Gaün ve TBMM Arasında Sağlık Hizmeti Protokolü İmzalandı - Son Dakika
Yerel

Gaün ve TBMM Arasında Sağlık Hizmeti Protokolü İmzalandı

Gaün ve TBMM Arasında Sağlık Hizmeti Protokolü İmzalandı

Gaziantep Üniversitesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı.

01.05.2014 09:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) arasında sağlık hizmeti protokolü imzalandı. GAÜN, bu prestijli imza ile Türkiye'de TBMM'ye sağlık hizmeti veren 6. üniversite olma başarısını gösterdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki imza törenine TBMM Genel Sekreteri Dr. İrfan Neziroğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Haydar Çiftçi ile Ak Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Sarı, GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Gür, Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç ve Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Belgin Alaşehirli katıldı.

İmza öncesi konuşan TBMM Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, daha önce Ankara'dan Hacettepe ve Gazi, İstanbul'dan Cerrahpaşa ve Çapa, İzmir'den ise Ege Üniversite ile sağlık hizmeti anlaşması imzalandığını belirterek, "Geçtiğimiz günlerde uzman ekibimiz Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde incelemelerde bulundu ve anlaşma için tüm şartları taşıdığı yolunda rapor hazırladılar. Üniversite hastanelerinin gerek hizmet kalitesi, gerekse ekonomik olarak uygunluğu tartışılamaz. GAÜN ile yaptığımız bu anlaşma ile hem meclisimizin sağlık harcamalarında düşüş olacağını, hem de milletvekili ve yakınlarının daha kaliteli bir hizmet alabileceğini düşünüyoruz" dedi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun ise, Şahinbey Uygulama Hastanesi'nin Gaziantep'in yanı sıra, bölge illeri ve komşu ülkelere donanımlı ve tecrübeli kadrosuyla, kendisini sürekli yenileyerek sağlık hizmeti verdiğini belirtti. Prof. Dr. Coşkun, "Hastanemizde dahili ve cerrahi branşların tümü hizmet vermektedir. Hastanemiz, laboratuvar alanında da en ileri teknolojiyi kullanmaktadır. 943 yatak, 39 ana bilim dalı 536 doktor, 566 hemşire ve bin 321 sağlık çalışanı bulunan hastanemiz, organ naklinde de kendisini kanıtlamıştır. Hastanemizden, yurttaşlarımızın tamamı, tıpkı milletvekili ve yakınlarına sağlanan özel muayene dahil tüm imkanlardan yararlanmaktadır. Bölgenin 'Referans Hastanesi' konumundaki hastanemizin, TBMM'ye de hizmet vermeye başlaması bizim için bir prestij hizmetidir" diye konuştu.

Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Metin Kılınç, TBMM'de çeşitli dönemlerde hizmet etmiş milletvekilleri ve yakınlarından oluşan yaklaşık 10 bin 800 kişinin üniversite hastanelerinden yararlanmasına imkan sağlayan sağlık işbirliği anlaşmalarına, hastanelerinin de dahil edilmesinin önemli olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Kılınç, "Bu imkandan yararlanmak isteyen milletvekili ve yakınları, hastanemiz bünyesinde oluşturduğumuz Anlaşmalı Kurumlar Hasta Hizmetleri Ofisi'nin 0 -342 - 3609505 numaralı telefonuyla, ya da www.gaunhastaneleri.com adresine başvurabilirler" şeklinde konuştu. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Gaün ve TBMM Arasında Sağlık Hizmeti Protokolü İmzalandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement