Gazeteci Aydın Koral 17 Yıldır Ülkesine Dönemiyor - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Aydın Koral 17 Yıldır Ülkesine Dönemiyor

Gazeteci Aydın Koral 17 Yıldır Ülkesine Dönemiyor

28 Şubat sürecinde Selam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken Devlet Güvenlik Mahkemeleri’nde (DGM) 26 ayrı davadan 157 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve İsviçre’ye iltica eden gazeteci Aydın Koral, 17 yıldır ülkesine dönemiyor.

24.04.2015 10:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

28 Şubat sürecinde Selam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni iken Devlet Güvenlik Mahkemeleri'nde (DGM) 26 ayrı davadan 157 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan ve İsviçre'ye iltica eden gazeteci Aydın Koral, 17 yıldır ülkesine dönemiyor.

İHA muhabirinin ulaştığı Aydın Koral, 28 Şubat sürecinde genel yayın yönetmenliğini yaptığı Selam Gazetesi'ndeki yazıları nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığını söyledi. Aldığı hapis cezası nedeniyle yurt dışına çıkan ve 17 yıldır ülkesine dönemeyen Koral, 28 Şubat döneminde hiçbir hakaret ve şiddet çağrısı içermeyen muhalif düşüncelerini kaleme aldığı yazıları nedeniyle hapis cezasına çarptırıldığını ve çareyi yurt dışına iltica etmekte bulduğunu ifade etti. Kendisine kurulan iki ayrı kumpas nedeniyle 17 yıldır Türkiye'ye giremediğini öne süren Koral, şunları söyledi:

"Muhalif yazılarımdan dolayı DGM'de yargılanarak 20 ay hapis cezası aldım. Yargıtay'da yıllarca süren davalar varken, benim bir an önce cezaevine gönderilmem için skandal bir uygulama ile sırada olan tam 523 dosya atlanarak benim dosyam görüşüldü ve 7 gün içinde cezam onaylandı."

İkinci kumpası yurt dışından Türkiye'ye dönmek için Zürih Konsolosluğu'na yaptığı müracaattan sonra yargıdaki paralel devlet yapılanmasına bağlı unsurların devreye girmesi ile yaşadığını iddia eden Koral, Türkiye'den çıktıktan 5 yıl sonra gündeme gelen Selam Tevhid örgütü davasıyla adının ilişkilendirilerek yeniden dava açılması nedeniyle Türkiye'ye dönemediğini kaydetti. Koral, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiçbir somut kanıt, hukuki delil ve belge olmadığı halde hakkımda yeniden dava açılması sebebiyle Türkiye'ye dönemedim. Ben sadece ve sadece gazetecilik faaliyetleri bağlamında hem kendi yazmış olduğum yazılarımdan dolayı hem de Sorumlu Yazı İşleri Müdürü olduğum için başka yazılardan da mesul olmam nedeniyle DGM'lerde açılan onlarca dava ve kesinleşen hapis cezaları üzerine 1998'de yurt dışına çıkmak zorunda kaldım. Yıllarca süren uyduruk, sözde Selam Tevhid örgütü davasında hakkımda hiçbir hüküm ve gıyabi tutuklama kararı yoktu. Ne zaman ki Türkiye'ye dönmek için müracaat ettim, işte o zaman yargıdaki paralelci çete elemanları sırf dönüşümü engellemek için harekete geçip, örgüt üyeliği iddiasıyla hakkımda dava açılmasını ve gıyabi tutuklama kararı çıkarılmasını sağladılar. Bu şekilde Türkiye'ye dönmemi engellediler."

"85 YAŞINDAKİ ANNEM İLE YAPTIĞIM BÜTÜN TELEFON GÖRÜŞMELERİNİ KANUNSUZCA VE YILLARCA DİNLEMİŞLER"

Aydın Koral, bu 17 yıllık iltica süresince 85 yaşındaki annesi ile olan tüm telefon görüşmelerinin de dinlediğini ifade ederek, "Bu arada 17 yıldır evlat hasreti ile yanıp tutuşan, büyük bir ıstırap çeken 85 yaşındaki annem ile yaptığım bütün telefon görüşmelerini kanunsuzca ve yıllarca dinlemişler. Yine annemin ev telefonuyla birlikte yakın akraba ve dostlarımın telefonlarını da yasaya aykırı olarak dinlemişler. Neticede hiçbir suç unsuru bulamadıkları halde 17-25 Aralık darbe girişimi çerçevesinde içlerinde Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın da yer aldığı yüzlerce kişiyle birlikte beni de sözde Selam Tevhid dosyası kapsamında tutuklanacaklar listesine eklemişler. Geçtiğimiz aylarda paralel örgüt elemanlarının emniyet ve yargıdan temizlenmesi kapsamında yapılan operasyonlarda bütün gerçekler ortaya çıkmaya başladı. Paralel çetenin sözde Selam Tevhid örgütü kumpası gözler önüne serildi" diye konuştu.

Paralel örgütün medya ayağının yalan, iftira ve tezviratlara devam ettiğini söyleyen Koral, "Yargı makamlarınca yürütülen soruşturmalar ve başsavcılık tarafından yapılan bu önemli tespitler, genel olarak Selam Tevhid komplosunu deşifre ettiği gibi paralel örgütün şahsıma yönelik olarak gerçekleştirdiği kumpası da bütün açıklığıyla ortaya koymaktadır. Ayrıca son günlerde paralel örgütün KPSS sorularını çaldığının anlaşılması üzerine operasyonlar yapılıyor. Sınav sorularını çalanlardan hesap sorulduğu gibi benim hayatımdan 17 yılımı çalan paralel çete kumpasçılarından da hesap sorulmasını istiyorum" dedi. - SAKARYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Aydın Koral 17 Yıldır Ülkesine Dönemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.

  • Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem
    17:56 Isparta'da Narkotik Operasyonunda 56 Şüpheliye Adli İşlem

    Isparta'da Narkotik Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından gerçekleştirilen 'Narkoçelik' operasyonunda 56 şüpheliye adli işlem yapıldı. Operasyon sonucunda 8 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Operasyon kapsamında bin 652 kullanımlık muhtelif uyuşturucu veya uyarıcı madde ele geçirildi.

  • Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi
    17:56 Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliği tarafından Uluslararası Sıfır Atık Günü programı düzenlendi

    Avusturya'daki BM Viyana Ofisi'nde, Türkiye'nin BM Viyana Daimi Temsilciliğinin girişimiyle 'Uluslararası Sıfır Atık Günü' dolayısıyla program düzenlendi. Programa, sıfır atık konusunun farklı boyutları ele alındı ve Emine Erdoğan'ın video mesajı paylaşıldı. Türkiye'deki sıfır atık projesi hakkında sunum yapıldı ve AB, Sudan ve Brezilya daimi temsilcileri de katıldı.


Advertisement