Galatasaraylı Milli Yüzücü Ekaterina Avramova Saldırıya Uğradı - Son Dakika
Spor

Galatasaraylı Milli Yüzücü Ekaterina Avramova Saldırıya Uğradı

2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak Galatasaraylı yüzücü Ekaterina Avramova, Milli yüzücü Halime Zülal Zeren'in babası Zihni Zeren tarafından kızının hakkını yediği gerekçesiyle saldırıya uğradı.

30.07.2016 16:25  Güncelleme: 17:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2016 Rio Olimpiyatları'na katılacak Yüzme Milli Takımı kafilesinde yer alan Galatasaray Kulübü sporcusu Ekaterina Avramova, kamp yaptığı Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Volley Otel'de, otel sorumlusu Zihni Zeren tarafından sözlü saldırıya maruz kaldı.

ÖZÜR DİLEDİ

Bulgar asıllı Avramova, saldırıyla ilgili suç duyurusunda bulunurken Zihni Zeren özür mesajı yayınladı ve şunları söyledi: "Yaşanan olay önceden tasarlanmış bir eylem değildir. Bir anlık sinirle yaşanan talihsiz olaydan dolayı üzgünlüğümü ve pişmanlığımı ifade eder, milli sporcumuza katılacağı Rio Olimpiyatları'nda başarılar dilerim."


Milli yüzücü Halime Zülal Zeren'in (üstte) babası olan Zihni Zeren daha önce de kızının hakkının yendiğini ve Avramova'nın kızının yerine olimpiyatlara gittiğini savunmuştu.

YÜZME FEDERASYONU'NDAN KINAMA MESAJI

Türkiye Yüzme Federasyonu da bir bildiri yayınlayarak saldırıyı kınadı. Bildiride, şu ifadeler kullanıldı:

"28 Temmuz 2016 tarihinde Rio Olimpiyat oyunlarına katılacak Milli sporcularımızdan Ekaterina Avramova'ya kamp yaptığı otelde, basın mensuplarına röportaj verirken, Zihni Zeren isimli şahıs tarafından içerisinde küfür, hakaret, tehdit, nefret ve ırkçı söylemler bulunan cümleler sarf edilmiş ve fiili taarruza kalkışılmıştır. Ayrıca Milli sporcumuzun antrenman yapması ve Otel'de konaklaması bu kişi tarafından engellenmeye çalışılmıştır. Rio Olimpiyat Oyunları'nda ülkemizi temsil edecek bir sporcumuza, bu türlü spor ve ahlak kurallarına bağdaşmayacak hareket ve söylemlerde bulunulmasını şiddetle kınıyor, konu hakkında her türlü yasal ve sportif işlemlerin takipçisi olacağımızı kamuoyuna duyururuz."

AVRAMOVA: SEN HIRSIZSIN DİYEREK SALDIRDI

Bu arada 'ajansspor.com'da, Ekaterina Avramova'nın emniyetteki ifadesi yer aldı. Avramova, olayı şöyle anlattı:

"Yüzme dalında milli sporcuyum. 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlanmak için antrenman yapıyorum. 28.07.2017 antrenmanımı bitirdikten sonra konakladığım Volley Otel'e geçtim. Daha önceden planlanmış saat 12.00 sıralarındaki röportajı yapmak için medya mensupları ile beraber oturduk. 15 dakika röportaj yaptıktan sonra başka bir milli yüzücü sporcusunun velisi Zihni Zeren, niye bununla röportaj yapıyorsunuz, sen benim kızımın hakkını yedin. Rio'ya gidiyorsun, sen hırsızsın, bununla röportaj yapmayın, ... diye hakaret etti. Ben de röportajın devamı olan havuz başında fotoğraf çektirmek için antrenmanımı yaptığım tesislere gittim.

"AĞZINI BURNUNU KIRARIM!"

Fotoğraf çekiminden sonra Volley Otel önündeki kafeye gideceğim sırada Zihni isimli şahıs, 'Bu yolu kullanamazsınız, bu yol Voleybol Federasyonu'nun, benim çalıştığım yerin, ...' diyerek hakaretlerine devam etti. Otele geldim, bu otel de federasyona bağlı olduğu için 'Burada kalamazsın, kalırsan senin bacaklarını, ağzını burnunu kırarım' diye tehdit etti. Eşyalarımı toplayarak polisi çağırdım. Gelen polisler ile polis merkezine geldik. Bana hakaret ve tehdit eden Zihni Eren isimli şahıştan davacı ve şikayetçiyim. Uzlaşmak istemiyorum."

Galatasaraylı Milli Yüzücü Ekaterina Avramova Saldırıya Uğradı

Son Dakika Spor Galatasaraylı Milli Yüzücü Ekaterina Avramova Saldırıya Uğradı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement