Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti

Uzun zamandır akciğer kanseri tedavisi gören Sözcü gazetesi yazarı Bekir Coşkun, hayatını kaybetti.

18.10.2020 21:37  Güncelleme: 22:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bir süredir kanser tedavisi gören Sözcü gazetesi yazarı gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti. Hastanede akciğer kanseri tedavisi gören 75 yaşındaki gazeteci Bekir Coşkun'un, saat 20.30 sıralarında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ankara Şehir Hastanesi Başhekimliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Ülkemiz basın camiasının kıymetli mensuplarından Sayın Bekir Coşkun, akşam saatlerinde aspirasyon ve buna bağlı solunum durması sebebiyle Ankara Şehir Hastanesi Acil Servisi'ne getirilmiştir. Nöbetçi uzman ekibin yoğun müdahalesine rağmen hayati fonksiyonları geri dönmeyen Sayın Bekir Coşkun hayatını kaybetmiştir. Kıymetli ailesine ve basın camiasına baş sağlığı dileriz" denildi.

MESLEKTAŞLARI BAŞSAĞLIĞI MESAJI YAYINLADI

Gazeteci İsmail Saymaz, Coşkun'un vefatının ardından Twitter hesabından "Türk gazeteciliğinin duayenlerinden Bekir Coşkun'u kaybettik. Başımız sağ olsun. Bekir bey sondan bir önceki yazısında şöyle yazmıştı: 'Bu yaz böyle geçti… Gelecek yazı bilmem…'" yazdı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici de "İyi insan, iyi yazar, iyi dost... Medya için, ülkemiz için büyük kayıp..." ifadesini kullandı.

Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti

BEKİR COŞKUN KİMDİR?

1945 yılında Şanlıurfa'da, memur bir babanın çocuğu olarak dünyaya geldi.

Ankara'da Yüksek Gazetecilik Okulu'ndan mezun olduktan sonra 1974'te foto muhabiri olarak işe başladı. Daha sonra polis muhabirliği, parlamento muhabirliği yaptı. 1978'de Günaydın Gazetesi'ne geçti. Köşesinin adı Dokuzuncu Köy'dü. 1987'de Sabah Gazetesi'nde Onuncu Köy başlıklı köşesini yazmaya başladı. 1993'te Hürriyet Gazetesinde geçti.

Şu ana kadar yayımlanmış 4 adet kitabı bulunmaktadır: "Dövlet", "Avukatımı İstiyorum", "Pako'ya Mektuplar" ve "Ben Pako". Köpeği Pako'nun adıyla kaleme aldığı yazılar yayımlanmıştır.

TRT'de yayımlanan "Pako'ya Mektuplar" adlı dizi başta BBC olmak üzere altı AB ülkesi televizyonu tarafından satın alınmıştır. Hayvansever kişiliğiyle de bilinen yazar; keman çalabilmektedir, bir doğa ve deniz tutkunudur. Yaz ayları Ayvalık'ın Cunda Adası'nda ikâmet etmektedir. Bekir Coşkun, 9 Eylül 2009 tarihi itibarıyla Hürriyet Gazetesi'de ayrılıp, 25 Eylül 2009 tarihi itibarıyla HaberTürk gazetesinde yazılarına başlamıştır.

Ancak referandumda AK Parti hükümetine karşı yazdığı yazılardan dolayı baskı gördüğünü iddia eden Coşkun'un işine 20 Eylül 2010 itibariyle de son verilmiştir. Bekir Coşkun, 3 Kasım 2010 tarihinden itibaren Cumhuriyet Gazetesinde Onuncu Köy köşesinde yazılarına devam etmekteydi.

Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti

Son Dakika Güncel Gazeteci Bekir Coşkun hayatını kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Analiz Adam: Hadi bakalım, gittiğin yerde ömrün boyunca saldırdığın Allah C.C sana nasıl muamele edecek gör. 0 0 Yanıtla
  • DOĞRUSÖZ: Çok yanlış yaptı . Vebali çok ! Ama .... Allah'ın rahmeti o kadarda büyük ki ... Umarım onu da kapsar . 0 0 Yanıtla
  • ........: allah taksiratını affeder mi acaba? 0 0 Yanıtla
  • filozof: çok degerli bir gasteciydi.kalemini hiç satmadı.hep doğruları yazdı.ruhu şad olsun 0 0 Yanıtla
  • Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'
    11:54 Emekli vatandaşın geçim sıkıntısı: 'Emekli maaşımla zor geçiniyorum'

    Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde yaşayan emekli vatandaş Süleyman Kısacıkoğlu, emekli maaşıyla geçinemediğini belirtti. Kısacıkoğlu, maaşının düşük olmasından dolayı zorluklar yaşadığını ve ay başından ay başına zor çıktığını ifade etti. Kendisini 'yaşayan ölü' olarak tanımlayan Kısacıkoğlu, giyim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiğini ve cenaze masraflarını bile karşılayacak parasının olmadığını söyledi.

  • TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı
    11:53 TARİŞ Pamuk Birliği'nde Sahte Delege İddiası Üzerine İnceleme Başlatıldı

    TARİŞ Pamuk Birliği'nin olağan genel kurulunda yapılan 'sahte delege' şikayeti üzerine Sanayi Ticaret Bakanlığı tarafından inceleme başlatıldı. Söke Tariş Pamuk Kooperatifi Başkanı İsmail Özer, sahte belgelerle delege yapıldığını tespit ettiklerini ve dosyaları ilgili bakanlık ve müdürlüklere ilettiklerini belirtti. Müfettişlerin incelemelerine başladığı bildirildi.

  • CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu
    11:52 CHP Milletvekili Suiçmez, Trabzon Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin Kapatılmasına Karşı Çağrıda Bulundu

    CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya hitaben, Trabzon'da istihdam sağlayan Nüfus ve Vatandaşlık Çağrı Merkezi'nin kapatılacağı iddialarına karşı çözüm üretme çağrısı yaptı. Suiçmez, çağrı merkezinin kapatılması durumunda 350 kişinin işsiz kalacağını ve bu durumun ciddi mağduriyetlere yol açacağını belirtti.

  • Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi
    11:52 Teknolojiye rağmen demircilik mesleğini sürdüren Leyla usta ve eşi

    Zonguldak'ın Devrek ilçesinde yaşayan Leyla ve Erol Keskin çifti, gelişen teknolojiye rağmen unutulmaya yüz tutmuş demircilik mesleğini sürdürüyor. Her gün ateş başında demir döverek ürettikleri ürünleri satarak geçimlerini sağlayan çift, gençlere taş çıkartıyor. Sel felaketi sebebiyle bir süre iş yapamayan çift, borç alarak işyerini yeniden açtı.

  • Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı
    11:51 Adana'da dolandırıcılık ve uyuşturucu satışı suçundan aranan 2 kişi yakalandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde yapılan huzur güven uygulamasında 1 tabanca ve 12 fişek ele geçirildi. Ayrıca uyuşturucu ile mücadele çalışmaları kapsamında 1.97 gram uyuşturucu ve 66 tablet ele geçirilerek 2 şüpheli tutuklandı.

  • Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu
    11:51 Aras Kargo, 23 Nisan'da 11 Bin Fidanı Toprakla Buluşturdu

    Aras Kargo, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Tarsus'ta 11 bin fidanı toprakla buluşturdu. Ege Orman Vakfı işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinlikte, Aras Kargo çalışanlarının çocukları fidanlara kendi isimlerini verdi. Aras Kargo, doğayı koruma ve gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakma vizyonuyla hareket ederek, erken yaşta farkındalık oluşturmayı hedefliyor.

  • Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi
    11:49 Atv ile yayaya çarptı, kaçarken yakalanıp darp edildi

    Bursa'da atv motosikleti ile yayaya çarptıktan sonra kaçan sürücü, 1 kilometre ileride vatandaşlar tarafından yakalanıp darp edildi. Sürücü, polis ekiplerine teslim edildi. Olay, merkez Nilüfer ilçesi Özlüce Mahallesi Özlüce Bulvarı üzerinde meydana geldi. Atv sürücüsü çarptığı yayanın arkadaşları tarafından yakalanarak darp edildi. Polis ekipleri olay yerine gelerek sürücüyü gözaltına aldı.

  • 11:46 "Jakuzi" tartışması ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nin borcu dudak uçuklattı

    Son dönemlerde "jakuzi" tartışmaları ile gündeme gelen Sancaktepe Belediyesi'nde güncel borç tablosu belediye binasına asıldı. Tabloya göre; belediyenin yaklaşık 2 milyar TL'lik borcu var


Advertisement