GAP Green Dergisi Yayına Başladı - Son Dakika
Güncel

GAP Green Dergisi Yayına Başladı

GAP Green Dergisi Yayına Başladı

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen toplantıda GAP Green Dergisi'nin tanıtımı yapıldı.

08.10.2014 11:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile " Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi" yürütülüyor.

Proje; Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımının, enerji verimliliğinin ve bu alanlarda istihdam kapasitesi ile kurumsal bilincin attırılmasını hedefliyor.

Yine proje kapsamında; sürdürülebilir kalkınma ve yeşil büyüme konularında Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin sesi olması hedeflenen GAP Green Dergisi de yayın hayatına başladı.

Üç ayda bir yayınlanacak olan dergi; GAP Bölgesi Rekabet Gündemi'nde ortaya çıkan yenilenebilir enerji, organik tarım ve eko-turizm gibi bölgenin kalkınmada sürükleyici sektörlerine odaklanıyor.

GAP Green Dergisinin ilk sayısında; Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ın sunuşunun yanı sıra, GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil ve BM Türkiye Mukim Koordinatörü ve UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Kamal Malhotra ile gerçekleştirilen söyleşiler yer alıyor. Ayrıca bölgede yeşil büyüme alanında yürütülmekte olan iki büyük ölçekli proje hakkında detaylı bilgiler veriliyor. Bunlar "GAP Bölgesi'nde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımı ve Enerji Verimliliğinin Artırılması" ve "Organik Tarım Küme" projeleri. Ek olarak ise; hastanelerde enerji verimliliği, kamu binalarında enerji verimliliği, karbon nötr oteller, organik pamuk üretimi, tarımda bilişim teknolojileri ve akıllı kentler konularındaki yazılar da dikkat çekiyor. Yine bu sayıda yer alan tarım ve kırsal kalkınma projeleri ile Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın yenilenebilir enerji mali destek programı deneyimlerinin aktarıldığı yazılar ise çok sayıda kişi ve kurum için yol gösterici bir doküman niteliği taşıyor.

Ankara Limak Ambassadore Hotel'de düzenlenen toplantıya çeşitli kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile aralarında Şanlıurfa'dan Gazete İpekyol'un yer aldığı bazı medya temsilcileri katıldı. Toplantıda hem sürdürülebilir çevre teması altındaki yenilenebilir enerji, enerji verimliliği, sürdürülebilir kalkınma, yeşil büyüme gibi konuların geniş kitlelere aktarılmasında medyanın rolü karşılıklı olarak konuşuldu hem de bu kapsamda bir araç olan GAP Green dergisinin tanıtımı yapıldı. Toplantıya konuşmacı olarak ise GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, derginin Yayın Koordinatörü Prof Dr. Bülent Yeşilata, NTV Muhabiri ve Yeşil Ekran sunucusu Ilgaz Gürsoy ve 451 Derece Danışmanlık'tan İletişim Uzmanı Cihan Yavuz katıldı.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel GAP Green Dergisi Yayına Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement