Gaün'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika
Yerel

Gaün'de Mezuniyet Töreni

Gaün\'de Mezuniyet Töreni

Gaziantep Üniversitesi’nden mezun olan 6201 öğrenci kep atıp, diploma aldı.

16.06.2015 17:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi'nden mezun olan 6201 öğrenci kep atıp, diploma aldı.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Fakülte, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının 2014- 2015 Eğitim - Öğretim Yılı'nda mezun olan öğrenciler kep atıp, yeni bir hayata başlangıç yaptı. Mezuniyet töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun öğrencilere, "Parlayan Yıldız GAÜN rozeti takmanın onurlu ayrıcalığını her zaman hissedin. Kararlı olun dik durun. Rüzgarda savrulan, sele kapılan saman çöpü gibi olmayın" çağrısında bulundu.

KARARLI OLUN, DİK DURUN

GAÜN Stadyum'da düzenlenen mezuniyet töreninin açış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, mezun öğrencilere 'Parlayan Yıldız' Gaziantep Üniversitesi'nin onurlu kimliğini taşıdıkları için her zaman onur duymaları çağrısında bulundu. Öğrencileri bundan sonra yeni bir sürecin beklediğini, bu konuda üniversite olarak kendilerine her türlü desteği vermeye devam edeceklerini vurgulayan Prof. Dr. Coşkun, "Hayat üzerinize acımasızca gelebilir. Kararlı olun, dik durun. Rüzgarda savrulan, sele kapılan saman çöpü gibi olmayın. Dik çınarlar gibi ayakta durun. Bu sayede başaracaksınız" dedi.

Öğrencilerin sağlanan donanım ve aldıkları eğitimle sorgulayan ve mutlaka insanı merkeze alan bir anlayışla bu ülke için bir şeyler üretmenin heyecanını paylaşmaları çağrısında bulunan Rektör Prof. Dr. Yavuz Coşkun, "Her zaman içinizde bu heyecan eksik olmasın. Yaratılmışların en kutsalı olan insanı sevin. Mesleğinizde en iyisi olmaya çalışın. Motorcu da, doktor da olsanız mesleğinizin en iyisi olmaya çalışın. Karşınızdaki insanı anlamaya iletişim kurmaya çalışın. Dürüst olun. Yüreğinize, göğsünüze dürüstlükten başka muska takmayın" şeklinde konuştu.

"GAÜN'LÜ OLMAKTAN GURUR DUYUYORUM"

6 bin 201 öğrencinin mezun olduğu törende mezunlar adına konuşan GAÜN Eğitim Fakültesi Birincisi Hatice Teke, Gaziantep Üniversitesi'nin mezunlarıyla, öğrenimlerini devam ettiren öğrencileriyle akademik ve idari personelleriyle büyük bir aile olduğunu belirterek, "Bu büyük ailenin üyesi olmaktan gurur duyuyorum. Her güzel yolun bir sonu vardır. Bizler güzel bir yolculuğu burada sonlandırmış bulunuyoruz. Bütün arkadaşlarım adına başta Rektörümüz Prof. Dr. Yavuz Coşkun'a ve üniversitenin tüm çalışanlarına teşekkür ederim" diye konuştu.

Konuşmaların sonrasında Vali Yardımcısı Mustafa Canaslan, Şahinbey Kaymakamı Selami Aydın, Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Oğuzeli Belediye Başkanı Sait Kılıç, Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Bartık, eski milletvekili Derya Bakbak, SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Sınav, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Fahrettin Göğüş ve Prof. Dr. Türkay Dereli, Rektör Danışmanları Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Prof. Dr. M. Tevfik Gülsoy ve Doç. Dr. Mehmet Vural Özdemir, dekanlar ve yüksek okul müdürleri tarafından dereceye giren öğrencilere diploma ve ödülleri verildi.

Diplomalarını alarak GAÜN Andını okuyan öğrenciler keplerini havaya attı. Andın bitmesinin ardından başlayan havai fişek gösterisini ilgiyle izledi.

SELAMİ ŞAHİN COŞTURDU

Diplomalarını alarak GAÜN Andını okuyan öğrenciler keplerini havaya attığı törende, havai fişek gösterisi öğrenci ve ailelerini büyüledi. Törenin son bölümünde sahne alan Selami Şahin, şarkılarıyla öğrencileri coşturdu. Şahin'in duygusal ve hareketli şarklılarına eşlik eden öğrenciler aileleri ile birlikte eğlendi. Şahin, 'Seninle Başım Dertte', 'Hastayım Sana', ' Tapılacak Kadınsın', 'İyi Düşün Sevgilim', 'Ben Bir Tek Kadın Sevdim' gibi birbirinden güzel eserleri seslendirdi. Gecenin sonunda Selami Şahin'e günün anısına çiçek takdim eden Rektör Prof. Dr. Coşkun, "Sevgili Selami Şahin, yakın dostum, arkadaşım yılların eskitemediği sanatçı, yorumcu ve yüzlerce hepsi birbirinden güzel eserin bestekarı, sevdiğiniz yüzlerce eserin altında imzası olan çok değerli bir usta. Yıllanmış bir şarap gibi yıllar içerisinde giderek değeri artan özel bir isimdir" diyerek, Şahin'i her zaman Gaziantep Üniversitesi'nde ağırlamaktan, Gaziantep Üniversitesi'nde konser vermesinden memnun olacaklarını ifade ederek, kendisine ve ekibine yürekten teşekkür ettiğini söyledi.

Selami Şahin de, Gaziantep Üniversitesi mezunlarına konser vermekten mutluluk duyduğunu belirterek, Prof. Dr. Coşkun'a teşekkür etti. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün'de Mezuniyet Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement