Gazeteci Altınok, Erdoğan'a "Sayın Başbakan" Diye Hitap Etti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Altınok, Erdoğan'a "Sayın Başbakan" Diye Hitap Etti

Gazeteci Melih Altınok'un, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a canlı yayında soru sorarken "Sayın başbakan" diye hitap etmesi dikkat çekti.

02.06.2015 23:52  Güncelleme: 23:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Show TV'de Melih Altınok'un sorularını yanıtladı. Programa Melih Altınok'un Erdoğan'a yönelik kullandığı hitap şekli dikkat çekti.

Programın ortalarında Melih Altınok, Erdoğan'a "Sayın Başbakan" diye hitap etti. Erdoğan'a soru soran Altınok, şunları söyledi:

"Seçim çalışmalarında yeterince başkanlık sistemi vurgusu yapıldı mı sayın başbakan"

Erdoğan ise bu soruya, "Yani pek bu vurgu yapılıyor diyemem." diyerek cevap cerdi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

MİT TIR'LARININ DURDURULMASI

"Her şeyden önce MİT devletimizin en özel teşkilatıdır. Bu teşkilatın hassas görevleri var. Kimler nereye kadar müdahale edebilir bunlar kanunda var. Bu olayla ilgili olarak MİT araçları olduğu halde bunlara müdahale etme yetkisi yok. MİT'in TIR'larına çok farklı bir alanda müdahale olmuştur. Bunun arkasında kim var? Bunun arkasında üstakıl olduğundan eminimiz.

İsmini zikrettiğiniz gazete ve şahısın bunu tekrar gündeme getirmesi tamamen Türkiye'ye zarar vermek içindir. Böyle bir sürecin içinde kalkıyorsun böyle bir başlık atıyorsun. Böyle bir şey yapmak ülkeye ihanettir. Paralel yapının dediği istikamette gidiyorsun.

Biz bu yardımlarım Bayırbucak Türkmenleri'ne gittiğini söylemiştik.

SAKARYA, DÜZCE DEPREMLERİNİN ALTINDA KALDILAR

MHP'nin yaptığı milliyetçilik, bu ülkenin kalkınmasına yönelik değil, kafatası milliyetçiliğidir. Türkiye bugün G20 içindeyse buna milliyetçilik derim.

MHP iktidara gelmedi mi? 5 yıllığına gelmediler mi? 3.5 yıl durup erken seçime giderek kaçmadılar mı? Bunlar Sakarya, Düzce depremlerinin altında kaldılar.

Eski rakamla zorunlu tasarruf eski parayla 15 kattrilyondu. KEY dedikleri kesinti de 3.5 kattrilyondu. Bugünün rakamıyla 18 milyar TL borcu biz ödedik. Biz de deprem geçirdik. Bingöl depreminin gecesinde gittik, Simav depreminde hemen müdahale ettik. 2 Yılda Van'ı yeniden inşa ettik. Edremit'te deniz manzarılı TOKİ evlerini görürsünüz. Bu güçlü bir iktidarın neler yapabileceğini ortaya koyduğunun kanıtıdır.

Biz nasıl teröre destek veriyoruz ki, Suriye'deki Irak'taki zulümden kaçan insanlara kucak açtık. Adamlar burada Suriye'de yaşayamadıklarını yaşıyor. Suriye'de barışa gidilse, o insanlar yeniden ülkelerine döneceklerdir.

TÜRKİYE'YE MÜDAHALE İMASI

New York Times'ın görevi yeni değil, New York Times aynı şehi Sultan Abdülhamit'e, Menderes'e, Özal'a ve aynısını bana yaptı. Bunun arkasında hangi gücün olduğun belli, Gezi olaylarında da aynı görevi yürüttüler. Amaçları Türkiye'yi bölmek, parçalamak ve yutmak. Ama buna izin vermeyeceğiz.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Bu yapı 40 yıldır devletin bütün kurumlarına sızmış durumdalar. Dün biraraya gelemeyenler şimdi çok rahat şekilde bir araya gelebiliyorlar fakat biz darbe hükümeti değiliz. Mısır'ı görüyorsunuz, 40 bin kişi cezaevinde, 2 bin kişi idama mahkum edilmiş durumda biz hukuk devletiyiz bizde durum böyle değil.

Biz MKG'da tavsiye kararımızı aldık hükümete yolladık ve hükümetimiz de kararını aldı ve bu yola koyulmuş vaziyetteyiz.

BANK ASYA'YA EL KONULMASI

Paralel yapı sürecinde en önemli konu Bank Asya'dır. Orada meşru olmayan yollarla nasıl paralar toplandığı ve nasıl bu yapının finans sağlanarak ayakta tutulduğu görüldü. Bu süreç 1,5 yıl sürdü. Hukuki bir süreç takip ediliyor ve bunun sonucunda TMSF el koydu.

SEÇİM GÜVENLİĞİ TARTIŞMASI

Vatandaş anlatıyor bazı şeyleri, muhtarlar ciddi tehditler alıyorlar. Buna dayanamayan muhtarlar pes ediyor ama teşkilatın içinde bu işe kendini adamış öyle mensuplarımız varki onlar da direniyorlar. Valilik, jandarma güçlerimiz gereken önlemleri aldılar. Ne gerekiyorsa yapacaklar.

Batıda olduğu gibi bir hava yakalayamayacağız. Her siyasi partinin sandık başında temsilcileri ve müşahitleri var. Seçim havasını bozmak için iftira atıyorlar.

Kendilerine göre yaptıkları ankete göre yenilgiye bahane uyduruyorlar.

Bunlar barajı aşarsa aşar. Ben bundan rahatsız değilim. Barajın altında kaldığı zaman neden böyle bir endişe duyuyor ki. Aşamazsa her taraf yıkılır diye çirkince şeyler konuşuyorlar. Milli iradeye saygı nedir bunun farkıdna değildir. Dertleri şuanki iktidar partisinden ne kadar oy çalınabilir hesabıdır. Bir tarafta iktidar partisi diğer tarafta bütün partiler.

Yarın ne olacağı hiç belli olmaz. MHP ile DSP'nin bir araya geleceği düşünülebilir miydi? HDP ile MHP bir araya gelebilir. Gerek şahsım gerek hükümet bütün güvenlik güçleriyle bütün tedbirleri aldık alıyoruz.

KOALİSYON TARTIŞMALARI

Tek parti iktidarının faydalarını gördük. Son 70 yıla baktığımızda 40 yıl Türkiye için kayıp yıllardır. Koalisyon hükümetinde ne güven ne de istikrar bulabilirsiniz. Bu gerçeği göremeyenler hayırlı rüyalar göremezler. Koalisyon avına çıkanlar bir şeyin peşindeler. Daha önce benim başkanlığını yaptığım partinin peşindeler. Bir şeyi unutmamak lazım öyle veya böyle parlamenter demokrasiyle bu durumlara geldik fakat 3-4 yıldır patinaj çeken durumdayız fakat Başkanlık sistemine geçildiği anda hız kazanacağız. Aldığımız yetkiyi çok rahat kullanacağız.

Bir belediye başkanın özerkliği, başbakanda bakanda yoktur. Başbakan olarak halktan aldığınız yetkiyi kullanamıyorsunuz. 1 yasayı geçirmek için günlerce uğraşıyorlar bu hız kesmedir.

Seçim çalışmalarında bu vurgu pek yapılmıyor, ben kendim yapıyorum.(Başkanlık sistemi) Daha önce bunun sıkıntılarını yaşadık. Muhalefet bunu zaten istemiyor işlerine gelmiyor.

Biz bu mekanda tartışmayı başlattık, meydanlarda da anlatıyoruz. Meydanlar Yeni Türkiye için başkanlık sistemine evet diyor. Yeni Türkiye'yi getirecek yeni bir Anayasa'ya ihtiyaç var.

Geçmiş seçimlerdeki heyecanı görmüyorum. Bugün Kars ve İskenderun'da başka bir hava gördüm. 4 gün kaldı. Bu hareketliliğin olması normaldir. O alıştığım o hareketlilik yok. Kendileri bekledikleri havayı yakalamadıklarını görüyorlar. Sivas ötesi meydanlar farklı. Sivas'tan bu yana meydanlar farklı. Pazar günü tabloyu göreceğiz.

Vaatler rehaveti ortadan kaldırmıyor. Bu oturduğumuz mekan için neler söylendi. Türkiye Cumhuriyeti'nin Külliyesi'ne kaçak saray diyecek kadar densizleştiler.

SARAY'DAKİ ALTIN KLOZET POLEMİĞİ

Hadi genel başkanlığını yuttuk, kasetle geldi için liderlik yapamaz. Lider çekirdekten söke söke gelir hem terbiye eder hem de terbiye edilir. Ciddi bir seviye kaybı var bu konuyla ilgili. Sizin burada altın kaplama klozetiniz var iddiasında bulunuyorsanız ya burayı görmüş olacaksınız yada sizin kılavuzlarınız yanlış.

Altın klozet varsa ben Cumhurbaşkanlığını bırakacağım eğer yoksa kendisi CHP'den istifa edecek mi?

Sözcü gazetesinde fotoğraflar yayınlandı. Onlar kendi evlerinini fotoğraflarıdır. Kendileri yalıda, villada oturuyor.

Yurt gezilerine çıkmama yasal hiçbir engel yoktur. Milletimize yardımcımı olmamız gereken bir pozisyondayız."

Gazeteci Altınok, Erdoğan\'a "Sayın Başbakan" Diye Hitap Etti
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Gazeteci Altınok, Erdoğan'a 'Sayın Başbakan' Diye Hitap Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • Dogru.: Hepsini gördük ülkeyi yiyip bitirdiler sonuna kadar AKP 144 10 Yanıtla
  • Corc: Ne yapsın kimin başbakan oldugu belli deyilki 25 4 Yanıtla
  • hülya: cumhurbaşkanı gibi davranmadığı için öle demiştir il il gezip oy topluyor :))) 17 12 Yanıtla
  • vatansever: Erdoğan a her şey yakışır hdp yi başımıza getirecek halimiz yok diğerlerini de gördük zaten yine akp 12 15 Yanıtla
  • amed serhildan: Geç sayin cumhur sen bunlari geç. Milleti uyutuyorsunuz. 21 3 Yanıtla
  • KÜRTÜM OYUM AKP YE: ERDOĞANIN TEK DERDİ VATANIN SELAMETİDİR. BU GÜN ERDOĞANIN YANINDA OLAN VATANIN MİLLETİN YANINDADIR. ÜLKENİN SELAMETİ İÇİN OYUM AKP YE 13 9 Yanıtla
  • sancak: körler sagırlar birbirini agırlar 13 5 Yanıtla
  • AKP...Allah*Kitap*Peygamber: BEN TÜRKÜM BEN MÜSLÜMANİM DİYEN KESİNLİKLE OYUNU ....AKP YE VERİR...VATAN İÇİN,BAYRAK İÇİN,EZAN İÇİN ...OYLAR HAİNLERE İNAT ...AKP YE... 5 12 Yanıtla
  • kocaelisporlu: Ne yapsin adam sayin cumhurbasksni hergun basbakan gibi meydanlarda akp ye oy istiyor muhalefete saldırıyor ben ilk defa böyle cumhurbaşkanı gördüm seçim zamanı bir cumhurbaşkanının ne işi var meydanlarda yazık günah bu diğer partilerin hakkını yemektir bir nevi kul hakkıdır bu partiler hakkını helal etmezse girdi ışte iman kul hakkıyla gitti 14 3 Yanıtla
  • ismet: türkiye israfta dünyada birinci ülke. 10 3 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement