Gareth Bale Kendini İspatlamak Zorunda - Son Dakika
Spor

Gareth Bale Kendini İspatlamak Zorunda

Real Madrid, Copa del Rey finalinde Barcelona karşısında Ronaldo'dan yoksun olarak sahaya çıkacak.

16.04.2014 11:15  Güncelleme: 11:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cristiano Ronaldo, La Liga'da attığı 28 golle kral durumunda. Şampiyonlar Ligi'nde de sadece 8 maçta 14 gol attı ve takımının Copa del Rey finaline gelmesine 3 golü ile katkı sağladı. Real Madrid, sezonun en etkileyici oyuncularından biri olan Ronaldo'dan yoksun olarak Barcelona karşısında finale çıkmaya hazırlanıyor.

Borussia Dortmund'a 2-0 kaybedilen Şampiyonlar Ligi rövanş maçında yedek bekleyen Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun 2 hafta daha forma giyemeyeceği iddia giyemeyeceği İspanya'nın önde gelen gazetelerinden biri olan AS tarafından iddia edildi.

İspanyol ekibinden yapılan resmi açıklamada ise, "Oyuncuya uygulanan testlerin ardından sol bacakta kas sakatlığı tespit edildi. Detaylı açıklama için daha fazla test uygulanacak." ifadeleri kullanılmıştı.

Borussia Dortmund ile oynanan yarı final ilk maçından sonra kameralar karşısında Ronaldo'nun durumundan bahseden teknik direktör Carlo Ancelotti, ""Onu riske etmemek için oyundan aldım. Dizinde ufak bir problem var. Herhangi bir sakatlığı yok. Şu an gayet rahat durumda" ifadelerini kullansa da durumun ciddi olduğu daha sonradan anlaşıldı.

Daha sonradan Ronaldo ile ilgili tavır değiştiren ve olayın bu denli basit olmadığını gören Ancelotti, "Ronaldo gerekli tedaviyi oldu ancak hafta arası boyunca çalışmalarda ona fazla yüklenmedik. Ağrıları halen devam ediyor. Eğer tam olarak hazır olmazsa, onu riske etmeyi düşünmüyoruz." ifadelerini kullanmıştı.

Real Madrid, Ronaldo'nun yokluğunda hücum gücü olarak Di Maria, Modric ve Benzema gibi isimleri öne sürebilir ancak bu durum bile Bale'ın üstleneceği rolü hafifletmeye yetmeyecektir. Galli oyuncu, Ronaldo'nun yokluğunda kesinlikle Portekizli yıldızın rollerini üstlenmek zorunda ve Barcelona ile oynanacak final de bunlardan bir tanesi olacak.

Bale, Benzema ve Ronaldo (BBC) dünyanın en yıpratıcı hücum güçlerinden bir tanesi. Bu üçlü içinde Ronaldo'nun eksikliği de kesinlikle Bale'ın sorumluluğunu bir kat daha yukarıya çekiyor. Sert geçmesi beklenen Barcelona maçında kazanılacak frikikler, final maçının gidişatı açısından Real Madrid adına belirleyici olabilir ve Ronaldo'nun olamayacağı bu karşılaşmada Bale, her fırsatı iyi değerlendirmek zorunda hissedecek.

Ancelotti ise oyuncularına güvendiğini, "Ronaldo'nun olmaması elbette bizim için bir eksi ancak futbolcularım da 'Aman tanrım! Ronaldo yok. Ne yapacağımızı bilmiyoruz' diyerek yakınmıyorlar" sözleri ile göstermiş ve Barcelona maçı öncesi yükü biraz olsun hafifletmeye çalışmıştı.

Real Madrid, son kez final oynadığında yıl 2011'di ve Jose Mourinho yönetimindeki takım, Barcelona karşısında Ronaldo'nun efsane kafa golü ile Copa del Rey'i kazanmayı başarmıştı. Bu hatıralardan yüksek ihtimalle haberder olan Gareth Bale, 2011'den ilham alıp takımını sırtlamaya çalışacak.

Gareth Bale Kendini İspatlamak Zorunda
Kaynak: Goal.Com

Son Dakika Spor Gareth Bale Kendini İspatlamak Zorunda - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement