Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, 'Heval' Diyen Şüpheliler Yakalandı - Son Dakika
3.Sayfa

Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, 'Heval' Diyen Şüpheliler Yakalandı

Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, \'Heval\' Diyen Şüpheliler Yakalandı

Adana'da akaryakıt istasyonunu pompalı tüfekle basıp, cep telefonları ve 3 bin 500 lira gasp eden maskeli 4 soyguncu, olay sırasında 'heval' kelimesini kullanınca yakalandılar.

30.09.2016 10:29  Güncelleme: 11:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adana'da bir akaryakıt istasyonunu pompalı tüfekle basıp, 2 çalışan ile bir vatandaşın cep telefonu ve 3 bin 500 lira gasp eden maskeli 4 soyguncu, olay sırasında Kürtçe 'arkadaş- dost' anlamına gelen 'heval' kelimesini kullanınca yakalandılar.

"HEVAL SENİN TELEFONUNU İLERİDE ATARIZ"

Merkez Seyhan İlçesi Dağlıoğlu Mahallesi'ndeki akaryakıt istasyonu 18 Haziran'da yüzleri maskeli 4 kişi tarafından basıldı. Pompalı tüfeklerle akaryakıt istasyonu çalışanları M.G. ile H.K.'yi etkisiz hale getiren silahlı soyguncular, kasada bulunan 3 bin 500 lira, olay sırasında istasyonda misafir olarak bulunan M.K. ile 2 pompacının cep telefonlarını gasp etti. M.K.'yi tanıyıp, "Heval, senin telefonunu ileride atarız, gidip alırsın" diyen gaspçılar, narenciye bahçesine girip karanlıktan yararlanarak kayıplara karıştı.

Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, 'Heval' Diyen Şüpheliler Yakalandı

AYNI MAHALLEDE OTURUYORLAR

Akaryakıt istasyonu çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik kamerası kayıtlarını topladı. Bozuk olan görüntülere rağmen kayıtları inceleyen polis, silahlı soyguncuların eşkallerini belirledi. Konuşma sırasında kullanılan 'heval' kelimesinden, soyguncuların aynı mahallede oturduklarını tahmin eden polis, Doğu ve Güneydoğu illerinden göç eden vatandaşların yoğun yaşadığı bölgede çalışma başlattı. Olay sırasında M.K.'den alınan ve soyguncuların narenciye bahçesine attığı cep telefonu da ekipler tarafından bulundu. Bazı günler seyyar satıcı gibi sokakları dolaşan polis, bazı zamanlarda ise mahallenin kahvehanesine girip olay ile ilgili araştırma yaptı.

Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, 'Heval' Diyen Şüpheliler Yakalandı

Gasp Bürosu ekipleri, 3 aylık çalışma sonrasında soygunculardan Cemil Öztürk (18) Mustafa Önal (18), Rohat K. (17) ile Hamdullah B.'yi (16) yakaladı. Sorgusunda suçlamayı kabul etmeyen Cemil Öztürk ile Mustafa Önal tutuklanırken diğer 2 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika 3.Sayfa Gasp Yaptıkları Kişiyi Tanıyıp, 'Heval' Diyen Şüpheliler Yakalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement