Garanti Bankası'nın 'Sahtecilik Yönetimine' Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Garanti Bankası'nın 'Sahtecilik Yönetimine' Ödül

Dünyanın önde gelen tahminsel analitik ve karar yönetimi yazılım şirketlerinden biri olan FICO, Garanti Bankası’nın Sahtecilik Kontrol kategorisinde 2014 FICO Karar Yönetimi Ödülü’nü kazandığını duyurdu.

23.09.2014 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyanın önde gelen tahminsel analitik ve karar yönetimi yazılım şirketlerinden biri olan FICO, Garanti Bankası'nın Sahtecilik Kontrol kategorisinde 2014 FICO Karar Yönetimi Ödülü'nü kazandığını duyurdu.

Garanti Bankası'nın Sahtecilik Kontrol kategorisinde 2014 FICO Karar Yönetimi Ödülü aldı. Dünyanın önde gelen tahminsel analitik ve karar yönetimi yazılım şirketlerinden biri olan FICO, Garanti Bankası'nın kullandığı FICO Falcon Fraud Platformu ile "kredi ve hesap sahtecilik vakalarının saptanmasındaki verimlilik ve artışla, bankanın, saldırı sayısı arttığında bile sahtecilik nedeniyle kayıplarının düşük kaldığı" belirtildi.

Euromonitor International'dan alınan veriye göre; 2013 yılında Avrupa'da kredi kartı ve banka kartı sahtecilik saldırıları son yıllarda önemli ölçüde arttı. Sahtecilik önleme sistemlerini geliştirmek amacıyla, 2013'te Garanti Bankası, FICO Falcon Fraud Manager kullanımını, banka ve kredi kartlarına ek olarak mevduat hesapları için bütün işlem kanallarını kapsayacak şekilde genişletme kararı aldı.

Garanti Bankası'ndan Güvenli Operasyon Birim Müdürü Korcan Demircioğlu, "Garanti Bankası müşteri merkezli bir yaklaşım kullanarak aynı departmanda farklı sahtecilik kontrollerini birleştiren Türkiye'deki ilk bankadır. Dünya genelinde de bankalar sahtecilik yönetiminde müşteri merkezli görüşü daha fazla uyguluyor. Bizim yaklaşımımız, müşteri bazında sahtecilik yönetimini etkin yapmamıza olanak sağlıyor, böylece yalnızca onları korumuyoruz, aynı zamanda müşterilerimizle ilişkilerimizi geliştiriyoruz" dedi.

Demircioğlu, "Garanti Bankası, bu sistemle birlikte, riskli bir işlem tespit edildiğinde, analistlere uyarı üretilmesi, işlemin incelenmesi ve müşteri ile iletişim kurulması gibi birden fazla aksiyonu aynı anda alabilir. Alternatif yöntemler, bankanın analistlerine müşteriyle daha hızlı ve müşterinin tercih ettiği kanalla irtibata geçme şansı verir ve daha iyi bir müşteri deneyimi sağlar. Garanti, ayrıca, FICO'nun yeni kredi ve banka kartı tahminsel modellerini bünyesine aldı. Böylece Garanti, telefon numarası ve adres değişiklikleri gibi finansal-olmayan işlemlerle risk kalıplarını birleştirebiliyor"dedi.

Sahtecilik ile mücadelede sıkı kalite ve kontrol standartlarını karşılamak istediklerini belirten Demircioğlu, "Açıkçası, sektöründe öncü olmayı ilke edinmiş olan Garanti, bu proje ile yeni alanları kapsama almanın yanı sıra, hem teknolojik yeterlilik hem de vaka yönetimi açısından sahtecilik kontrollerini geliştirmiştir" ifadelerini kullandı.

Bağımsız hakemler heyetinin üyesi olan, Banking Technology editörü David Bannister da, "Son birkaç yıl boyunca Garanti, Avrupa'da kendi bölgesinde yenilikçi bir banka olduğunu göstermiştir. Bu projeyle yalnızca başka bir yerde yapılanın aynısını yapmadılar, çığır açan bir projeyle sonuçlanan amaca yönelik bir yaklaşıma sahip oldular. Sahtecilik saptamadaki artış yüzdesinin yüksekliği şaşırtıcı" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Garanti Bankası'nın 'Sahtecilik Yönetimine' Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor
    10:14 Mersin Büyükşehir Belediyesi ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımını ustalar yapıyor

    Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı'nın ilaçlama ekipmanlarının bakım ve onarımı ustalar tarafından yapılmaktadır. Bu sayede ekipmanların kullanım ömrü uzatılırken, maliyetler en aza indirilmektedir. Ayrıca, atölyede yapılan geri dönüşüm çalışmalarıyla yeni ekipman ya da parça için harcanacak para da tasarruf edilmektedir.

  • Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü
    10:03 Mersin Silifke'de Çilek Fiyatları Düştü

    Mersin Silifke'de açıkta çilek hasadının başlamasıyla birlikte 120 TL'ye ulaşan ürünün fiyatı 50 TL'ye kadar düştü. Çilek üretimi Türkiye'nin her tarafına gönderilirken, bazı ülkelere de ihraç ediliyor.

  • İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı
    10:02 İnci Kefali İçin 3 Aylık Av Yasağı Başladı

    Van Gölü'nde yaşayan ve binlerce insanın geçim kaynağı olan inci kefali balığının tatlı sulara göçü nedeniyle uygulanan 3 aylık av yasağı başladı. İnci kefali göçünün en yoğun olduğu yerlerden biri olan Erciş Balık Bendinde önlerine çıkan engelleri adeta uçarcasına aşarak görsel şölen de oluşturan balıklar için fotoğraf çekmeye gelen Cihat Öztunç, 'Erciş Balık Bendi, Türkiye'nin cazibe merkezlerinden biridir. Baharın gelmesiyle çayımız coştu. İnci kefali göçümüz yakında başlayacak. Bu sebeple 15 Nisan ve 15 Temmuz arasında inci kefali göçü için av yasağına uyarak sadece seyredelim. Balık göçünü eşimizle, ailemizle, dostumuzla seyrederek çok keyifli vakitler geçirebiliriz. Bu güzel alanda güzel vakitler geçirip inci kefali av yasağına uyalım' dedi.

  • Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı
    10:02 Uşak'ta Ruhsatsız İşletmeler Kapatıldı

    Uşak Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde ruhsatsız işletmeler tespit edildi ve kapatıldı. Belediye Başkanı Özkan Yalım, halkın huzurunu bozabilecek hiçbir duruma izin vermeyeceklerini belirtti.


Advertisement