Gaski Nizip'in İçme Suyu Alt Yapısını Yeniliyor - Son Dakika
Güncel

Gaski Nizip'in İçme Suyu Alt Yapısını Yeniliyor

Taşra ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, Nizip'in içme suyunun alt yapısını yeniliyor.

31.05.2016 10:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taşra ilçelerinde altyapı çalışmalarını sürdüren Gaziantep Su ve Kanalizasyon İdaresi (GASKİ) Genel Müdürlüğü, Nizip'in içme suyunun alt yapısını yeniliyor. Kurum, ilçeye iki tane de su deposu yaptı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Nizip'te yeni kurulan mahallelerde içme suyu sıkıntısı yaşayan vatandaşların taleplerini değerlendiren GASKİ Genel Müdürlüğü, ilk etapta içme suyu şebekesi olmayan Fırat, Sultan Abdülhamithan, Eyüp Sultan ve Mimar Sinan mahallelerinde içme suyu şebekesi ve kanalizasyonu yeniledi.

GASKİ, bu 4 mahalleye 350 litre/saniye kapasiteli terfi merkezinin yanı sıra 215 kilometre içme suyu şebekesi,10 kilometre terfi hattı ve depo ana borusu hattı, 9 bin 526 evsel bağlantı, 12 adet alt ölçüm bölgesi ve içme suyu otomasyon sistemi (SCADA) yaptı.

GASKİ yetkilileri, bu mahallede vatandaşların içme suyu hatlarının kendilerinin çekeceğini, abonelik müracaatlarından sonra da aboneliklerin yapılacağını bildirdi.

Mahelledeki içme suyu alt yapı çalışmalarını yerinde gören Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Nizip'te içme suyu çalışmalarının yanı sıra TOKİ, yol, ve asfalt çalışmaları ile sosyal donatı çalışmalarının da birlikte yapıldığını kaydetti. Şahin, ilçelerdeki tüm eksikliklerin zaman içerisinde giderileceğini ve vatandaşların yaşam kalitelerini yükseltileceğini ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Gaski Nizip'in İçme Suyu Alt Yapısını Yeniliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement