Gasp İçin 9 Saat Daire Kapısının Açılmasını Beklemiş - Son Dakika
Güncel

Gasp İçin 9 Saat Daire Kapısının Açılmasını Beklemiş

Gasp İçin 9 Saat Daire Kapısının Açılmasını Beklemiş

Ali AKSOYER / İstanbul DHABüyükçekmece'de girdiği evdeki 77 yaşındaki Nurten Y.'yi bıçakla rehin aldıktan sonra gözaltına alınan saldırgan Emin K., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

03.05.2016 14:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ali AKSOYER/ İstanbul DHA

Büyükçekmece'de girdiği evdeki 77 yaşındaki Nurten Y.'yi bıçakla rehin aldıktan sonra gözaltına alınan saldırgan Emin K., polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Şüphelinin polisteki ifadesinde bir binada kapıcılık yaptığını, parası olduğunu bildiği Nurten Y.'nin evine bir şeyler almak için girdiğini itiraf ettiği öğrenildi. Şüphelinin gece saat 01.30'da binaya girdiği ve 9 saat kapıda bekledikten sonra yaşlı kadının kapıyı açmasıyla içeri daldığı öğrenildi.

PAZARLIK SAATLER SÜRMÜŞTÜ

Büyükçekmece'de dün meydan gelen olayda 77 yaşındaki Nurten Y.'nin evinden gelen çığlıklar üzerine komşuları polise haber vermişti. Olay yerine gelen polis ekiplerini gören saldırgan, Nurten Y.'yi bıçak tehdidiyle rehin almış, Rehine kurtarma ve müzakare timlerindeki polislerle saatler süren bir pazarlığa girmişti. Sonunda ön tarafta Rehine Kurtarma ve Müzakare timleri tarafından konuşarak oyalanan saldırgan, arka kapıdan içeri giren Özel harekat polisleri tarafından yakalanmıştı. Olay sırasında vücudunun çeşitli yerlerinde bıçak kesileri oluşan yaşlı kadın ise kurtarıldıktan sonra polisler tarafından hastaneye kaldırılmıştı.

SUÇUNU İTİRAF ETTİ

Gasp Büro Amirliği'ne getirilerek sorgulanan şüpheli Emin K.'nın suçunu itiraf ettiği öğrenildi. Polisteki ifadesinde bir binada kapıcılık yaptığını söyleyen Emin K.'nın maddi sıkıntı çektiği, bu nedenle parası olduğunu bildiği Nurten Y.'nin evine girdiğini söylediği öğrenildi. Şüphelinin bir akrabasının Nurten Y.'nin yanında 3 yıl önce çalıştığı bu nedenle Nurten Y.'nin zengin bir kişi olarak tanıdığı belirlendi.

9 SAAT DAİRE KAPISINDA KADININ KAPIYI AÇMASINI BEKLEMİŞ

Polisteki ifadesinde olay anını anlatan şüphelinin gece evinden dışarı çıktığını saat 01.30 sıralarında Nurten Y.'nin oturduğu apartmana girdiğini söylediği öğrenildi. Apartmanın içinde daire kapısında yaklaşık 9 saat beklediğini söyleyen Emin K. 'Kadın dışarı çıkmak için 09.30 sıralarında kapıyı açtığımda onu itip içeri girdim. Amacım evde bulabileceğim para ve ziynet eşyalarını almaktı. Ancak kadın bağırmaya başladı. Ne yapacağımı şaşırdım. Onu bağlayıp kaçmayı düşünürken polislerin kapıya geldiğini fark ettim. Bunun üzerine onu rehin aldım" dediği öğrenildi.

Şüpheli polisteki ifadesinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gasp İçin 9 Saat Daire Kapısının Açılmasını Beklemiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement