GAMEK'ten Suriyeli Öğrencilere Psikolojik Destek - Son Dakika
Yerel

GAMEK'ten Suriyeli Öğrencilere Psikolojik Destek

GAMEK\'ten Suriyeli Öğrencilere Psikolojik Destek

GAMEK, Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezinde eğitim gören öğrencilere psikolojik destek veriyor.

05.06.2014 12:28  Güncelleme: 12:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları (GAMEK), Suriyeli Misafirler Bilgi ve Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilere psikolojik destek veriyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Suriye'den getirilen uzman bir psikolog yardımıyla özellikle Suriyeli öğrencilerin sorunlarına çare arayan GAMEK, çocukları savaşın etkilerinden kurtarmak için çalışıyor.

GAMEK Genel Koordinatörü Ramazan Dündar, çok küçük yaşta tanık oldukları birçok olumsuzluğu, hafızalarına kazınan bu resimleri silmeleri için böyle bir desteğin GAMEK tarafından sağlanması öğrencileri ve velilerini mutlu ettini belirtti.

Açıklamada, GAMEK'te eğitim gören Suriyeli öğrencilerin hayatlarına mutlu, sağlıklı, sosyalleşmiş çocuklar ve gençler olarak devam edebilmeleri için kendileriyle empati yapabilecek ve aynı zamanda yeni yaşam koşullarına alışmalarını sağlayacak bir eğitmenle çalışmalarının önemli olduğunu ifade eden Dündar, şunları kaydetti:

"Savaşın izlerini halen silemeyen Suriyeli kardeşlerimizin dertlerine çözüm üretmeye çalışıyoruz. Ülkelerinden uzakta yeni bir ortama uyum sağlamaya çalışıyorlar. Olumsuzlukları en aza indirip onları bu üzücü olayın etkisinden çıkartmaya çalışıyoruz." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel GAMEK'ten Suriyeli Öğrencilere Psikolojik Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement