Gamze Uslu Davası Yine Ertelendi - Son Dakika
Yerel

Gamze Uslu Davası Yine Ertelendi

Gamze Uslu Davası Yine Ertelendi

Aydın’ın Nazilli İlçesi’nde şüpheli biçimde hayatını kaybeden Gamze Uslu’nun 4. duruşması Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü.

09.07.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın'ın Nazilli İlçesi'nde şüpheli biçimde hayatını kaybeden Gamze Uslu'nun 4. duruşması Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu da Nazilli Adliyesi önünde kadın cinayetlerinin ağırlaştırılmış ceza kapsamına alınması adına eylem yaptı.

Gamze Uslu'nun ölümüyle ilgili davanın 4. duruşması, Nazilli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Mahkeme Heyeti, 16 Haziran'da Otelde yapılan keşif için fizikçilerin hazırlayacağı bilirkişi raporunun beklenmesine karar vererek, davayı 10 Eylül 2015 tarihine erteledi. Mahkeme çıkışında konuşan acılı anne Fatma Uslu, kızının katilinin en ağır cezayı çekmesini istediklerini söyledi. Anne Uslu, "Fizik ve Adli tıp profesörlerinin yapmış oldukları keşif sonucunda en doğru incelemeleri yapacaklarına inanıyorum. Hiçbir etki altında kalacaklarına inanmıyorum. Benim kızım cinayete kurban gitti. Kızım katili B.C.G.'dur. Bizim istediğimiz sadece adalet. Türkiye Cumhuriyetinin adaletine de güveniyoruz. O şahsın en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyoruz. Ben kızımın otele zorla gittiğini düşüyorum. O şahıs kızımı otelde dövdü ve otelden attı. Bunun da üstünü örtmek için intihar süsü verdi. Gerçekler er ya da geç ortaya çıkacaktır" diye konuştu.

FİZİKÇİLER EŞLİĞİNDE KEŞİF YAPILMIŞTI

Nazilli'de 27 Kasım 2013 'te kaldığı otelin dördüncü kattaki odasının balkonundan düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Gamze Uslu'nun nişanlısı B.C.G.'nin tutuksuz yargılandığı davada Ailenin avukatının talebi üzerine mahkeme heyeti tarafından ADÜ( Adnan Menderes Üniversitesi)'nden istenilen üç fizik profesörü, Uslu'nun düşüş açısının belirlenmesi için keşif yaptı. Mahkeme heyeti'nin yanı sıra, ADÜ (Adnan Menderes Üniversitesi) tarafından bilirkişi olarak görevlendirilen üç Fizikçi'nin katıldığı keşif sırasında her iki taraf avukatları,Uslu'nun Nişanlısı B.C.G' ve Uslu'nun anne ve babası da hazır bulundu. Saat 21 : 30 'da başlayan keşif saat yaklaşık iki saat sürdü. Tutuksuz yargılanan B.C.G mahkeme heyetine olayın yaşandığı odada o gün yaşananları anlattı. Keşfin yapıldığı sırada Üniversiteli Gamze'nin annesi Fatma ve babası Sinan Uslu'da otel önünde bekleyerek merakla keşfin tamamlanmasını bekledi.

"KADIN CİNAYETLERİNİ DURDURACAĞIZ PLATFORMU EYLEM YAPTI"

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu temsilcisi Sanem Deniz Kural ise şöyle konuştu:

"Gamze Uslu kardeşimize adalet için burada toplandık. Gamze Uslu, 27 Kasım 2014 tarihinde nişanlısı Baki Can Gölcü ile birlikte kaldığı otelin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi. Baki Can Gölcü Gamze'nin intihar ettiğini iddia etse de, tanık ifadeleri sonucu "kasten öldürmek" suçu ile açılan davada tutuksuz olarak yargılanıyor. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Gamze kardeşimizin ölümündeki gerçekler açığa çıkana, Gamze'nin katili hiçbir ceza indiriminden yararlanamadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek mücadele edeceğiz. Gamze kardeşimizin ölümündeki gerçekler aydınlatılmalıdır. Baki Can Gölcü, tanıklara baskı yapma ve delilleri karartma ihtimali bulunduğundan tutuklu yargılanmalıdır. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak Gamze kardeşimizin katili ve tüm kadın katilleri indirim değil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alana dek, davamızın peşinde olduğumuzu buradan duyuruyoruz". - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gamze Uslu Davası Yine Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • ali: cok sacmaa bu kamera görüntüleri de var olaydan sonra cıktı yalan haber yapıp medyayı oayalamaktan baska bişi değil bu neysin kafası neyin delilini karartacak sucu olsa niye tutuklu yargılanmıyo o zaman cıkmıs kadın temsilcileri su bu sana mı kaldı sıkıyo ise gelsene güneydoğuya kadın haklarını savunmaya burda olayın aslını bile bilmeden atıp tutuyosun zamanında neysee 0 0 Yanıtla

Advertisement