Garanti Bankası'ndan Hisse Satış Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Garanti Bankası'ndan Hisse Satış Açıklaması

Garanti Bankası, Doğuş Holding'in, Banka'nın yüzde 14,89 oranındaki paylarının satışı konusunda Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) ile görüşmeler yürüttüğünü ve görüşmelerin henüz sonlanmadığını bildirdi.

19.11.2014 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Garanti Bankası, Doğuş Holding'in, Banka'nın yüzde 14,89 oranındaki paylarının satışı konusunda Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA) ile görüşmeler yürüttüğünü ve görüşmelerin henüz sonlanmadığını bildirdi.

Garanti Bankası'nın Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yer alan açıklamasında, Doğuş Holding'in, Banka'nın yüzde 14,89 oranındaki paylarının satışı konusunda BBVA ile görüşmeler yürüttüğü belirtildi.

Açıklamada, görüşmelerin henüz sonlanmadığı kaydedildi.

Analistler, anlaşmanın olması halinde BBVA'nın Garanti Bankası'ndaki payının yüzde 39,9'a yükseleceğini belirtiyor. 1 Kasım 2010 tarihinde Garanti Bankası'nın yüzde 24,89 hissesi için toplam 5,8 milyar dolar ödeyen BBVA'nın, 2015 yılı sonunda olmak kaydıyla son 30 günlük fiyat ortalamasından yüzde 1 hisse satın alarak Garanti Bankası'nın kontrolünü alma opsiyonu bulunuyor.

BBVA, General Electric'in elindeki yüzde 18,60 Garanti Bankası payını 3,7 milyar dolara almıştı. BBVA, Doğuş Holding'ten aldığı yüzde 6,29 Garanti Bankası hissesi için ise 2 milyar 62 milyon dolar ödeme yapmıştı.

Dün, Borsa İstanbul'da 8,85 liradan günü tamamlayan Garanti Bankası hisseleri bugün güne 9 liradan başladıktan sonra şu dakikalarda yüzde 2'nin üzerinde yükselişle 9,04'ten işlem görüyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Garanti Bankası'ndan Hisse Satış Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement