Gamze'nin Sır Ölümünü Aydınlatmak İçin Keşif Yapıldı - Son Dakika
Güncel

Gamze'nin Sır Ölümünü Aydınlatmak İçin Keşif Yapıldı

Gamze\'nin Sır Ölümünü Aydınlatmak İçin Keşif Yapıldı

Aydın Nazilli İlçesi'nde, nişanlısıyla kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan belirlenemeyen bir şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun ölümünü aydınlatmak için olay yerinde keşif yapıldı.

17.06.2015 12:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Nazilli İlçesi'nde, nişanlısıyla kaldığı otelin dördüncü kat balkonundan belirlenemeyen bir şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi 27 yaşındaki Gamze Uslu'nun ölümünü aydınlatmak için olay yerinde keşif yapıldı. Uslu'nun balkondan düşüş açısının belirlenmesi için fizikteki 'ilk hız problemi'nden yararlanılması amacıyla, keşifte, biri profesör iki öğretim görevlisi olmak üzere üç fizikçi yer aldı.

Olay, 27 Kasım 2013 tarihinde meydana geldi. Adnan Menderes Üniversitesi Nazilli İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü yüksek lisans öğrencisi Gamze Uslu ile olaydan beş gün gün önce ziyaretine gelen Mersin Üniversitesi Silifke Uygulamalı Teknoloji ve İşletmecilik Yüksekokulu öğrencisi B.C.G., Nazilli'deki bir otele yerleşti. Sultanhisar'ın Atça Mahallesi'ndeki bir restoranda yemek yiyen nişanlı iki genç, daha sonra odalarına çekildi. Gece yarısı, Uslu, 4'üncü kattaki odalarının balkonundan bir otomobilin üzerine düştü. Ağır yaralanan Uslu, kaldırıldığı Nazilli Devlet Hastanesi'nde öldü. Gözaltına alınan nişanlı B.C.G., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

MÜEBBET HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Nazilli 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla ve müebbet hapis cezası istemiyle yargılanan ve suçsuz olduğunu söyleyen tutuksuz sanık B.C.G., geçen 28 Nisan'daki üçüncü duruşmada bir kez daha iddiaları reddetti. Bunun üzerine ailenin avukatı İrfan Tos'tan dikkat çekici bir talep geldi. Siirt'te uçuruma düşerek ölen Esin Güneş'in; cinayete kurban gittiğinin, üç fizik profesörünün 'ilk hız problemi' incelemesi sonucu ortaya çıktığını hatırlatan Tos, aynı yöntemin uygulanmasını istedi. Talebi değerlendirip uygun bulan mahkeme heyeti, keşif yapılmasına karar verdi.

AİLE MERAKLI GÖZLERLE İZLEDİ

Adnan Menderes Üniversitesi'nden bilirkişi olarak görevlendirilen biri profesör iki öğretim görevlisi olmak üzere üç fizikçi, olayın yaşandığı yerde dün (salı) saat 21.30'da 'ilk hız problemi'nden de yararlanarak inceleme yaptı. Keşifte; mahkeme heyeti, her iki tarafın avukatları, sanık B.C.G, sanığın avukatı, ölen Gamze Uslu'nun (27) babası Sinan Uslu (56) ve annesi Fatma Uslu (51) da hazır bulundu. Sanık B.C.G, mahkeme heyetine olayın yaşandığı odada o günü bir kez daha anlattı. Bu sırada bilirkişi fizikçiler de hesaplarını yapmaya başladı. Ölçümlerin adım hesabı, cetvel ve elektrik ara kablosu kullanılarak yapıldığı görüldü. İz düşümün belirlenebilmesi için elektrik kablosunun Gamze'nin düştüğü balkondan yere sarkıtılması dikkati çekti. Mahkeme heyetinin bilirkişiye görüş bildirmesi yönünde bir aylık bir süre verdiği öğrenildi. Keşfin yapıldığı sırada Gamze'nin anne ve babası merakla gözlerle çalışmaları izledi.

Davanın 4'üncü duruşması 9 Temmuz perşembe gününde görülecek. - Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gamze'nin Sır Ölümünü Aydınlatmak İçin Keşif Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement