Garzan Çay'ı Kurudu - Son Dakika
Yerel

Garzan Çay'ı Kurudu

Garzan Çay\'ı Kurudu

Garzan Çayı üzerinde yapımı tamamlanan Garzan Barajı'nda yapılançalışmalar nedeniyle Çay'a su verilmediğinden Garzan Çay'ı kuruduğu belirtildi.

04.06.2014 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

16 köy susuz kalırken, milyonlarca balık ve canlı telef oldu...
Çay'ın kuruması bir İlçe, bir Belde ve 16 köyün susuz kalmasına, milyonlarca balık ve canlının telef olmasına neden oldu.

KÖYLÜLER AYAKLANDI

16 Köyün susuz kalması nedeniyle köylüler dün sabah erken saatlerde toplu halde Beşiri Kaymakamlığına giderek, burada dakikalarca Kaymakamla görüşmek istediler. Kaymakamın Batman'da olması nedeniyle Batman'a gelen köylüler Valiliğe giderek, burada yetkililerle görüştüler. Köylüler daha sonra DSİ'ye giderek burada yetkililerle görüşüp, tepkilerini dile getirdiler.

MİLYONLARC ABALIK TELEF OLDU

Garzan Baraj gölündeki suyun tribünleri boşaltılmaması nedeniyle Garzan Çayı tamamen kurudu. Çayda yaşayan milyonlarca balık ile tüm canlılar telef oldu. Büyük bir çevre felaketinin yaşandığı Beşiri bölgesinde köylülerin susuz kalması on binlerce hektarlık tarım alanlarının da kurumasına neden oldu.

SUSUZ KALAN KÖYLER AÇIKLANDI

Garzan Çayının kuruması ile birlikte susuz kalan köyler ise şöyle açıklandı; Beşiri (Merkez), İkiköprü (Belde), Tekağaç, Durucak, Bahçeli, Asmadere, Işıkveren, Kütüklü, Kumçay, Kumgeçit, Başarı, Yeşiloba, Kaşöstü, Tepecik, Yazıhan, Yolkonak, Yontukyazı, İkiyaka

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Garzan Çay'ı Kurudu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement