Gayrimenkul Sektörünün Önde Gelen Kuruluşlarından Rönesans İstanbul'daki İlk Konut Projesini... - Son Dakika
Ekonomi

Gayrimenkul Sektörünün Önde Gelen Kuruluşlarından Rönesans İstanbul'daki İlk Konut Projesini...

Türkiye'nin en büyük müteahhitlik guruplarından biri olan Rönesans, alışveriş merkezleri, ofisler ve karma yapılar ile ticari gayrimenkul sektöründeki projelerinin ardından İstanbul'daki ilk konut projesini geliştirecek.

18.04.2014 17:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin en büyük müteahhitlik guruplarından biri olan Rönesans, alışveriş merkezleri, ofisler ve karma yapılar ile ticari gayrimenkul sektöründeki projelerinin ardından İstanbul'daki ilk konut projesini geliştirecek. Rönesans Holding bünyesinde faaliyet gösteren Rönesans Konut, İstanbul'daki ilk projesi "Sayfiye"yi, Anadolu yakasında Kartal'da inşa edecek. İstanbul'daki ilk projesini şehrin yeni gelişen bölgelerinden Kartal'da hayata geçiren Rönesans Konut'un Kartal - Yakacık'ta geliştirilen "Sayfiye" isimli projesi birbiriyle bütünleşik 3 blokta toplam 276 konuttan oluşuyor. Metrekare fiyatları yaklaşık 3 bin TL olan projede daire fiyatları ise 185 bin TL'den başlayacak.

"Sayfiye" Projesi'nin tanıtımı dolayısıyla gerçekleştirilen basın toplantısına; Rönesans Holding Başkanı Erman Ilıcak, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak ve Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer katıldı.Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı İpek Ilıcak, toplantıda yaptığı konuşmada 31 Aralık 2013 itibariyle toplam aktif büyüklüklerinin bir önceki yıla göre yüzde 76 artarak 12 milyar TL'ye; konsolide cironun ise yüzde 73 artışla 4.5 milyar TL'ye ulaştığını söyledi. Ilıcak, İnşaat Grubu'nun en köklü grupları olduğunu ve konsolide cirodaki payının da yüzde 92 civarında olduğunu belirterek, Türkiye'nin en büyük yüklenicisi olduklarını söyledi. Aynı zamanda ENR tarafından yayınlanan "Dünyanın En Büyük Uluslararası Yüklenici Şirketleri" listesinde de 2013 yılında 64. sıraya yükseldiklerini belirten Ilıcak, kısa vadede dünyanın ilk 20 müteahhitlik şirketi arasında yer almayı hedeflediklerinin altına çizdi. Ilıcak, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu hedefe yönelik olarak attığımız adımlardan biri, geçtiğimiz sene Avusturya merkezli "Hergiswill" firmasının satın alınmasıdır. Bu satın alım ile dünyanın en uzun tüneli olan ve Alp Dağları'nın altından geçerek İsviçre'yi İtalya'ya bağlayan 57 kilometre uzunluğundaki Gotthard Tüneli inşaat projesinde yer aldık."

-"TOPLAM 25 GAYRİMENKUL PROJESİ İLE BÜYÜMEYE DEVAM EDİYORUZ"-

Rönesans'ın 2001 yılında Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarına başladığını hatırlatan Ilıcak, 13 yıllık gayrimenkul deneyimleriyle toplam kiralanabilir alan bazında Türkiye'nin önde gelen ticari gayrimenkul oyuncularından biri konumuna ulaştıklarını söyledi. Ilıcak, şu bilgileri verdi: "Optimum, Kozzy, Piazza markalı alışveriş merkezleri ile RönesansBiz markalı ofis projeleri de dahil olmak üzere kendi bünyemizde çok sayıda alışveriş merkezi, otel, ofis, özel okul, şehir hastaneleri ve konut projelerine imza attık. Türkiye'de halihazırda yatırımı tamamlanmış 10 adet AVM, 1 adet ofis projesi ve 1 adet otel; Rusya'da ise tamamlanmış 2 AVM, 7 ofis ve 1 otel projesi bulunmaktadır. Aynı zamanda her iki ülkede devam eden veya geliştirilen çok sayıda yeni projemiz mevcut. Geliştirme süreçleri devam eden 8 ticari gayrimenkul projesi ve 4 proje arsası olmak üzere toplam 25 gayrimenkul ile büyümeye devam ediyoruz." Rönesans Gayrimenkul olarak 2013 yıl sonu itibariyle aktif büyüklüklerinin 7 milyar TL'ye ulaştığını söyleyen Ilıcak, "Tamamlanmış ve geliştirilmekte olan projelerimiz dikkate alındığında AVM'de 800 bin metrekare, ofis projelerinde 200 bin metrekare kiralanabilir alan büyüklüğü ile en büyük özel yerli gayrimenkul geliştiricisiyiz" dedi.

-PROJELERİN TOPLAM DEĞERİ 1.5 MİLYAR DOLAR-

Rönesans Gayrimenkul'ün uzun yıllara dayanan tecrübesini konut sektörüne taşıyarak, Rönesans Konut'u kurduklarına dikkat çeken Ilıcak, konut sektöründe de iddialı olduklarını vurguladı. Ilıcak, "Rusya portföyümüzle birlikte tamamlanmış ve devam etmekte olan konut projelerimizin toplam değeri 1.5 milyar dolara ulaştı" dedi.

Türkiye'de Ankara'nın en seçkin projelerinden biri olan, "Rönesans Neva Konakları" ile Ankara konut sektörüne "Doğada Yeniden Doğuş" konseptini getirdiklerini anlatan Ilıcak, Rusya'nın 3 farklı metropolünde yaklaşık 140 bin metrekarelik alanda inşa projesi geliştirdiklerini söyledi. Ilıcak, "Hedeflerimiz doğrultusunda Rönesans Konut olarak, sadece yükselen değil, yükselme potansiyeli olan bölgeleri de en iyi şekilde değerlendirmeyi planlıyoruz. Bu çerçevede Kartal projesinin yanı sıra, Maltepe, İzmir/Konak İzmir/Turan gibi geliştirmekte olduğumuz projeler mevcut. Uluslararası yatırımcılar ve ortaklarla geliştirdiğimiz önemli inşaat projelerindeki tecrübemizi, Sayfiye projemize de yansıtacak olmanın mutluluğunuz yaşıyoruz" diye konuştu.

-İSTANBUL'DAKİ İLK PROJE-

Rönesans Gayrimenkul Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Işıl Dinçer, kaliteli, sosyal nitelikli ve sürdürülebilir konutlar üretme hedefiyle yola çıktıklarını ve İstanbul'daki ilk projelerinin de Kartal'da yer aldığına dikkat çekerek, şunları söyledi:"Kartal şehrin gelişen bir bölgesi olarak değerini her geçen gün artırmayı sürdürüyor. Biz de İstanbul'un eski sayfiyesinde, Aydos Ormanı'nın yanı başında, bir tarafı yemyeşil orman bir tarafı ise zemin kattan itibaren kapanmayacak Adalar manzarasına sahip "Sayfiye" projemizle bölgeyi farklı bir imza atıyoruz. Bugün, İstanbul'un eski sayfiyesi Kartal'da, sayfiye hayatına uygun sosyal olanakların düşünüldüğü, geniş balkonları ve terasları ile Adalar manzarasının keyfini yaşatacak şekilde planladığımız projemizi sizlerle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz."

-PROJE BEDELİ 75 MİLYON DOLAR-

Projenin toplam değerinin 75 milyon dolar olduğunu belirten Dinçer, "TEM-E5 bağlantı yolu üzerinden Projemize direkt erişilebilme kolaylığı ile ile rahat bir ulaşım imkanı sunulmakta. Bununla birlikte Sayfiye bulunduğu konum itibariyle, E-5 ve Kartal Metro istasyonuna 3 km, TEM'e ise 4 km uzaklıkta. Özel araçla ulaşımın yanısıra toplu taşıma ile de ulaşım rahatlığına sahip" dedi.Proje hakkında detaylı bilgileri aktaran Dinçer, Sayfiye'nin birbiriyle bütünleşik 3 blok olmak üzere 276 konuttan oluştuğunu söyledi. Dinçer, "Sayfiye'de konumunun avantajıyla hem doğayla iç içe bir hayat, hem de düzenlediğimiz geniş peyzaj alanlarıyla sakinlerine keyifli bir yaşam sunacağız" dedi.Dinçer'in verdiği bilgiye göre, Sayfiye'de dairelerin metrekare fiyatı 3 bin TL'den başlıyor.Daire fiyatları ise 1+1'ler 185 bin TL'den başlarken, 3+1'lerin ise maksimum satış fiyatı 595 bin olacak. Dinçer, yüzde 1 KDV fırsatıyla satışa sunulan dairelerin, lansman için başlangıçta yüzde 5 peşinat kampanyasıyla satışa sunulduğunu belirterek, şunları kaydetti:"Ödeme planı yüzde 5 peşin, yüzde 5 Eylül 2014, yüzde 5 Mart 2015 ve yüzde 10'luk bölümü ise teslimde ödenecek şekilde planlandı. Toplam yüzde 25'lik bu ödemenin haricinde müşterilerimiz anlaşmalı bankalarımızdan konut kredisi kullanabilecekler. Bunların yanı sıra projemiz teslim süresi ile de farklılık yaratarak, 18 ay gibi kısa bir zamanda teslim edilecek. Sayfiye'de daire sahipleri Aralık 2015 itibariyle dairelerini teslim alabilecekler."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Gayrimenkul Sektörünün Önde Gelen Kuruluşlarından Rönesans İstanbul'daki İlk Konut Projesini... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.

  • Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi
    19:13 Türk Müteahhitler Birliği Başkanı: Türk müteahhitliği dünyada bir marka haline geldi

    Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Türk müteahhitliğinin dünyada bir marka haline geldiğini belirterek, Avrasya, Orta Doğu ve Kuzey Afrika ülkelerinde çalıştıklarını ve Sahra Altı Afrika bölgesindeki faaliyetlerini artırdıklarını söyledi. Türk müteahhitlik firmalarının mart sonu itibarıyla 136 ülkede, 507 milyar dolar tutarında 12 binin üzerinde proje üstlendiği ifade edildi.


Advertisement