Galip Mendi, Darbe Girişimini Katıldığı Düğünden Dönerken Öğrenmiş - Son Dakika
Güncel

Galip Mendi, Darbe Girişimini Katıldığı Düğünden Dönerken Öğrenmiş

Galip Mendi, Darbe Girişimini Katıldığı Düğünden Dönerken Öğrenmiş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini, bir düğün sonrası Bilecik’e dönmek üzere çıktığı yolda öğrendiğini söyleyerek, “O gece Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ile birlikte düğün cemiyetindeydik.

22.07.2016 12:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişimini, bir düğün sonrası Bilecik'e dönmek üzere çıktığı yolda öğrendiğini söyleyerek, "O gece Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ile birlikte düğün cemiyetindeydik. Çocuklarını tebrik ettik. Şehre dönmek için de araçlarımıza bindik. Otobandan çıktık gişelerden geçerken oğlum aradı" dedi.

Başkan Yağcı, 15 Temmuz gecesi yaşanan olayları ve süreci değerlendirdi. Öncelikle bu darbe teşebbüsünü ve teşebbüste bulunan herkesi lanetlediğini söyledi. Bu şartlar içerisinde, bu yüzyıl içerisinde büyük bir hızla gelişmekte olan ülkeye ve ülkenin insanına bu olayların yapılmaması gerektiğini söyleyen Başkan Yağcı, "Ülkemin imajı bu derece sarsılmamalıydı. Bu acı, bu kaos ülkeme yaşatılmamalıydı. Buna sebep olan bunun oluşmasına katkısı olan herkesi de lanetliyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız, bunları bu işi yapan FETÖ terör örgütünü daha önceden haşhaşi olarak nitelendirmişti. Bunlar hem haşhaşi, hem hain, hem kalleş, hem lanet, hem yediği kaba affedersiniz pisleyen ahlaksız bir yapı olduğunu acı bir şekilde hepimiz gördük. Bu noktada onu ifade etmek istiyorum. Tabii 15 Temmuz'da gün içerisinde gündemlerimiz çok farklıydı. Biz AK Parti olarak, ülkemizdeki tüm insanlarımız olarak baktığımızda ülkemizi bir adım öteye nasıl götürebiliriz, şehirlerimize nasıl hizmet getirebiliriz. Aramızdaki sevgi bağlarını nasıl güçlendirebiliriz bu çaba bu gayret içerisinde bulunuyorduk. 15 Temmuz'da da o gün o akşam bir belediye başkanı arkadaşımızın kızının düğünü vardı. Sakarya'daydık. Sakarya'nın Hendek ilçesindeydik. Orada düğünde bulunduk. Bir çok protokolden de kimseler vardı düğünde. Hatta Jandarma Genel Komutanı Galip Mendi ile birlikte nikah şahidiydik. Görevlerimizi dostumuza karşı yaptık. Çocuklarını tebrik ettik. Şehre dönmek için de araçlarımıza bindik. Otobandan çıktık gişelerden geçerken oğlum aradı. Saate de bakmadım o şey içerisinde. Dedi ki 'Baba köprüler durdurulmuş. Darbe söylentileri var, uçaklarda alçak uçuş yapıyormuş' dedi. Bir taraftan yolda hemen radyoyu açtık. Hemen TGRT radyoyu bulduk ve olayları dinlemeye başladık. Ben Tugay Komutanımızı aradım. O yoğunluk içerisinde onunla görüşemedik. Sonra Vali Beyle bir görüşme yaptık. Bir sıkıntı olduğunu ve çalışma içerisinde olduklarını öğrendim" dedi.

"Cumhurbaşkanımızın halka sokaklara inmesini söylemesi darbenin seyrini değiştirdi"

Olayları öğrendikten sonra derhal Bilecik'e geldiklerini anlatan Yağcı, "Sayın valimizin koordinasyonunda şehrimizde sıkıntıların yüksek seviyede olmaması için çaba sarf ettik. Bir taraftan şehrimizdeki halkımızın toplanması için ilçelerdeki arkadaşlarımızla diyaloglara geçtik. Çünkü bir taraftan bu olurken de bir taraftan da darbeyi önlemeye çalışan insanların da dağınık olmaması çevreye zarar vermemesi iyi yönlendirilmesi lazım. Çünkü bunun FETÖ tarafından olduğu yetkililer tarafından açıklandı. O şeyle sivil inisiyatif kullanılmaya kalkışıldığında da devlet yapısına uymayacak şeyler oluşacak. Allah razı olsun kardeşlerimiz gayet vakarlı bir şekilde tepkilerini gösterdiler. Biz de il protokolü olarak şehirde oluşabilecek sorunlara yönelik olarak merkezde kalarak bu darbe sürecini öyle geçirdik. Biz de belirli bir nokta oluştuktan sonra hemşehrilerimizin yanına gelerek o süreci yönetmeye çalıştık. Bir akşamda bozmak çok kolay ülke perişan olabilirdi. Yani bu noktada öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın üstün yöneticilik vasfı, halkımızın gönlündeki yeri ve kendisinin dirayeti, cesareti, vesayeti ile tüm riskleri de üzerine alarak telefon aracılığıyla 'ben buradayım' diyerek çıkması ve halkımıza da 'korkmayın meydanlara çıkın meydanların gerçek sahibi sizsiniz. Siz sahip çıktıkça bu vatan batmayacaktır' tarzında teşvik etmesi, yönlendirmesi bence darbenin seyrini değiştirdi" diye konuştu.

"Bu yapılan tutuklamalar falan hepsi bir tedbirdir"

Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, 300'e yakın şehitlerin olduğuna da dikkat çekti. Bu şehitlerin vebalinin ödenmesi için herkesin hesabını vereceğini anlatan Yağcı, şöyle devam etti:

"300'e yakın şehidimiz var. Bu kardeşlerimiz canlarını bu vatanın bağımsızlığı, ülkenin geleceği, ay yıldızlı bayrağın özgür bir şekilde dalgalanabilmesi için gözlerini kırpmadan, üzerilerine hiç vazife olmadığı halde vatanın bayrağın geleceği için canlarını feda ettiler. Biz yöneticiler üzerinde ciddi bir mubah var. Kim olursa olsun hangi durumda konumda olursa olsun gerek devlet kademelerinde çalışsın gerek özel şahıslar olursa olsun bu darbenin yapıcıları, hainlerin bu şekilde cesaretli davranmasına sebep olan destek olan sempatisi olan herkesin hesabını vermesi gerektiğine inanıyorum. Ancak o şehitlerimiz haklarını, kanlarını onlara hesabını sorduğumuz sürece bize helal ederler. Burada bireysel anlamda olaya bakmıyoruz. Bunlar bu zamana kadar değişik yerlerden bu gücü alarak bu konuma bu duruma geldiler. Bunlarla organik, inorganik bağı olan herkesin bu bedeli ödemesi lazım. İlimizde de ülkemizin genelinde yapıldığı gibi kamu idareleri kamu daireleri noktasındaki olaylar hassasiyetle devam ediyor. Bunlara mensup olanlar şu aşamada yargı önünü çıkarılıyor. Yargı süzgecinden geçirerek gerekli tedbirler alınıyor şu anda. Bu yapılan tutuklamalar falan hepsi bir tedbirdir. Cezalandırma süreçleri bundan sonraki mahkemelerle diğer şeylerle yapılacak işlemler. Kamu idareleri yine idari tedbir mahiyetinde açığa almaları, görevden el çektirmeleri ve benzeri tarzdaki çalışmalarda yapılıyor. Diğer ayaklarda olan organik inorganik olan diğer şeylerinde aşama, aşama ülkemizin yine yargıçlarımızın savcılarımızın bu konuyu da gerektiği şekilde hukuk devleti ilkeleri içerisinde idari birimlerimizin bu tarikatları da yapacağını ve buna ilişkin suçu olanların da hak ettiği cezaları en ağır şekilde görmelerini de ben canı gönülden istiyorum." - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Galip Mendi, Darbe Girişimini Katıldığı Düğünden Dönerken Öğrenmiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali
    10:43 Bursa Devlet Tiyatrosu'ndan 'Küçük Korku Dükkanı' müzikali

    Bursa Devlet Tiyatrosu, sezonun iddialı projelerinden olan 'Küçük Korku Dükkanı' adlı müzikalin prömiyerini gerçekleştirdi. Howard Ashman ve Alan Menken'in yazıp bestelediği müzikal, tiyatroseverlerin beğenisini topladı. Müzikal, sezon sonuna kadar Bursa'da sahnelenecek ve daha sonra İstanbul ve Antalya'da da gösterilecek.

  • Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı
    10:42 Konya'da bisiklet sürücüsünün ölümüne neden olan sürücü kaçtı

    Konya'nın Ereğli ilçesinde kamyonun çarptığı bisikletli hayatını kaybederken, kamyon sürücüsü olay yerinden kaçtı. Kazada hayatını kaybeden bisiklet sürücüsü evine götürmek için aldığı ekmeklerle geride kaldı. Polis, kaçan sürücünün yakalanması için çalışma başlattı.

  • Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza
    10:41 Mudanya'da yapılan radar hız denetimlerinde 20 sürücüye 81 bin lira ceza

    Mudanya İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri, Bursa Asfaltı Mudanya istikametinde gerçekleştirdikleri denetimlerde aşırı hız yapan sürücülere cezai işlem uyguladı. Denetimlerin halkın güvenliği açısından önemli olduğu vurgulanırken, 20 sürücüye toplamda 81 bin lira ceza kesildi. Emniyet güçleri, denetimlerin devam edeceğini belirtti.

  • Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı
    10:41 Ermenek'te otomobil ile motosiklet çarpıştı: 2 yaralı

    Karaman'ın Ermenek ilçesine bağlı Güneyyurt beldesi girişinde meydana gelen trafik kazasında, otomobil ile motosiklet çarpıştı. Kazada, motosiklet sürücüsü ve arkasında yolcu olarak bulunan 2 kişi yaralandı. Yaralılar, hastaneye kaldırıldı.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın
    10:41 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde bulunan bir sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekipleri ve çalışanların müdahalesiyle kontrol altına alındı. Yangınla ilgili polis ekipleri tarafından tahkikat başlatıldı.

  • Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı
    10:41 Adıyaman'da Otomobil Tarlaya Yuvarlandı: 2 Yaralı

    Adıyaman'da sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil, taklalar atarak tarlaya yuvarlandı. Kazada otomobil sürücüsü ve yanındaki bir kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma devam ediyor.

  • Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek
    10:39 Kütahya Belediye Başkanı İsraf Kültürüne Son Verecek

    Kütahya Belediye Başkanı Eyüp Kahveci, israf kültürünü ortadan kaldırmak için makam araçlarını havuza aldıklarını ve bütün ihaleleri durdurduklarını açıkladı. Başkan Kahveci, usulsüzlük ve yolsuzluklara bulaşanların hesap vereceğini belirtti.

  • Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak
    10:39 Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların rahatı için gece gündüz çalışacak

    Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye dış birimlerini ziyaret ederek çalışmaları değerlendirdi ve gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

  • Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı
    10:38 Antalya'da teleferik kazası sonrası Karadeniz Bölgesi'nde tatbikat yapıldı

    Antalya'da meydana gelen teleferik kazasının ardından Karadeniz Bölgesi'ndeki en uzun mesafeli teleferik tesisinde tatbikat gerçekleştirildi. Tatbikatta arıza durumunda mahsur kalan vatandaşların kurtarılması senaryosu uygulandı. İstasyon görevlisi, teleferik sistemlerinin güvenli olduğunu ve kurtarma işlemlerinin hızlı bir şekilde gerçekleştirilebildiğini belirtti.


Advertisement