Gasam Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika
Yerel

Gasam Başkanı Şahin Açıklaması

Gasam Başkanı Şahin Açıklaması

"Küresel güçlerin geliştirerek bir süredir uygulamaya koyduğu daha maliyetsiz ve sıfır insan kaybını öngören yeni savaş yöntemi ise halk hareketleridir"

20.03.2014 16:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güney Asya Stratejik Araştırmalar Merkezi (GASAM) Başkanı ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Ali Şahin, küresel güçlerin geliştirerek bir süredir beri uygulamaya koyduğu daha maliyetsiz ve sıfır insan kaybını öngören yeni savaş yönteminin "halk hareketleri" olduğunu bildirdi.

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, insanlık tarihinin başlangıcından bugüne meydana gelen kavgaların, ilkel kabile savaşlarına, meydan muharebelerine, konvansiyonel ve nükleer savaşlara dönüşerek evrim geçirdiğini belirtti.

İnsanların, kitlesel savaşlarla birbirlerini yok etme çılgınlığının yarış ve fanteziye dönüştürdüğünü vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

"Kavga ve savaşlar, silah teknolojilerini doğurdu. Savaş sektörü yeryüzündeki sömürü düzenini daha da derinleştirdi. Barış, huzur ve istikrarı tesis edecek inanılmaz bütçeler silahlanmaya ayrıldı. Devletler silahlandıkça savaşlar arttı. Savaşlar sömürüyü, sömürüler yeni savaşları tetikledi. Büyük yıkıma yol açan dünya savaşları konvansiyonel savaşların hakim olduğu dramatik dönemlerdi. Ardından içinde yaşadığımız nükleer dönem geldi ve kitlesel imha yöntemleri gelişti. Şimdi önümüzde yepyeni bir savaş çağı var. Yeryüzünde artık konvansiyonel savaş dönemi sona erdi. Yani artık ülkeler birbirleriyle tank, top, tüfek savaş uçakları kullanarak savaşmayacak."

Şahin, yıkımı karşılıklı olacağı için tarafların nükleer savaşa kolay kolay başvurmayacağını aktardı.

Nükleer çatışmaları, "kazananı olmayan savaş" olarak nitelendiren Şahin, "Küresel güçlerin geliştirerek bir süredir uygulamaya koyduğu daha maliyetsiz ve sıfır insan kaybını öngören yeni savaş yöntemi ise halk hareketleridir" ifadesini kullandı.

"Türkiye zor oyunu bozacak"

Hedef devlet, hükümet ve rejimlerin derin güçlerin karanlık laboratuvarlarda kurguladıkları, şuurlarını ele geçirdikleri halk hareketleriyle vurulup çökertilmeye çalışıldığını vurgulayan Şahin, "Hükümetler masaya yatırılarak en zayıf noktaları belirleniyor. Daha sonra her hükümet ve rejimin dokusuna uygun halkların hassasiyetlerini harekete geçirip reaksiyon oluşturacak gerekçeler yaratılarak iktidarlar itibarsızlaştırılıyor. Önce halkın tepki noktalarını tespit ediyorlar. Örneğin Mısır'da özgürlük, Ukrayna'da ekonomik refah söylemi, Türkiye'de yolsuzluk... Sonra bu tepki noktalarını hayali halden somut hale getiriyorlar. Bunu da hukuk dışı dinlemeler, montaj ve dublaj kasetlerle, düzmece belge ve dosyalarla hazırlıyorlar" değerlendirmesinde bulundu.

Şahin, sürecin de modern kitle iletişim araçlarıyla desteklendiğine işaret etti.

Maksatlı algı yönetimiyle insanların zihin ve şuur altlarının hükümetlerine ve devletlerine karşı isyana ve şiddete dönüştürüldüğünü belirten Şahin, şunları kaydetti:

"Yani hazırlanan düzmece belgeler sosyal medya üzerinden halkla buluşturuluyor ve toplumlara karşı şuur altı operasyonu, beyin yıkama işlemi başlatılıyor. Toplumsal tepki sosyal medya üzerinden organize hale getirilerek tepki ve şiddet iklimi oluşturuluyor. Mısır, Brezilya, Ukrayna, Türkiye olan budur. Mısır'da kendileri için tehdit gördükleri Müslüman Kardeşler iktidarını devirdiler. Brezilya'da büyüme ve kalkınma durduruldu. Ukrayna bölündü.

Şimdi Türkiye açılmış gayri nizami halk hareketi savaşlarının hedefinde. Türkiye gibi hedef ülkelerin halk hareketleri savaşını önleme ve kontrol altına alıp yönetebilme mekanizmaları geliştirmesi oldukça önemli. Post modern savaş Mısır, Brezilya ve Ukrayna'da başarılmış ama Türkiye zor oyunu bozacak, Allah'ın dediği olacak." - Gaziantep

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Gasam Başkanı Şahin Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement