Garanti, 1,3 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi Aldı - Son Dakika
Güncel

Garanti, 1,3 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi Aldı

Garanti Bankası iki ayrı dilimde toplam 1,3 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

27.11.2015 16:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası iki ayrı dilimde toplam 1,3 milyar dolar tutarında sendikasyon kredisi aldı.

Garanti Bankasından yapılan açıklamaya göre, dış ticaretin finansmanında kullanılmak üzere 2014 Kasım ayında alınan 1,3 milyar dolar tutarındaki sendikasyon kredisi yenilendi. 266 milyon dolar ve 940 milyon avro tutarında iki dilimden oluşan krediye, 16 ülkeden 39 banka katılırken toplam talep 1,6 milyar doları buldu.

Garanti Bankasının koordine ettiği kredinin toplam maliyeti, Libor/Euribor+75 bps düzeyinde açıklandı. Londra'da gerçekleştirilen törende alınan kredinin vadesi 367 gün olarak yenilendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Garanti Bankası Genel Müdürü Fuat Erbil, şunları kaydetti:

"Garanti, bu işlemle uluslararası bankaların ve yatırımcıların Türkiye'de çalışmak isteyeceği ilk banka olma vizyonuna paralel, güçlü bankacılık ağı, deneyimli ekibi ve iş yaratma kabiliyetindeki başarısıyla sektördeki öncü konumunu bir kez daha kanıtladı. Yurt dışı piyasalardaki belirsizliğe rağmen sendikasyon kredisini yüzde 100 oranında yenilemeyi başarmamız, Türk bankacılık sektörünün uluslararası piyasalardaki yüksek güvenilirliğini de tescilledi."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti, 1,3 Milyar Dolar Sendikasyon Kredisi Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement