GAÜN Öğrencileri Çanakkale Haftasını Dolu Dolu Yaşadı - Son Dakika
Güncel

GAÜN Öğrencileri Çanakkale Haftasını Dolu Dolu Yaşadı

GAÜN Öğrencileri Çanakkale Haftasını Dolu Dolu Yaşadı

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Haftası etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Siper Türküleri" adlı konser düzenlendi.

25.03.2014 11:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Araştırma ve Uygulama Merkezi ile Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 99. yıldönümü nedeniyle Çanakkale Haftası etkinlikleri kapsamında "Çanakkale Siper Türküleri" adlı konser düzenlendi.

Konserin açılışında konuşan Atatürk İlkeleri Araştırma ve Uygulama Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, "Bugün burada, bu şuuru yaşayan bizlerle beraber olan bütün duyarlı öğrencilere çok teşekkür ediyorum. 1915 Yılında Çanakkale de siperlerde şehit düşen, gazi olan atalarımızı yad ediyoruz. Onları türkülerle, dualarla anıyoruz" diye konuştu.

Gaziantep Üniversitesi olarak, 18 Mart günü bütün akademik, idari personel ve öğrencilere ecdad menüsü verdiklerini söyleyen Yrd. Doç. Dr. Tansü, "Bu vesileyle de bize bugünleri hediye eden atalarımızı rahmetle, sevgiyle özlemle ve şükranla andık. Bugün de soğukta ve akşamın bu saatinde atalarımızın aylar boyu beklediği siperlerdeki şartlarda, biz çok daha rahatında onları sevgiyle ve rahmetle yad ediyoruz" diyerek Gaziantep Üniversitesi olarak Çanakkale Zaferi Haftasını dolu dolu yaşadıklarını ifade etti.

Açılış konuşmasının sonrasında GAÜN Kültür Müdürlüğü Müzik Topluluğu tarafından Çanakkale Türküleri seslendirilerek ateş etrafında toplanan katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı.

GAÜN 80. Yıl Kültür Merkezi'nin arkasındaki alanda gerçekleştirilen konsere; Gaziantep Vali Yardımcısı Cemalettin Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, GAÜN Rektör yardımcısı Prof. Dr. Cahit Bağcı, Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, Atatürk İlkeleri Araştırma ve Uygulama Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yunus Emre Tansü, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Kültür Müdürü Öğr. Gör. Mustafa Arslan, akademik, idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel GAÜN Öğrencileri Çanakkale Haftasını Dolu Dolu Yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement