Gasp Sanıklarından Savunma: Biz İstemedik, Kendi Verdi - Son Dakika
Güncel

Gasp Sanıklarından Savunma: Biz İstemedik, Kendi Verdi

Gasp Sanıklarından Savunma: Biz İstemedik, Kendi Verdi

Adana'da sıhhi tesisatçı 32 yaşındaki Mehmet Taşdan'ı mezarlığa götürüp, başına tabanca dayayarak, 150 lirası ile cep telefonunu gasp ettikleri, şifresini öğrendikleri kredi kartlarından da toplam 14 bin 500 lira çektikleri iddiasıyla tutuklanıp,...

29.06.2012 10:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da sıhhi tesisatçı 32 yaşındaki Mehmet Taşdan'ı mezarlığa götürüp, başına tabanca dayayarak, 150 lirası ile cep telefonunu gasp ettikleri, şifresini öğrendikleri kredi kartlarından da toplam 14 bin 500 lira çektikleri iddiasıyla tutuklanıp, haklarında 35'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan 3 sanığın yargılanmasına başlandı. Sanıklar, "Biz istemedik, kendisi zorla verdi" diye kendilerini savundu.

Olay, geçen 12 Nisan'da meydana geldi. İddiaya göre, 27 yaşındaki Atakan Temir, sıhhi tesisatçılık yapan arkadaşı Mehmet Taşdan'ı telefonla arayarak Küçükdikili'deki bir akaryakıt istasyonuna çağırdı. Temir, buluşma yerine motosikletle gelen arkadaşına, "Sen motosikleti arkadaşa ver. Biz eve geçip, orada konuşalım. Daha sonra da motosikletinle gidersin" diyerek Taşdan'ı otomobile aldı. Sonra da otomobilde bulunan 28 yaşındaki Metin Alat ve 25 yaşındaki Ramazan Deviren'le birlikte merkez Çukurova İlçesi'ndeki Kabasakal Mezarlığı'na gittiler. Burada Alat, başına tabanca dayadığı Taşdan'ı, "Ya para vereceksin ya canını vereceksin" diyerek tehdit etti. Mehmet Taşdan, "Param yok" dedi. Şüpheliler, üzerini aradıkları Taşdan'ın cebindeki 13 kredi kartı, 150 lira ile cep telefonunu aldı. Şüpheliler, şifresini öğrendikleri kartlardan toplam 14 bin 500 lira çektikten sonra Taşdan'ı kendilerini şikayet etmemesi konusunda da tehdit ederek serbest bıraktı.

Bir hafta sonra şüpheliler başka bir olaydan dolayı yakalanınca Taşdan da polise giderek başından geçen olayı anlatıp şikayette bulundu.

Sorgularında suçlamaları kabul etmeyen şüpheliler, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemede tutuklandı. Haklarında, 'başkasına ait banka veya kredi kartının izinsiz kullanılması suretiyle yarar sağlama, silahla yağma, cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından dava açılan sanıkların yargılanmasına başlandı. 35'er yıla kadar hapisleri istenen sanıklar, hakim karşısına çıktıkları 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi.

Sanıklardan Atakan Temir, mağdurun diğer sanık Metin Alat'ın kardeşine 2 tabanca sattığını öne sürüp, "Metin'in üvey ağabeyi Şahin Şirin, uğradığı saldırıda tabanca tutukluk yapınca öldürüldü. Mehmet silahı kendisi sattığı için üzüldüğünü söyleyerek, bize maddi yardımda bulundu. Biz kimseyi gasp etmedik" dedi.

Metin Alat ise kendisi cezaevindeyken 2 kardeşinin hasımları tarafından öldürüldüğünü belirterek, "Kardeşlerimin mezarına dua etmeye giderken Mehmet de geldi. Mezarlıktan döndükten sonra 'Ölen ağabeyin benim dostumdu' diyerek cebinden çıkardığı kredi kartlarını ve şifresini verdi. Kartlardan çekilen paranın tamamını bana verdi. Israr edince, ben de borç olarak aldım" diye suçlamayı kabul etmedi.

Diğer sanık Ramazan Deviren ise paradan haberi olmadığını söyledi.

Şikayetçi Mehmet Taşdan, "Allahlarından bulsunlar" diyerek şikayetinden vazgeçti. Mahkeme, sanıklardan Deviren'in tahliyesine karar vererek duruşmayı erteledi.

MKA(BY/CK) - Adana

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gasp Sanıklarından Savunma: Biz İstemedik, Kendi Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement