yarattığından bahseden Muslera, "Hamza hocanın gelmesi ben başta olmak üzere bütün takımın performansına olumlu yansıdı" diye konuştu.

Muslera, "Aslında bire bir bakıldığı zaman belki etkilemiyor gibi gözüküyor ama sonuç da takımın havası değişince önünüzde oynayan oyuncuların yaklaşımı onların bakış açıları değişince onlar daha motive olunca otomatikman bu kaleciye de yansıyor. Hamza hocamız gelmeden önce ne yazık ki talihsiz sonuçlar aldık ligde olsun Avrupa da olsun ne kadar fazla gol yenildiği zaman bu ister istemez kalecide çöküntüye sebep oluyor ama Hamza hocamızın gelmesiyle beraber daha fazla motive olundu buda benim performansımı pozitif anlamda daha yukarıya itti" dedi.

"BİR KALECİ GOL YEMİYORSA DEMEK Kİ TAKIM OLARAK DOĞRU ŞEYLER YAPILMIŞ"

Bir kaleci için en önemli etkenin gol yemediği maçlar olduğuna dikkat çeken Fernando Muslera sözlerine şu şekilde devam etti:

"Geçen sezon son 5-6 maç gol yemeden geçirdiğimiz maçlar benim için çok önemliydi ve unutamadığım maçlardı. Son 6 hafta şampiyonluğa adım adım yaklaşıyorsunuz tabi lig tablosuna baktığınızda birincisiniz ve kazandığınız zaman 2 rakibinize psikolojik olarak inanılmaz bir baskı uygulayacaksınız o yüzden bu da sizi ekstra motive ediyor. Beni bireysel olarak bir kaleci olarak ekstra motive etti açıkçası gol yemediğim her hafta bir sonraki haftaya daha motive olarak çıktım gol yememek için elimden gelen her şeyi yaptım. Ama bu başarıyı sadece bana mal etmek çok doğru olmaz çünkü eğer bir kaleci gol yemiyorsa demek ki takım olarak doğru şeyler yapılmış takım savunması olarak iyi şeyler yapılmış bunun sonucun da gol yenmemiş o yüzden bütün arkadaşlarıma bir kere daha teşekkür ediyorum. Son 6 hafta takım olarak gerçekten hem atak yapılması gerektiği zaman takım olarak beraber yapan defans yapılması gerektiği zaman beraber yapan bir Galatasaray vardı. ve sonucunda güzel bir başarı geldi.

"TAFFEREL İLE ÇALIŞMAK BÜYÜK BİR GURUR"

Mersin maçında yaptığım kurtarış bakıldığı zaman fantastik bir kurtarış gibi duruyor mutlaka fantastik kurtarış ama ben antrenmanlarda hep bunu yapıyorum çünkü Taffarel antrenmanlarda beni hep bu şekilde hazırlıyor bu sadece benim değil Taffarel'in de başarısı. Tabi maçta bunu yapınca herkes bunu görüyor ve daha çok ilgi topluyorsunuz. Her gün bu tip aksiyonlara bu tip pozisyonlara Tafferel ile çalışıyoruz: Benim için inanılmaz büyük bir gurur Tafferel ile çalışmak inanılmaz iyi bir insan. Futbolculuk kariyeri zaten ortada dünya şampiyonluğu hem milli takımla hem kulüp anlamında kazandığı başarılar ortada. Galatasaray'a gelmemde büyük bir payı var onun burada olması beni çok etkilemişti."

"SİZ, GALATASARAYSINIZ HİÇBİR ZAMAN MÜCADELEYİ BIRAKAMAZSINIZ HİÇBİR ZAMAN YILMA LÜKSÜNÜZ YOK"

Şampiyonluk sezonunda unutamadığı golleri de anlatan Muslera, "Geçen sezon aklıma gelen maçlar Selçuk'un attığı gol, Hakan'ın attığı gol, Yasin'in attığı gol ondan sonra yaptığımız defans. Gerçekten Türkiye liginin çok zor bir lig olduğunu düşünüyorum son 6 haftada bunu bir kere daha gösterdi bize. Özellikle bize karşı oynayan rakipler inanılmaz motive oluyorlar. Çok zor maçlar geçiyor ve her geçen sene daha da kaliteli bir lig oluyor daha da zor maçlara çıkıyoruz. Siz, Galatasaraysınız hiçbir zaman mücadeleyi bırakamazsınız hiçbir zaman yılma lüksünüz yok. İlk dakikadan son dakikaya kadar mücadele etmeniz gerekiyor. Bizde son altı hafta bunu en iyi şekilde yaptık" diye konuştu.

"STADI DOLU GÖRMEK BİZİM İÇİN BAMBAŞKA BİR DUYGU"

Önümüzdeki sezonun 4. yıldız gururu ile tamamlanan sezondan daha zor geçeceğinin altına çizen file bekçisi, "Bu sezon bizi daha zor bir lig bekliyor. Mutlaka daha da kalite artacak. Takımların kalitesi artacak. Birçok farklı kulvarda maç oynuyoruz mücadele ediyoruz. Şu dönem bizim en çok çalışmamız gereken ve kendimizi yeni sezona hazırlamamız gereken bir dönem. Antrenmanlarımız iyi geçiyor iyi şekilde çalışıyoruz. Hedefimiz geçen sezon gibi galibiyetlerimize devam edip kulübümüze bir kupa daha hediye edebilmek" dedi.

Galatasaray takımı olarak taraftarları ile bütün halinde mücadele ettikleri takdirde rakiplerin Arena'dan kolay kolay çıkamayacağını ifade eden Muslera sözlerini şu şekilde tamamladı: "Taraftarlarımız bizim için çok önemli. Her zaman desteklerini bekliyoruz her zaman onlar bizim için itici bir güç. 90 dakika bile o stadı dolu görmek bizim için bambaşka bir duygu gerçekten bir futbolcu için çok önemli. Galatasaray taraftarı her zaman bizi destekliyor ve yeni sezonda da 90 dakika boyunca hep o statta olsunlar ve bizi hiçbir zaman yalnız bırakmasınlar. Bu takım onları mutlu etmek için elinden geleni yapıyor. Biz burada en iyi şekilde çalışıp taraftarımızı mutlu etmeye devam edeceğiz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Galatasaraylı Futbolcu Fernando Muslera: 'Bu Gurur Hepimizin' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement