Gazeteci Can Dündar Adliyede: Biz Mesleğimizi Yapıyoruz - Son Dakika
Güncel

Gazeteci Can Dündar Adliyede: Biz Mesleğimizi Yapıyoruz

Gazeteci Can Dündar Adliyede: Biz Mesleğimizi Yapıyoruz

Köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla bugün hakim karşısına çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısında gazetecilere açıklamada bulundu.

26.02.2015 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Köşe yazısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, başbakan olduğu dönemde hakaret ettiği iddiasıyla bugün hakim karşısına

çıkacak olan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, İstanbul Adalet Sarayı'nın 'C' kapısında gazetecilere açıklamada bulundu. Gazetecilerin yargılanmasının, mesleğin fıtratından sayılan bir durum haline geldiğini ifade eden Dündar, "Ben de bugün 17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasına dair yazdığım haberler ve yazı dizilerinden dolayı, hem ifade vermeye hem de yargılanmaya geldim. İki duruşmam var peşpeşe. Bir de ifade vereceğim yeni bir soruşturmada" dedi.

"BİZ SÖYLEMEYE, YAZMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisiyle ilgili her sözü, her eleştiriyi hakaret sayarak dava açtığını ifade eden Dündar, "Bir tür kendince yıldırma politikası izliyor. Zaten muhasara altına alınmış bir basın, medya ortamında ses veren herkesi de cezalandırarak yıldırmaya çalışıyor. Ama bunun bir karşılığı olmadığını göreceksiniz. Çünkü biz söylemeye, yazmaya devam edeceğiz. Belki yargılanarak, belki tehditlere maruz kalarak ama elbette devam edeceğiz" diye konuştu. Can Dündar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kast ederek, "Bugün yaş günü, kendince böyle bir yaş günü kutlaması yaptı. Birçok meslektaşım bugün burada yargılanacaklar. Mahkemelerde buluşuyor olacağız" dedi.

17 ARALIK'LA İLGİLİ SAVCIYLA YAPTIĞIM BİR SÖYLEŞİ İÇİN İFADE VERECEĞİM"

Daha önce haklarında soruşturma açılan gazetecilerin durumuna ilişkin sorulan soruya Dündar, artık bunun bir yönteme dönüştüğünü belirterek, "Yayın yasakları, sansürler yetmeyince yargılayarak yıldırma yöntemini deniyorlar. Bu durum bir cesaret gerektirmiyor. Biz kendi işimizi yapıyoruz. Ben 17 Aralık'la ilgili bir savcıyla yaptığım söyleşiden dolayı bugün ifade vereceğim. 25 Aralık'la ilgili de yaptığım bir yazı dizisinden dolayı yargılanacağım. Biz mesleğimizi yapıyoruz. Büyük bir hırsızlığın, yolsuzluğun halkın gözünün önünden kaçırılmasına göz yummayacağız. Gazeteciler olarak bunu kamuoyu adına yazmaya, duyurmaya devam edeceğiz" dedi.

Dündar, açıklamanın ardından adliyeye girdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Gazeteci Can Dündar Adliyede: Biz Mesleğimizi Yapıyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement