Garipoğlu Ailesinin 1 Milyon 287 Bin TL Tazminat Ödemeye Mahkum Edilmesi - Son Dakika
Güncel

Garipoğlu Ailesinin 1 Milyon 287 Bin TL Tazminat Ödemeye Mahkum Edilmesi

Garipoğlu Ailesinin 1 Milyon 287 Bin TL Tazminat Ödemeye Mahkum Edilmesi

Cem Garipoğlu'nun ailesinin Münevver Karabulut'un ailesine, 37 bin 500 TL maddi, 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesinin ardından açıklama yapan avukat Rezan Epözdenmir, "Karşı tarafın üzerinde bir şey olmadığından sonuç"...

08.10.2013 19:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cem Garipoğlu'nun ailesinin Münevver Karabulut'un ailesine, 37 bin 500 TL maddi, 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum edilmesinin ardından açıklama yapan avukat Rezan Epözdenmir, "Karşı tarafın üzerinde bir şey olmadığından sonuç çıkmayacak bir şey alınamayacak. Karar sembolik kalacak" dedi.

Münevver Karabulut'un ailesinin, Cem Garipoğlu'nun annesi Tülay Makbule Garipoğlu'na ve babası Mehmet Nida Garipoğlu'na kızlarının ölümünden dolayı Küçükçekmece 5. Aile Mahkemesi'ne açtığı tazminat davası bugün sonuçlandı. Mahkeme, Garipoğlu ve ailesini 37 bin 500 TL maddi, 1 milyon 250 bin TL manevi tazminat ödemeye mahkum etti.

Kararı değerlendiren Karabulut'un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir "Bu karar sembolik bir karar uygulanabilirliği yok" dedi.

Yaklaşık 4 yıldır hukuki bir mücadele yürüttüklerine değinen avukat Epözdemir, "Aileden vekalet aldıktan iki yıl sonra bu davayı açtık sırf kamu oyunda materyalist kaygılarla hareket ediliyor intibası uyanmasın diye. Cinayetten hemen sonra davalılar üzerilerindeki malları araç gayrimenkul kalemlerini üçüncü kişilere devretmişler. Mahkeme bugün manevi tazminat açısından emsal mahiyette bir karar verdi ama bu karar sembolik bir karar uygulanabilirliği yok. Cem Garipoğlu cezaevinde ve üzerinde herhangi bir şey yok. Diğer davalıların üzerinde herhangi bir şey yok. Bu tazminatın alınması içtihat açısından sevindirici. Yargıtay manevi tazminat caydırıcı olmalı, failler açısından önleyici olmalı, ailenin acı ve kederini bir nebze olsun azaltmalı sadaka gibi olmamalıdır diyor. Bugün mahkeme bunu uyguladı. Biz bu kararı icraya koyacağız ama karşı tarafın üzerinde bir şey olmadığı için sonuç çıkmayacak bir şey alınamayacak. Karar sembolik kalacak" dedi.

Maddi tazminat konusunda insan onuru ile bağdaşmayacak bir bilirkişi raporu ortaya çıktığını ifade eden avukat Epözdemir, "Bilirkişi raporu mahkemeyi bağlıyor maalesef. Mahkeme manevi tazminat konusunda taktir hakkını kullanabilirdi. Bunu da kullandı. Bundan sonra yapılabilecek bir şey yok. Acılı ailenin tazminatın aldığını söyleyebilmek için tazminatın alınması lazım. Ne yazık ki hükmün uygulama kabiliyeti maalesef yok. Ölüm olayından hemen sonra ailenin bütün mallarını satılmış" şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Garipoğlu Ailesinin 1 Milyon 287 Bin TL Tazminat Ödemeye Mahkum Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement