Gaün Öğrencileri Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika
Güncel

Gaün Öğrencileri Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki Gösterdi

Gaün Öğrencileri Mısır\'daki İdam Kararlarına Tepki Gösterdi

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) okuyan bir grup öğrenci, Mısır’da 529 kişinin idam kararına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

17.04.2014 14:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) okuyan bir grup öğrenci, Mısır'da 529 kişinin idam kararına, yaptıkları basın açıklamasıyla tepki gösterdi.

GAÜN önünde toplanan öğrenci grubu adına basın açıklamasını yapan Ömer Faruk Korkmaz, "Bugün burada boynu büküklerin idam sehpasına çıkmasını haykırmak için toplanmadık. Bizler bugün burada Hz. İbrahim'in ateşe atılırken gösterdiği imani duruşu gösterenlere yalnız değilsiniz ve buradayız demek için toplandık. Her devrin bir firavunu varsa her devrinde bir Musa'sı vardır. Bugün burada 'Diktatör Sisi' demek için toplandık. Şurada, şu zamanda ve mekanda sayımız az olabilir ama hakkı haykırmaktan, zalime karşı ses yükseltmekten korkmuyoruz ve korkmayacağız. İlk önce İslam İşbirliği Teşkilatı kendi misyonuna ve vizyonuna uygun kararlar alıp acilen uygulamaya geçirmeli. Avrupa'nın kapitalist zihniyeti ile kurduğu kurumlara üye olma peşinden vazgeçilmeli ve referansı Allah'ın kelamı Resul'ün sünneti olan D8'ler kurulmalı. NATO'nun 'kurtuluş abidesi', BM'nin 'özgürlük savaşçısı' olduğu anlayışından vazgeçilmeli, İslam ülkeleri kendi kurumlarını oluşturmalıdır. Batıyı kendileri için kurtarıcı olarak görmekten vazgeçilmeli, Allah'tan başka hiçbir mabudun yardım edici güç olmadığını hatırlamalıdırlar" dedi. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gaün Öğrencileri Mısır'daki İdam Kararlarına Tepki Gösterdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement