Gazete İpekyol Soruyor Aday Adayları Cevaplıyor - Son Dakika
Güncel

Gazete İpekyol Soruyor Aday Adayları Cevaplıyor

Gazete İpekyol Soruyor Aday Adayları Cevaplıyor

Gazete İpekyol, Şanlıurfa'dan çeşitli partilere başvuru yaparak aday adayı olan isimlere halkın en çok merak ettiği soruları soruyor.

26.03.2015 10:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da yerel yayım yapan Gazete İpekyol hazırladığı 12 soru ile halkın en çok merak ettiğin konuları aday adaylarına yöneltiyor.

Gazete Yazı İşleri Müdürü Şahin Öznur, "Aday adaylarının kendi konuşmak istediğinden ve 'çanak sorulardan' daha çok bu merak edilen soruların yanıtlanması halinde hem milletvekilliğine talip olan bu siyasilerin daha çok tanınacağını hem de halkın en çok merak ettiği sorulara yanıt bulacağını umut ediyoruz" dedi.

İşte o sorular ve Halkların Demokratik Partisi Urfa Milletvekili Aday Adayı İsmet Karadağ:

1 -Kendinizi kısaca tanıtır mısınız?

Dr. İsmet Karadağ diş hekimiyim, Urfa da 4 yıl Akçakale devlet hastanesinde 11 yıl da diş hastanesinde olmak özere 15 yıl hekim olarak hizmet ettim. Aynı zamanda bir sendikacı ve insan hakları savunucusuyum. 6 yıl KESK'e bağlı Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Urfa şube başkanlığını yaptım. 10 ay önce SES genel merkezi merkez denetleme kurulunda görev aldım ve Ankara Beypazarı devlet hastanesinde göreve başladım. Bu görevlerimden HDP'de aday adaylığı için istifa ettim.

2- Urfa'da şimdiye kadar ne tür sosyal projeler içerisinde yer aldınız?

Urfa'da şimdiye kadar sağlık alanında birçok seminer, konferans, kurultay, sempozyum, eğitim seminerleri vb çalışmalarda yer aldım. Yine okullarda gönüllü ağız ve diş sağlığı taramalarına katıldım, sendikacı olmam nedeniyle Urfa'nın sağlık ile ilgili birçok eksikliklerini yıllarca farklı ulusal ve yerel platformlarda dile getirdim. Urfa'nın en büyük sorunlarından biri olan mevsimlik tarım işçileri ile ilgili çeşitli kurultaylara katıldım, özellikle sağlık ve eğitimleri üzerine çalışmalar yürüttüm, yoksullukla mücadele ve sürdürülebilir kalkınma derneği kurma çalışmalarında yer almış ve kurucu üyesiyim.

3- Uzman olduğunuz hangi konuda Urfa'ya hizmet sunabilirsiniz?

Sağlık alanında sendikacı ve bir hekim olamam nedeniyle özellikle Urfa'nın sağlık alanına ilişkin sorunlarını çok iyi bilen biri olarak bu alanda faydalı olurum diye düşünüyorum. Yine Urfa'nın ekonomi, tarım, eğitim ve enerji alanında ki sorunlarını da iyi bilen biri olarak çözüm noktasında iyi mücadele edebilirim.

4- Seçildiğiniz takdirde ticari faaliyetlerinize ara verecek misiniz?

Benim hiçbir ticari faaliyetim yok. Ben bir hekimim ve yıllardır Urfa'da sadece kamusal alanda hizmet verdim.

5- Vekil olursanız halk size nerede ve nasıl ulaşacak?

Kısmet olursa vekil olarak seçilirsim ben halkın içinde olacağım dolayısıyla halk bana ulaşmak için zorlanmayacak çaba sarf etmeyecektir. Ben halkın temsilcilerinin halkın içinde ve halkla birlikte mücadele etmesi gerektiğini savunan, halka temas edilmesi, halkın sorunlarını aracılar telefon ve benzeri araçlarla değil bizzat yerinde tespit edilmesinin daha doğru olduğuna inanıyorum. Dolayısıyla halk bana değil ben halka ulaşacağım ama burada olamadığım parlamento ve benzeri çalışmalardan dolayı Urfa'da olmazsam acil durumlarda elbette rahatlıkla itişim araçlarıyla bana ulaşabileceklerdir.

6- Vekil olarak göreve başlarsanız kaç günde bir Urfa'ya geleceksiniz?

Ben parlamento çalışmaları ve zorunlu görevler dışında vekillerin bölgelerinde olmalarının savunan biriyim ben bunu yapacağım.

7- Söz konusu Urfa olduğu zaman partinizle zıt düşerseniz partinizden vazgeçer misiniz?

Söz konusu Urfa demek eğer halkın sorunlarını kastediyorsanız; partim yani Halkların Demokratik Partisinin parti programı, ilkeleri, ideolojisi ve mücadelesine baktığınızda pratiğinde halkların tüm sorunlarını çözmek amacıyla yeniden yaşam paradigmasını sunmaktadır. Dolayısıyla halkın yani özelde Urfa'nın sorunlarını çözmeye çalışmaz ve mücadele etmezse zaten kendisini inkar etmiş olur dolayısıyla benimde orda olmamın bir anlamı olmaz. Benim HDP dememim gerekçeleri yok olmuş olur…

8- Kaç dönem milletvekilliği yapmak istersiniz?

Ben zorunlu olunmazsa ve görünür halk için bir mücadele içerisinde olmayan performans sergilemeyen birinin ilke olarak tek dönem vekil olması taraftarıyım. Zira parlamentoda olma gerekçeleri ortadan kalkmış demektir.

9- Vekil olduğunuzda ilk maaşınızı ne yapmayı düşünüyorsunuz?

Bunu hiç düşünmedim çünkü maddi anlamda çok plan yapan biri değilim vekil- maaş kurgusu dışında biriyim. Ama siz hatırlattınız ilk maaşımla gerçekten yardıma muhtaç halklara yardım etmek isterim.

10- Neden HDP?

Aslında saatlerce bunun nedenlerini anlatabilirim ancak özetle;

İnsanlık tarihi bir mücadeleler tarihidir. Farklı ve tarihsel evrelerde ve düzeylerde cereyan eden mücadelelerin en önemli evrensel ortaklıkları eşitlik, özgürlük ve adalet arayışı olmuştur. Büyük alt üst oluşların kaynağında bu idealler olduğu gibi sınıflı toplumların tümüne damgasını vuran mücadelelerin esasında da bu bulunur. İşte partimize ilham veren, insanlığın bu evrensel ve yerel mücadeleleri ve edinilen deneyimlerdir. Emeğin ve ezilenlerin kurtuluşu için; özgürlük barış ve adalet için mücadele eden güçlerin birliğinden oluşan partimiz, insanlığın sınıfsız sınırsız ve sömürüsüz bir dünyaya ulaşacağına inanır. Üzerinde yaşadığımız ve tüm sömürü aygıtıyla birlikte, inkârın baskının asimilasyonun egemen olduğu topraklarda ise emek mücadelesinin önündeki tüm engellerin kaldırıldığı, halkların ve inançların özgür olduğu, kadın erkek eşitliğinin yaşandığı demokratik bir halk iktidarını hedefler. "Etnik kimliği kültürü, dili ve diniyle tek tip Türk milleti'' dayatmalarına karşı çogul, farklılıkların eşit ve gönüllü beraberliğine dayalı bir toplumsal yaşamı; özgürlükçü ve demokratik bir Türkiye hedefini savunur.

DOLAYISIYLA:

HDP Demokrasinin teminatıdır

HDP eşitlik, özgürlük ve adaletin güvencesidir

HDP her rengin, kültürün, inancın, etnisitenin ailesidir.

HDP birlikte anayasal eşitlik temelinde ortak vatanda yaşamanın adıdır.

HDP gençliğin, yaşlının, engelli yurttaşların sosyal hayata tutunma sigortasıdır

HDP işçinin, emekçinin, çiftçinin, esnafın, alın teri ve mücadelesinin sınıfsal temelde dinamizmidir.

HDP cinsiyet özgürlükçü paradigmasıyla erkek egemen zihniyet ve sistemine karşı kendini var eden kadının adıdır

HDP yoksulun, ezilmişin, ötekileştirilenin ayrıştırılanın mücadele gücüdür.

HDP Ekolojik çevrenin dostudur. Suyumuzu, toprağımızı, yeşilli, gıdamızı zehirleyen HES, nükleer santral ve termik santrallere karşı enerjinin daha az doğayı tahrip eden rüzgar ve güneş enerjisinden elde edilmesini savunuyor.

Dolayısıyla HDP'nin yeni yaşam çağrısı Urfa da filizlenecek ve tüm halkların eliyle büyütülecektir.

11- Aday listesine alınmaz iseniz partinize küser misiniz?

Tabi ki küsmem bizim anlayışımızda ilkelerimizde, ideolojimizde, halk ve parti mücadelesi kişilerden önce gelir. Dolayısıyla bizim tüm aday adaylarımız seçim boyunca birlikte çalışmaları yürütecek bilince, birikime ve kültüre sahiptirler.

12- Urfa'nın öncelikli sorunları ve kalkınmadaki esas amaç sizce ne olmalı?

Urfa'nın öncelikli sorunları, GAP'ın başkenti olması itibarıyla GAP'ın nimetlerinden faydalanamaması, örneğin Türkiye enerjisinin %20 sini üreten bir il olmasına karşın günde 8 saat elektrik kesintisi olmaktadır, tarım kendi olmasına karşın halen 300 bin Urfalının mevsimlik tarım işçisi olarak batıya çeşitli bölgeler sefalet koşullarında çalışmaya gitmesi.

Yine bu kadar verimli tarım alanlarının olmasına karşın yanlış tarım politikaları nedeniyle toprakların çoraklaşmaya başlaması, uzun bir Suriye sınırı ve verimli binlerce hektar mayınlı toprakların hala tarıma açılmaması ve halka verilmemesi, son TUİK verilerine göre Urfa'nın Türkiye'nin en borçlu ikinci kent olması,

Yine en önemli iki sorunu sağlık ve eğitimde ki eksiklik ve yetersizlikler,

Büyükşehir belediyesinin yeşil alan düşmanlığı ve şehrin yeşil alana dönüştürülmesi gereken alanları imara açmaya çalışarak betonlaşma ve rant sağlama çabası. Ve daha birçok birikmiş sorun.

Kalkınmada esas amaç özgücünü iyi kullanarak gelen kaynakların halka, işsizliğe ve halkın yararına kullanılması, şehrin kaynaklarının yüzde 5'lik mutlu ve yandaş çoğunluğa aktarılmaması…

Bu çalışmayla halka kendimizi partimizi ve Urfa'nın sorunlarını ve çözümlerini anlatabilme fırsatı verdiğiniz için Gazete İpekyol'a teşekkür ederiz.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Gazete İpekyol Soruyor Aday Adayları Cevaplıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement