Gaski Su Borcu Yapılanmasında Son 15 Gün - Son Dakika
Güncel

Gaski Su Borcu Yapılanmasında Son 15 Gün

GASKİ kamuoyunda torba yasa olarak bilinen 6552 sayılı yasa kapsamında kuruma borcu bulunanlara geriye dönük borçlarının yeniden yapılandırılmasında son 15 gün kaldı.

13.11.2014 09:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Vatandaşların bu konuda acele etmeleri ve su borçlarından yararlanmalarını isteyen GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, yapılandırmanın 1 Aralık tarihinde son bulacağını hatırlattı.

Borçların gecikme cezası ve gecikme zammının silinerek Yurtiçi Üretici Fiyat Endeksi (YİÜFE) oranında yeniden hesaplanacağını aktaran Sönmezler, "Yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlular en geç 01 Aralık 2014 mesai saati bitimine kadar başvuruda bulunmak zorunda. İlk taksit tutarı veya bütün borcun peşin ödenmesi durumunda hesaplanan miktarın ödemesi en geç 31 Aralık 2014 tarihine kadar yapılmalı" dedi.

Yapılandırılan borçların peşin veya taksitli olarak da ödenmesinin mümkün olduğunu ifade eden Sönmezler, taksitlerin 6, 9, 12 veya 18 olarak belirlenebileceğini vurguladı.

Bir takvim yılı içinde ikiden fazla taksitin süresinde ödenmemesi veya eksik ödenmesi halinde yapılandırma hükümlerinin bozulacağını dile getiren Sönmezler, şunları kaydetti:

"Kredi kartına taksit yapılamamaktadır, ancak borçlar yapılandırıldıktan sonra peşin ödeme veya taksit ödemeleri kredi kartı ile yapılabilecektir. Borcu nedeniyle hakkında icra takibi başlatılmış olup menkul veya gayrimenkul mallarına haciz konulmuş olanların, yapılandırmaya başvurarak borçlarını taksitlendirmeleri halinde konulmuş olan hacizler derhal kaldırılmayacaktır. Haczin tamamen kaldırılması borç tamamen ödendiğinde mümkün olacaktır."
Sönmezler, yapılandırmadan yararlanmak isteyen borçlulardan kanundaki diğer şartların yanı sıra dava açmamaları, açılmış davalardan vazgeçmeleri ve kanun yoluna başvurmamaları şartı aranacağını, aksi halde yapılandırma başvurularının kabul edilmeyeceğini belirtti.

Yapılandırmadan yararlanmak isteyenlerin başvuru süresi içerisinde Büyükşehir Belediyesi hizmet binası birinci katta bulunan Halkla İlişkiler birimine müracaat etmeleri gerektiğine dikkati çeken Sönmezler, "Herhangi bir ayrım yapılmaksızın yapılandırmaya dahil olabilecek su ve atıksu borcu olan herkes bu yasadan yararlanma hakkında sahiptir. Nüfus cüzdanı, abone numarası veya bunu gösteren su faturası, abonelik yok ise borcun sebebini gösteren tutanakla birlikte müracaat edilebilir. İlçelerde ikamet edenlerin ise ilçe merkezlerinde bulunan GASKİ hizmet binalarında peşin ödeme veya taksitlendirme imkânları bulunmaktadır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaski Su Borcu Yapılanmasında Son 15 Gün - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti
    13:02 Ali Babacan Erzurum'u ziyaret etti

    Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, seçim çalışmaları kapsamında Erzurum'u ziyaret etti. Babacan, partisinin il başkanı ve partililer tarafından karşılandı. Kent merkezini gezen Babacan, vatandaşları selamladı ve partisinin belediye başkan adaylarına destek istedi. Konuşmasında, yerel seçimlerle ilgili çalışmalarını 2 yıl önce açıkladıklarını ve belediyecilikle ilgili etik kurallar bildirgesi yayınladıklarını belirtti. Babacan, partisinin belediye başkan adaylarını tanıtarak seçim çalışmalarına devam edeceğini açıkladı.

  • Adıyaman'da işçi merdivenlerden yuvarlandı
    13:02 Adıyaman'da işçi merdivenlerden yuvarlandı

    Adıyaman'da bir fabrikada çalışan işçi, merdivenlerde dengesini kaybederek yaralandı. Yaralı işçi hastaneye kaldırıldı.

  • Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış
    13:01 Eskişehir'de Hava Durumu: Parçalı Bulutlu ve Hafif Sağanak Yağış

    Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğü hava raporuna göre, Eskişehir geneliyle doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu akşam saatlerinde yerel olmak üzere hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Hava sıcaklığı mevsim normallerinin üzerinde seyrederken rüzgarın güney ve güneybatı yönlerinden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

  • Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı
    13:01 Avcılar'da gece kulübüne silahlı saldırı: 4 şüpheli tutuklandı

    Avcılar'da bir kişinin hayatını kaybettiği gece kulübüne yönelik silahlı saldırı sonrası gözaltına alınan 5 şüpheliden 4'ünün tutuklanmasına karar verildi. İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, saldırıya ilişkin çalışma yürüttü ve kimliği belirlenen 5 şüpheli Esenyurt ve Avcılar'da gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, bir zanlı ise serbest bırakıldı. Saldırı anı ise güvenlik kameraları tarafından kaydedildi.

  • Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi
    13:01 Abant Gölü Milli Parkı'ndaki Yaban Hayatı Müzesi 10 Yılda 5 Milyon 760 Kişi Tarafından Ziyaret Edildi

    Bolu'da çeşitli nedenlerle ölen yaban hayvanlarının tahnit işleminden geçirildikten sonra sergilendiği Abant Gölü Milli Parkı'ndaki müzeyi, 10 yılda 5 milyon 760 kişi ziyaret etti. Müzede, ayı, kurt, tilki, karaca, gelincik, atmaca gibi 21 türe ait tahnit edilmiş 33 hayvan sergileniyor. Müze, ziyaretçilere yaban hayvanları hakkında bilgi vererek doğa sevgisi ve hayvan koruma bilincini aşılamayı amaçlıyor.

  • Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi
    13:00 Afyonkarahisar'da 32 anne ve anne adayına uyuşturucu ile mücadele eğitimi verildi

    Afyonkarahisar İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü TUBIM Büro Amirliği, uyuşturucu madde kullanımının önüne geçme ve farkındalık oluşturma amacıyla 32 anne ve anne adayına eğitim verdi.

  • İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü
    13:00 İzmir Seferihisar'da İsmail Yetişkin'in düzenlediği seçim mitingi büyük ilgi gördü

    Seferihisar'da CHP'li Belediye Başkanı ve Başkan Adayı İsmail Yetişkin'in düzenlediği ilk seçim mitingi binlerce kişi tarafından büyük bir coşkuyla karşılandı.

  • İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi
    12:59 İzmir'de Kaçakçılık Operasyonunda 15 Bin Litre Etil Alkol Ele Geçirildi

    İzmir, Aydın ve Manisa'da düzenlenen kaçakçılık operasyonunda 15 bin litre etil alkol, 11 kişi yakalandı. Operasyonda çok sayıda etil alkol damıtma kazanı, doldurma makinası ve diğer malzemeler de ele geçirildi. İki şüpheli tutuklandı, diğerlerinin ise adli işlemleri devam ediyor.

  • Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti
    12:59 Virajı alamayan otomobil 50 metreden aşağıya uçtu: Sürücü hayatını kaybetti

    Erzurum'un İspir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil virajı alamayarak uçuruma yuvarlandı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Kazanın fark edilmesi üzerine olay yerine giden vatandaşlar ve sağlık ekipleri müdahale etti ancak sürücü tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.


Advertisement