Gaski Tüm İlçelerde Teşkilatlanmasını Tamamladı - Son Dakika
Güncel

Gaski Tüm İlçelerde Teşkilatlanmasını Tamamladı

6360 sayılı yasa ile sınırları genişleyen büyükşehir belediyelerinin sorumluluk ve hizmet alanları da arttı.

14.08.2014 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu çerçevede hizmetlerini Gaziantep'in tüm ilçelerine götüren GASKİ, yapılanma ve teşkilatlanmasını tamamladı.

İlçelerdeki köy konumundan mahalle konumuna geçen yerleşim birimlerinde altyapı, kanalizasyon ve içme suyu şebekeleri çalışmalarına hızlı bir şekilde başlayan GASKİ, buralarda oluşabilecek arızalara karşı anında müdahale etmek için şubelerini her türlü ekipmanlarla hazır hale getirdi.

6360 sayılı yasayla kentin tüm sınırlarının kendi hizmet alanları içine girdiğini anımsatan GASKİ Genel Müdürü Hüseyin Sönmezler, "Önceleri bizim faaliyet alanımız merkeze bağlı ilçeler ve bu ilçelere bağlı köylerdi. Ancak değişen büyükşehir yasasıyla beraber Gaziantep il sınırları içerisinde bulunan bütün yerleşim birimleri bizim faaliyet alanımızı oluşturdu. Biz de bütün ilçelerimizde GASKİ şube müdürlüğü birimleri oluşturduk. Gaziantep'in en yakın ve en uzak ilçelerinde dahi GASKİ birimlerimiz mevcut. GASKİ'yi ilgilendiren konularla ilgili hangi ilçemize giderseniz gidin mutlaka konuyla ilgili bir muhatap bulacaksınız. Sadece bu binaları oluşturmakla kalmadık, bu ilçelerimize bağlı eski köy yeni mahallerimizin tamamında herhangi bir arıza bildirimi olduğunda ilçelerimize bulunan şubelerimize müracaat ettiklerinde buralardaki ekiplerimiz müracaatları değerlendirip gerekli çalışmaları yaparak sorunları ortadan kaldırıyor" dedi.

Vatandaşların kısa zamana içinde hizmete girecek olan 185 Çağrı Merkezi'nden de GASKİ şikayetlerini bildirebileceklerini dile getiren Sönmezler, "Örneğin Nizip veya İslahiye'nin ya da Yavuzeli'nin bir köyünde içme suyuyla ilgili sorun yaşayan bir vatandaşımız ilçelerimizde bulunan şubelerimize müracaat yapabiliyor. Ya da kısa bir zaman sonra faaliyetlere başlayacak olan Büyükşehir Belediyesi 185 Çağrı Merkezi'ni arayarak bu sorunlarını kolaylıkla bizim yetkililerimize iletebilirler. İlçelerimize yapılan sorunlarla ilgili müracaatlara anında müdahale yapılabiliyor" diye konuştu.

SU OLMAYAN KÖYLERE KUYULAR AÇILIYOR

GASKİ olarak şuanda en çok sıkıntıyı suyu olmayan köylerde yaşadıklarını vurgulayan Hüseyin Sönmezler, "Bizim için en önemli sorun şuan su sıkıntısı çeken köylerin olması. Biz GASKİ olarak su sorunu yaşayan köylerimize yeni kuyular açıyoruz. Açmış olduğumuz bu kuyuları mevcut olan sisteme veriyoruz. Her geçen gün talepler artıyor. Bu talepleri karşılamaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Gaziantep genelinde son 40 yılın en kurak sezonun yaşandığını belirten GASKİ Genel Müdürü Sönmezler, "Yeni açılan içme suyu kuyularının enerji nakil hatlarının çekilmesi şebekeye bağlanması çalışmaları hızlı ve yoğun bir şekilde devam ediyor. Yetişemediğimiz yerlere de tankerlerle su taşıyoruz ve vatandaşlarımızın mağdur olmasını engellemeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

Bütün ilçelerimizin ve bağlı mahallelerimizin alt yapısıyla ilgili fizibilite ihalesine çıktıklarını da aktaran Sönmezler, "Sınırlarımız içerisinde bulunan bütün yerleşim yerlerinin alt yapı durumu nedir, içme suyu ve atıksu durumu nedir? Fizibilite çalışmalarımız devam ediyor. Havza bazında çözümlere ulaşarak eski köy, yeni mahallerimizde altyapı standartlarını üst seviyeye çıkarmayı planlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Gaski Tüm İlçelerde Teşkilatlanmasını Tamamladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement