Gasp Şüphelileri Tır Sürücüsünü Çorlu'dan İstanbul'a Kadar Bagajda Kaçırmış - Son Dakika
Güncel

Gasp Şüphelileri Tır Sürücüsünü Çorlu'dan İstanbul'a Kadar Bagajda Kaçırmış

Gasp Şüphelileri Tır Sürücüsünü Çorlu\'dan İstanbul\'a Kadar Bagajda Kaçırmış

SULTANGAZİ'de, silahlı çatışmanın da yaşandığı film sahneleri aratmayan operasyonla yakalanan TIR gasp eden şebekeyle ilgili gözaltı sayısı 6'ya yükseldi.

17.11.2016 18:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

SULTANGAZİ'de, silahlı çatışmanın da yaşandığı film sahneleri aratmayan operasyonla yakalanan TIR gasp eden şebekeyle ilgili gözaltı sayısı 6'ya yükseldi. Bir şüphelinin de öldüğü olayla ilgili gözaltına alınan kişiler Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanıyor. Şebekenin Çorlu'dan gasp ettiği TIR'ın şoförünün ise polis ekipleri tarafından Mahmutbey gişelerde düzenlenen operasyonla bir otomobilin bagajında elleri ve ayakları bağlı bir şekilde kurtarıldığı ortaya çıktı. Polisin TIR şoföründen gasp edilen kamyonun plakasını öğrenerek operasyonu sürdürdüğü belirtildi.

BAĞAJDAN TIR ŞÖFÖRÜ ÇIKTI

İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan film gibi operasyonun detayları ortaya çıkmaya başladı. Polisin takibi altındaki şebekenin dün gece Çorlu'da bir TIR kamyonunu gasp ettiği ve İstanbul'a doğru geldiği istihbaratı alınması üzerine polisin alarma geçtiği belirtildi. Daha önce şebekenin kullandığ mağdur Ş.A.'ya ait lüks otomobilin plakasını tespit eden dedektifler Mahmutbey gişelerde operasyon düzenleyerek araçta bulunan şüpheliler Özcan D.(34) ile 16 yaşındaki B.T.'yi gözaltı aldı. Otomobilde yapılan aramada bagajda elleri ve ayakları bağlanmış bir kişi olduğu görüldü. İsminin Muhammet G. olduğunu söyleyen bu kişi kullandığı TIR'ının Çorlu ilinde gasp edildiğini, şüphelilerin onu bagaja koyarak buraya kadar getirdiğini söyledi.

SİLAHLI ÇATIŞMADA BİR ŞÜPHELİ ÖLDÜ

Bu gelişme üzerine Muhammet G.'nin kamyonunun plakasını tespit eden polisler operasyonunu sürdürdü. Sultangazi ilçesinde temas kurulan şüphelilerle polis arasında silahlı çatışma yaşandı. Bu çatışma sırasında Recep Ö.(32) isimli şüpheli vurularak öldü. Diğer şüpheliler Abuzer K.(50) oğlu Tarık K.(25) yaralı olarak yakalandığı belirtildi. Olaydan bir gün önce yakalanan Ünal Ç.(44) ve bu akşam saatlerinde gözaltına alınan Hüseyin A.(44) ile birlikte gözaltı sayısı 6'ya yükselmiş oldu.

HEPSİ AZILI SUÇTU ÇIKTI

Polis soruşturmasında şüphelilerin daha önceden çok sayıda polis geliş kayıtları olduğu tespit edildi. Polisle girdiği çatışmada hayatını kaybeden R.Ö.'nün 11 adet hırsızlık, 1 adet yağma, Tutuklu ve hükümlünün kaçmasına yardım,mala zarar verme, resmi belgede sahtecilik, açıktan hırsızlık suçlarının arasında bulunduğu olaylar nedeniyle 16 kez polis tarafından gözaltına alındığı, ayrıca 5 farklı mahkeme tarafından arandığı ortaya çıktı. Diğer şüpheliler Ü.Ç.'nin 11 kez, A.K.'nin 6 kez, Ö.D.'nin 7 kez, B.T.'nin ise 4 kez polis tarafından yakalandığı öğrenildi. Şüphelilerin ayrıca çeşitli mahkemelerden yakalama kararları bulunduğu belirtildi.

TONLARCA ÇALINTI MALZEME ELE GEÇİRİLDİ

Gasp Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada şüphelilerle birlikte daha önceden çaldıkları 55 bin lira değerinde iplik ve 80 bin lira değerinde plastik malzeme ele geçirildiği öğrenildi. Öte yandan şüphelilerle birlikte ele geçen 2 adet tabancanın da incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuarına gönderildiği belirtildi.

12 OLAY GERÇEKLEŞTİRMİŞLER

Yetkililer şu ana kadar yapılan soruşturmada şüphelilerin Bayrampaşa, Beylikdüzü, Eyüp, Maltepe, Tuzla, Zeytinburnu,ilçelerinde 12 kamyon ve otomobil gaspı gerçekleştirdikleri tespit edildi. Ancak soruşturmanın çok yönlü sürdüğü bu sayının artabileceği öğrenildi.

Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü söylediler. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gasp Şüphelileri Tır Sürücüsünü Çorlu'dan İstanbul'a Kadar Bagajda Kaçırmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement